SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehirle Büyüyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:52
A- A+ PAYLAŞ

İtfaiye Haftası dolayısıyla Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde bir program düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Programda bir gösteri sunan Malatya Belediyesi İtfaiye ekipleri büyük takdir topladı. İtfaiye aracı merdiveninin en üst noktasından halatla inen ve yüksekteyken Türk Bayrağı açan itfaiyeciler, Başkan Çakır ve hazır bulunanlardan alkış aldı. İtfaiye merdiveninden halatla inen personeller, açtıkları Türk Bayrağını Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hediye ettiler. Başkan Çakır’da bayrağı öperek teslim aldı.

Daha sonra ekiplerce, İstanbul’da İtfaiye Teşkilatı’nın kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak her sabah okunduğu belirtilen itfaiyeci duası edildi.

İtfaiye Müdürlüğü’nün faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Hanifi Acar, büyükşehre hazırlık olarak nöbet değişim saatlerini de değiştirdiklerini kaydetti. Acar, Başkan Çakır’ın emirleriyle ihtiyaç durumlarında şu anda dahi ilçe ve beldelerdeki olaylara zaman zaman müdahalede bulunduklarını, sualtı arama kurtarma ekibinin de sadece Malatya’ya değil bölgeye hizmet verdiğini anlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, tüm itfaiyecilerin haftasını kutlayarak, kazasız görevler diledi.

Başta yangın olmak üzere, herhangi bir afet ve felaket olmaması temennisinde bulunan Başkan Çakır, “İtfaiye ekibi olarak gece gündüz hazır olmak zorundayız. Arkadaşlarımız biraz önce de gösterilerini yaptılar. İtfaiye ekibimiz, her zaman her olaya, yangın ve farklı afetlere karşı müdahale edebilecek bir şekilde, dinamik olarak hazır durumdadır” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, Büyükşehir’le birlikte yeni yapılanma olacağına da işaret ederek, şunları kaydetti:

“Tabi Büyükşehir süreciyle birlikte Malatya genelinin tamamından sorumlu hale geleceğiz. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar. Yeni bölgeler, yeni şubeler oluşturuluyor, bütün ilçelerimizin ve beldelerimizin envanterini çıkartıyoruz. Mevcut durumlarını, personellerini, araç gereçlerini ve o bölgedeki risk durumlarını arkadaşlarımız çıkarıyorlar ve buna göre büyükşehir yapılanmasını da şimdiden hazırlıyoruz. Bununla ilgili şu anda 3 adet aracın alımını onayladık. Önümüzdeki süre içerisinde arkadaşlarımızın tespitiyle de toplamda 15 araç daha filomuza eklememiz gerekiyor. Başta müdürümüz, başkan yardımcımız olmak üzere bütün itfaiye ekibine yürekten teşekkür ediyorum. İtfaiyeci arkadaşlarımız tatil demeden, gece gündüz bayram demeden sürekli hazır bir halde. İnşallah şehir olarak hiçbir zaman afetler, yangınlar yaşamayız. Ama böyle bir duruma da her zaman hazırlıklı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tekrar itfaiyeci arkadaşlarımın haftasını tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.”

Programda, İtfaiye Müdür Hanifi Acar, yapılan çalışmalarla ilgili olarak slayt gösterisi eşliğinde detaylı bilgiler de verdi. Ayrıca, “Minik İtfaiyeciler Boyama Kitabı” da öğrencilere hediye edildi.

Vali Şahin’e ziyaret

İtfaiye Haftası nedeniyle, İtfaiye’den sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile İtfaiye Müdürü Hanifi Acar beraberinde İtfaiyeciler ile birlikte Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret ettiler. İtfaiye ekibi ziyaret sırasında Vali Şahin’e bir buket çiçek takdim ettiler.

Ziyarette Vali Şahin’e bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, “Bilindiği gibi Malatya İtfaiyesi, Büyükşehir’le beraber tüm ilçe ve köyleri kapsayacak şekilde hizmet verecek. Şu an 106 personel ve 16 yangın söndürme aracıyla hizmet veriyoruz. Büyükşehir’le 2-3 kat büyüyeceğiz. Bütün çalışmalarımızı yaptık. Sizlerin desteğiyle inşallah daha güzel hizmetler sunacağız” dedi.

Vali Vasip Şahin, İtfaiye Teşkilatı’nın 299. Kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Kazasız-belasız, yangınsız günler, aylar, yıllar geçirmenizi temenni ediyorum. İtfaiye teşkilatı, kamu hizmet sektörümüzün en temel kurumlarından birisi. Sağlık, güvenlik, itfaiye gibi kurumlarımızın hepsi hem eşit önemde hem birbiriyle koordinasyon içerisinde çalışma ihtiyacı duyan kurumlarımızdır. Dolayısıyla bu teşkilat ne kadar güçlü, sağlam, yaygın olursa insanımızın yaşam standardı o kadar daha garanti altında olur. Büyükşehirle birlikte itfaiye yapılanması daire başkanlığına dönüşecek ve çok daha güçlü hale dönüştüğü için de hizmeti en iyi şekilde verecek. İtfaiyenin de içinde bulunduğu ve polis, jandarma, sağlık acil çağrılarının yapılabileceği 112 tek numara acil çağrı projesiyle de modern koordinasyon sistemi oluşmuş olacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız