SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'le Minibüsçüler Karşı Karşıya

0
Güncellendi - 2016-11-24 00:59:27
Büyükşehir'le Minibüsçüler Karşı Karşıya
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin minibüsçülere yönelik değişim ve dönüşüm çalışması kapsamında başlatmak istediği uygulamanın şartlarına minibüsçü esnafı tepki gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri dairesi tarafından Yakınkent, Özsan, Bostanbaşı, Gündüzbey, Hatunsuyu, Çırmıhtı ve Orduzu hatlarında çalışmakta olan minibüsçülere yönelik yeni çalışmasına minibüsçü esnafı tepki gösteriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık süre için kendilerinden 200 bin TL tutarında işletme parası istediğini, araç modellerini 2012 ve üzerinde, araç büyüklüğünü ise 9 ile 12 metre (midibüs-otobüs) şartı koştuğunu, ancak bu şartlara karşın geleceklerini garanti altında tutacak olan H plakası tahsis belgesi verilmeyeceğinin kendilerine bildirildiğini ifade ettiler.

Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Taner Kılınç, “Bizler değişime ve dönüşüme karşı değiliz. Ancak kazanılmış haklarımız yok edilmeye çalışılıyor. Belediye D-4 belgeli minibüs hatlarına H Belgesi verecekti. Bunu esnafımıza bildirdi. Bunun için 31 Aralık 2016 tarihine kadar da süre verildi. Bu konuda resmi yazılar esnafımıza bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'na atanan Zeki Soyak, bizlere H plaka vermeyeceklerini söyleyerek, 10 yıllığına esnafımızdan kiralama karşılığında 200 bin TL para istiyor. Hatlarımızda uzun yıllardan beri çalışmakta olan minibüsçü esnafımızın belde ve ilçe belediyelerine geçmiş dönemlerde büyük miktarda para ödediği hatları resmen sıfırlanıyor. Burada esnafımızın büyük bir mağduriyetine neden oluyor. Esnafımızın alın teri olan ekmeği elinden alınmaya çalışılıyor. Yeşilyurt bölgesindeki hatlarda çalışan 46, 10 tane de Orduzu ve Hatunsuyu hattında çalışan esnafımız, yıllardır bedel ödemesine rağmen, şimdi ekmeğe muhtaç hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi esnafımızın kazanılmış hakkını yok sayıyor. Esnafımız hatlara büyük bedeller ödeyerek sahip oldu.” ifadelerini kaydetti.

Bu arada, minibüsçüler yaşadıkları sorunları Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek anlattılar. Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ulaşarak sorunları ve talepleri aktardı ve yaşanılan sorunun ortak akılla çözülmesini istediklerini bildirdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

minibusculer

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Bence herkes fedakar olmalı. Bu hatlar artık büyükşehir için veriliyor. Eski şartlarla eni döneme devam etmek istemek kul hakkına girer. Belediye bu konuda geri adım atmamalı.benim rızam yok. Hakkımı helal etmiyorum. Eski şartlar ile günümüzde hak talebi normal değildir. İstemeyen bıraksın. Battalgazi Belediyesi bu işi çözdü. Bu hatlarda aynı şekilde çözülsün. Hem plaka hem hat talepleri gerçekten vicdansızlık. Belediye bu kararında haklıdır. 50 kişinin mi şehrin mi hakları korunacak göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel kardeşim esnaf bedavadan hat istemiyor. Belediyenin yapmak istediği şu, binayı yap, inşaat paranı belediyeye yatır,. ama ben oturma ruhsat vermem diyor. Böyle bir mantık olurmu? Aracı al, sür ama ben ehliyetini vermem gibi bir şey. İkincisi kazanılmış bir hak var. o esnaf yıllar önce bugünkü değer ölçüsünde o hatlar için para ödedi. Yani bedavadan gelip konmadı. Malatya'da da kimseye bedavadan hat vermezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi Belediyesi sorunu çok güzel çözmüş gelde sabah akşam rezilligi gör
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    guzel haberler de gelmıyor degıl.devam devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ihsn (7 yıl önce)
    Malatya belediyesi ithal sube müdürler getirmeye devam ettigi sürece tüm malatya esnafinin güvenini kaybetmenin yaninda kendine düsman edecek kayseriden cocuk denecek yasta kisileriyönetici dive getirirseler Daha çok sorun çikar.
    0
    0
    Yanıtla