SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehirlerden Proje Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı yapılarak, başvuru yapılan projeler hakkında bilgi aktarıldı.

Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Malatya'daki ajansın hizmet binası salonunda gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen başkanlığında, yapılan toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Valisi Muammer Erol, Malatya Valisi Ulvi Saran ve yönetim kurulu Üyeleri katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Malumunuz olduğu üzere ajans tarafından yürütülen Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Destek Programlarının başvuru süreçleri 30 Aralık 2010 tarihinde kapanmıştı.

Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Ajansa sunulan 283 proje teklifinin 43'ü Bingöl'den, 94'ü Elazığ'dan, 131'i Malatya'dan ve 15'i de Tunceli'den yapılmıştır. Toplam proje sayısı, bölgemize yakın bölgelerdeki Ajanslara sunulan proje sayıları ile kıyaslandığında bölge illerimizin proje geliştirme noktasında iyi bir konumda olduğu değerlendirilmektedir. Proje başvuruları arasında İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri gibi büyük şehirlerden bölgemize yatırım yapmak üzere şube açan firmaların olması da dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı.

"İl bazındaki proje sayılarının illerimizin nüfusları ile birebir paralellik göstermesi de Ajans desteğinden yararlanma konusunda oluşan bilinç düzeyinin homojen bir şekilde yaygınlaşmış olmasına işaret etmektedir" diyen Taşkesen, daha sonra şunları söyledi:

"283 projenin öncelikli sektörlere göre dağılımı ise; gıda
ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayi 98, mermer ve yapı malzemeleri imalatı 55, makine ve ekipman imalatı 41, konfeksiyon sanayi 23, ambalaj sanayi 18, tıbbi malzemeler ve medikal ürünlere yönelik sanayi ise 9 biçimindedir. Turizm, mobilya, enerji gibi diğer sektörlerden ise toplam 39 başvuru yapılmıştır.

Geride kalan süreç içerisinde projelerin ön inceleme işlemleri tamamlanmış olup, bağımsız değerlendirme süreci başlamıştır. Gerek bölge içinden gerekse bölge dışından, alanında en az 5 yıl tecrübeli uzman bağımsız değerlendiriciler tarafından yürütülen değerlendirme işlemi büyük bir hassasiyet ve gizlilik içerisinde devam etmektedir. Değerlendirme süreci Mart ayı başlarında tamamlanacaktır."

Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ise toplam 79 başvuru yapıldığını bildiren Taşkesen, "Bu başvuruların illere göre dağılımı ise Bingöl 9, Elazığ 34, Malatya 26 ve Tunceli 10 şeklindedir. Bu kapsamda sunulan faaliyet tekliflerinin de değerlendirme işlemi sürmektedir"şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİRLERDEN DE PROJE BAŞVURUSU YAPILDI"
Bu arada, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, diğer ajanslarla mukayese de yaparak, "Fırat Kalkınma Ajansı diğer ajanslarla kıyaslandığında proje üretim konusunda iyi durumdayız. Farklılık, olarak, bizim ajansımıza, İzmir, İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerden de yatırım yapmak üzere proje intikal etmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız