SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyüme İş Dünyası İçin Umut Verici"

0
Güncellendi - 2016-06-10 23:05:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde terör olayları, dünyadaki siyasi ve ekonomik durgunluğa rağmen beklentilerin üzerinde yüzde 4,8 büyümesinin iş dünyası açısından umut verici olduğunu belirtti.

Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyadaki siyasi ve ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasındaki ayrıcalıklı konumunu sürdürdüğünü ifade etti.

Büyüme rakamlarının yılın ilk çeyreğinde umut verici olduğunu vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde terör olayları, dünyadaki siyasi ve ekonomik durgunluğa rağmen beklentilerin üzerinde yüzde 4,8 büyümesi iş dünyası açısından umut verici. Türkiye ekonomisi 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 büyüdü. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle GSYH büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerçekleşti. 2016 yılı birinci çeyreğinde büyüme özel sektörün öncülüğünde devam etti. Bu dönemde özel sektör harcamaları büyümeye 4,7 yüzde puan katkı sağlarken kamu sektörü harcamalarının katkısı 1,2 yüzde puan düzeyinde gerçekleşti."

Türkiye’nin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşılabilmesi için inovasyona, katma değeri yüksek ürünlere yönelmesinin önemine dikkati çeken Erkoç, "Türkiye ekonomisinin yüzde 90’ını KOBİ’ler teşkil ediyor. KOBİ’lere yönelik iyileştirici politikaların hayata geçirilip desteklenmesi gerekiyor. Bunun meyvelerini alacağımızı düşünüyoruz. Büyüme rakamlarındaki artışın ikinci çeyrekte de devam etmesini ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız