SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyüme Rakamlarımız Herkesi Kıskandırdı"

0
Güncellendi - 2017-09-16 21:18:40
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017'nin ikinci çeyreğindeki 5,1’lik büyüme oranına değinerek "Baktığımız zaman bu birçok ülkeyi kıskandırdığı gibi birçok muhalif, ekonomi yazarlarını da şaşırttı." dedi.

Bakan Tüfenkci, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Sakarya'ya geldi. Öncelikle Sakarya Valiliğini ziyaret eden Bakan Tüfenkci, yeni atanan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na hayırlı olsun  dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin her alanda büyümesiyle, yoluna devam ettiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, 2016'nın ekonomik alanda sıkıntılı bir yıl olmasına rağmen Cumhurbaşkanı liderliğinde aldıkları tedbir ve teşviklerle 2017'ye güçlü bir başlangıç yaptıktıklarını ifade etti.

Bakan Tüfenkci, 2017'nin ilk çeyreğinde 5,2 ikinci çeyrekte 5,1 gibi Avrupa ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden çok daha güçlü bir şekilde büyüme rakamlarını, performansı ortaya koyduklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Baktığımız zaman bu birçok ülkeyi kıskandırdığı gibi birçok muhalif, ekonomi yazarlarını ve ekonomi uzmanlarını da şaşırttı. Avrupa'yı da esasında şaşırttı, Türkiye'nin şaka yaptığını zannediyorlar. Esasında Türkiye şaka yapmıyor, çok ciddi altyapı, insan kaynakları, girişimci sermayesiyle bütün olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle yoluna devam ediyor."

Bu rakamları yeterli görmeyerek daha fazla üretmek ve satmak amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirerek, bu çalışmaları yaparken de 80 milyonu bir ve herkesi birinci sınıf vatandaş görerek yollarına devam ettiklerinin altını çizdi.

“100 yıldır faaliyet gösteren odaya üye olmak onur verici”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) 100. yıl kutlaması geniş katılımla gerçekleşti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sakarya’nın 5 ya da 6 yıl içinde bölgenin parlayan yıldızı olacağına inandığını vurgulayarak “Güçlü altyapısı ile ulaşım ağları ile katma değeri, limanları, lojistik konumuyla Sakarya kendi farkını Türkiye’de hissettirecek. Oluşturulan OSB’lerin faaliyete geçmesiyle bunun meyvelerini alacaksınız inşallah. Kısa zamanda Sakarya çok farklı bir yere gelecek. Sakarya’ya da doğrusu bu yakışır. 100. yılı kutlamak her odaya nasip olmuyor, özellikle SATSO’nun 100. yılını kutlamak ve 100 yıldır faaliyet gösteren bir odaya üye olmak gerçekten onur verici. 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,2 büyüyen ülkemiz, ikinci çeyrekte de 5,1 gibi en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi oldu. Baktığımız zaman ikinci çeyrek itibarı ile de ülkemiz Çin ve Hindistan’ın ardından 3. sırada yer alırken ABD, Japonya gibi birçok ülkeyi geride bırakmayı başardı” diye konuştu.

“Türkiye’de terzi usulü teşvikler getirdik”

Bakan Tüfenkci, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bizim amacımız sizin işinizi büyütmek, aşınızı büyütmek, gençlere iş bulmak, aş bulmak. İnsanımızın refah düzeyini büyütmek istiyoruz, esnafımızın ekmeğini büyütmek istiyoruz, işini büyütmek istiyoruz. Sanayide çarklar dönsün istiyoruz, esnafımız büyüsün tüccar olsun istiyoruz. Siz üretin, siz çalışın biz önünüzü açalım. Siz Türkiye için ‘şu proje önemlidir’ deyin, biz o projeyi uygulamaya sokalım. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi artık Türkiye’de terzi usulü teşvikler getirdik. Ve biz cari açığı azaltacak stratejik öneme sahip projelerin yüzde 80-90’ına kadar destekleyebiliyoruz. Oturuyoruz nerede, ne teşvik vermemiz gerekirse, ne tedbirleri almamız gerekirse bunu yatırımcımızla beraber planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında ünlü sanatçı Işın Karaca sahneye çıkarak konser verdi.

CUMARTESİ MALATYA'DA..

Bu arada Bakan Tüfenkci, Cumartesi günü Malatya'da bazı programlara katılacak.

Tüfenkci'nin 16 Eylül Cumartesi günkü Malatya programı şöyle:

"10:00  Battalgazi Kervansaray Buluşmaları

12:30 AK Parti Arguvan 6. Olağan İlçe Kongresi

14.00 AK Parti Arapgir 6. Olağan İlçe Kongresi

20.00 İmamhatipliler Platformu Toplantısı"

Bülten- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet Belge (6 yıl önce)
    Yaw he he..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Sayın Bakan doğru söylemiş.Büyüyen,çığ gibi artan işsizlik,Esnafın perişan hali.Tarımda mahsulün para etmemesi.Emeklilerin karın tokluğuna ay sonunu zor getirmeleri.Dış ve iç borç ABD ve Almanya dahil tüm komşu ülkelerle ilişkilerimizin onarılmaz duruma gelmesi.Örnekleri daha da çoğaltabiliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (6 yıl önce)
    Ne büyüdük ne büyüdük. Büyükleri büyüttünüz????
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)
    Kimi kıskandırdi be makyaj ekomi bu neyin yerli ? Bir baksana neyin büyüyor Ataturkten sonra bu ulkeye iktidar olarak gelen kimse Bu ülkeye çalışmadı. İşçi kan ağlıyor Sürekli siyasetciler kazaniyor Şehrimizde asgari ücret kimseye verilmiyor İçtiğimiz yerli içki ve sigaralarıMİZ vardı onu da kapattiniz bu şehirde nefes alacak yer birakmadiniz sürekli rant rant rant Ve yol ve restorasyon dışında bir katkiniz yok ve belediyeleriniz borç batağında Chp belediye leri niye gulluk gülistanlık şehiri güzel ve devlete borclari yok aKP belediyeleri cokmek uzere Büyüme oranı Ecevit kriz döneminde %7.3 du Dolar tl nin 0.83 katiydi Sizin doneminizde 3.5 4 katı oldu İthal saman alıyoruz Ülkede hersey pahalı bu mu ? Ülkeye 30 senede zihniyetiniz 20 milyon multeci geçirdi Yeter mi ? Batı gülüyor sana tufekcı.... 2019 seçimlerin de halk bu sefer kontrol edecek seçimi Ve kaybedeceksiniz Türk milleti kazanacak. Ulu Tanri Biz Tüm Türk Insanlarini Korusun Ve Doğru Yolda Birleştirsin. Ne Mutlu Türk'üm Diyene
    0
    0
    Yanıtla