SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyüme Sancıları Yaşanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:19
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Selçuklu Derneği tarafından organize edilen “Anadolu’da Şahlanış Gecesi” ilgi gördü. 

Belediye konferans Salonu’nda düzenlenen geceye AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, BBP İl Başkanı Cengiz Sancaktar, iş adamları Abdullah Alay ve Harun Oğuz, Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Onursal Başkanı İsmail Yiğit, Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği İl Başkanı Nurettin Bükte ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan gece, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile sürdü. Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Onursal Başkanı İsmail Yiğit, “Elbette siyasi bir hareketiz, ancak hiçbir partinin yan kuruluşu ve arka bahçesi değiliz. Hangi siyasi parti mensubu olursa olsun milli, İslami ve insanı hassasiyetleri yüksek olan herkes bizim dava arkadaşımız ve yol arkadaşımızdır. Çünkü Nizamı alem davası bir siyasi parti çatısı altına sığmayacak kadar geniş ve kuşatıcı olmak zorundadır” dedi.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği İl Başkanı Nurettin Bükte ise, “Gelecek nesillere inançla kurulmuş bir ulvi davayı bırakmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Derneğimizin amacı ve faaliyet alanı eğitim, kültür, İslami, ahlak ve medeniyete dayalı bir dernektir. Bu aşamaya kadar 22 il ve 4 bölgede teşkilatlanmaya devam ediyoruz. Ahlaki terörle mücadele için asimileşen, yozlaşan bir gençliğin yeniden özüne dönmesi için geleneklerine, tarihine sahip çıkan bu konuda İslami, imani, ilmi, eğitim vermek amacı ile kurulmuş bir derneğiz” ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller ise, “Herkesin Türkiye’den bir beklentisi var. Bu ülkede gençliği yetiştiremezsek geleceği garanti altına alamayız. İdeali büyük olan, sorumluluğu büyük olan bir gençliğin yetiştirilmesi gerekiyor. İnançlı bir gençlik, köklerine bağlı bir gençli, bu millete evlat olacak bir gençlik yetişmeli. Gençlik ülke meselelerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Korka, pısırık, bencil bir gençlik, risk almayan bir gençlikle hiçbir yol alamayız” ifadelerini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, Türkiye’nin kendi medeniyet kodlarından uzaklaştırılmasıyla sorunların yaşanmaya başlandığını ifade ederek, “Biz yanı medeniyetin çocukları olarak, farklı karakterlerle aynı yola başvurduk. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde AK Parti'yi çekerseniz, o zaman bölgeyi bölersiniz. Orada ülkenin birliğini savunan başka parti yoktur. O bölgeye her parti gelip siyaset yapmalı, bölgede faaliyet göstermeli. İzmir’de oturup da bana milliyetçilik yapamazlar. Türkiye büyüme sancıları yaşıyor, bölünme sancıları yaşamıyor. Biz milli ve manevi değerlerine bağlı dindar bir gençliği yetiştirmek zorundayız” dedi.

Gecede Milletvekili Mücahit Fındıklı, iş adamları Harun Oğuz ve Abdullah Alay ile Gazeteci Burhan Karaduman’a teşekkür plaketleri verildi.

Gece, sanatçı Hasan Sağındık’ın konseri ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız