SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyüme Üçüncü Çeyrekte Hız Kesti !

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:19
Büyüme Üçüncü Çeyrekte Hız Kesti !
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 büyüme kaydetti. Bu veriyle 2012'nin ilk dokuz ayındaki büyüme performansı yüzde 2.6 olarak gerçekleşti.

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 3.4, ikinci çeyrekte ise yüzde 3.0 oranında büyümüştü.

2011 yılındaki büyüme ise yüzde 8.5 olmuştu.

Üçüncü çeyrekte gayri safi yurtiçi hasılanın büyüklüğü cari fiyatlarla yüzde 7.7’lik artışla 377.6 milyar lira oldu. İlk dokuz aylık dönemde ise gayri safi yurtiçi hasıla yüzde 10.5'lik artışla 1.057 trilyon lira olarak gerçekleşti.

FAİZLER DÜŞTÜ

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi açıklanan üçünçü çeyrek büyüme verilerinin ardından düşüşe geçerek yüzde 5.73'ü gördü.

Güne yüzde 5.76 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi veri öncesinde yüzde 5.77'ye yükseldi. Gösterge faiz daha sonra, analistlerin tahmininin oldukça altında gelen büyüme verisinin Merkez bankası'nın ilk toplantıda (18 Aralık) faizleri indireceğine yönelik beklentiyle 5.73'e kadar indi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız