SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buyursun İstifa Etsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:05
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Boks yaparken bile sıkletlerinizin aynı olması gerekir. Sıkletler birbirine uymuyorsa, ne adil bir seçim olur ne de vahşice bir spor olan boks olur" dedi. 

Arguvan Ermişli'deki İmam Cafer etkinliklerine katılmak üzere Malatya'ya gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Salıcı, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası ile ilgili ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, "Türkiye'deki seçmenin 5'te 1'i İstanbul'da yaşıyor. Dolayısıyla bugün, yarın, 10 gün önceden başlayarak İstanbul'un bütün ilçelerinde cumhurbaşkanlığı adayını anlatmak için toplumda tereddüt gösteren, yeterince tanımayan ya da adayı tanıyan ama adayın nasıl bir siyasi bakışı olduğunu, CHP'nin dünya görüşü ile adayın dünya görüşü arasında nasıl bir uyum olduğunu merak eden partilimiz ya da seçmenimiz olan arkadaşlarla buluşmak için İstanbul'da geniş toplantılar düzenliyoruz. Sayın İhsanoğlu bir uzlaşı adayı, dolayısıyla uzlaşının tek tarafı CHP değil. 5 tane siyasi parti bir deklarasyon yayınladı. Ve o deklarasyonun sonunda bir uzlaşma ortaya çıktı. Bu uzlaşmaya yarın öbür gün katılacak başka siyasi partiler de olabilir. Henüz kararını netleştirmemiş bir Saadet Partisi var. Onun dışında henüz görüşlerini ifade etmemiş olan siyasi partiler de var. Ama şu var ki, biz Sayın İhsanoğlu'nu, toplumumuz Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyi tanımıyor. Bu doğru. Ama tanıdığımız Recep Tayyip Erdoğan'dan olabildiğince mutsuzuz. Onun için Sayın İhsanoğlu'nu destekleme yönünde kamuoyunda bir eğilim oluşmaya başladı. CHP, Türkiye'yi daha iyi bir noktaya götürmek için bir çaba içindeyse, Sayın Tayyip Erdoğan'nın dışında Türkiye'yi normalleştirecek ve Türkiye'yi dünyada saygın bir ülke konumuna götürecek devlet adamı niteliği taşıyan bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"BİZ ONLARIN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYARIZ"

CHP'de parti içi demokrasi olduğunu ve herkesin görüşünü özgürce ifade edebildiğini dile getiren Salıcı, şunları söyledi: "CHP'de bizim milletvekillerimizin ya da örgütümüzde yurttaşlarımızın ve partili arkadaşlarımızın herhangi bir konuyla ilgili görüşlerini söylemeleri bazen garip karşılanıyor. Şu çok açık; Sayın Genel Başkanımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını, büyük uzlaşmanın adayı olarak ifade ettiğinden itibaren CHP'liler için o süreç tamamlanmıştır. Bizim adayımız Sayın İhsanoğlu'dur. Dolayısıyla biz İhsanoğlu'nun seçilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu konuda farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir. Biz onların görüşlerine saygı duyarız. Bir tek koşulla; kamuoyuna bu açıklamayı yapmak yerine, parti içerisinde bu açıklamaları yapmaları doğrudur. Biz parti içerisinde her şeyi tartışırız. Bu parti içi demokrasimizin gereğidir. Ama kuşun bir de diğer kanadı var. O da parti için disiplindir. İkisi beraber olduğu zaman CHP, daha iyi çalışan, mekanizmaları başarılı olan ve aynı zamanda konuşma özgürlüğünü parti içi demokrasiyi kendi partisinde ifade edebilen bir partiye dönüşüyor. Onun için parti içi demokrasi ile parti içi disiplini beraber uygulayarak, açıklamalarımızı kamuoyuna değil, parti içi kurullarda yapıp, kamuoyu önünde ortak karar ne ise, o ortak kararla beraber hareket etmemiz gerekiyor. İkinci bir aday çıkma şansı yoktu. Yasal olarak da bu saatten sonra mümkün değil. Dolayısıyla bütün CHP'liler, Sayın İhsanoğlu'nun başarılı olabilmesi için hep beraber çalışacağız."

"EŞİT KOŞULLARI TARTIŞMANIN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR"

Salıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı istifa etmeye davet ederek, "Biz biliyoruz ki, 3 kişi cumhurbaşkanı adayı olacak. Çünkü onlar 20 ve daha üzeri milletvekilinin imzasını toplayarak teslim ettiler. Peki, yarın Başbakan Türkiye'nin herhangi bir yerine gittiğinde neden bahsedecek? Cumhurbaşkanlığından bahsedecek. Başbakan olarak bahsedecek. Yani bir yandan cumhurbaşkanlığı kampanyası yapacak, bir yandan da Başbakanlık yapacak. Eğer seçim adil olacaksa buyursun istifa etsin. Hep birlikte diğer adaylarla beraber seçime gidilsin. Buna bir engel yok. Eşit koşulları tartışmanın hiçbir anlamı yoktur. Boks yaparken bile sıkletlerinizin aynı olması gerekir. Sıkletler birbirine uymuyorsa, ne adil bir seçim olur ne de vahşice bir spor olan boks olur" ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkan Vekili İbrahim Çakır ise, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Salıcı, daha sonra partililerle basına kapalı olarak bir toplantı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız