SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyütmek İçin TSK'dan Yer Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2018-01-10 03:35:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Havalimanı'na 2010 yılında yaptırılan ve 2-3 yıl sonra yetersizlik sorunu yaşanmaya başlanan mevcut terminal binasının bu durumu nedeniyle, havalimanına yeni terminal yaptırılması için Ulaştırma Bakanlığı'nın askeriyeden yer tahsisi beklediği bakan Ahmet Arslan tarafından açıklandı.

ACELE EDİLİNCE ORTAYA 'YETERSİZ' TERMİNAL BİNASI ÇIKMIŞTI..

Erhaç 7. Ana Jet Üssü'ne ait tesislerin kullanıldığı havalimanındaki terminal binasının ancak 1 uçak yolcularına hizmet veribilir durumda olması nedeniyle, yenisinin yaptırılması gündeme gelmiş, ancak iddiaya göre, bazı milletvekillerinin baskısı yüzünden, uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak bir terminal yerine mevcut terminal binası projesi uygulanmıştı.

Mevcut terminal binasının açılış töreni 27 Kasım 2010 günü yapılmış (yukarıdaki fotoğrafta), o dönem Ulaştırma Bakanı olan şimdiki Başbakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“…Malatya’da bugün havaalanın yenilenen terminalini açmakla kalmıyoruz, Malatya’nın yeni geleceğinin başlangıcını da yapıyoruz. Bu terminal, 24 Şubat 2008 tarihinde bir kış gününde yaptığım ziyarette, ‘Bu terminal binası Malatya’ya dar geliyor. Bunu yeniden yapmamız lazım, Avrupa şehirlerine yaraşır bir terminali Malatya’ya kazandırmak görevimizdir.’ dedik. O gün bunun kararını vermiştik. İşte bugün açılışını yaptığımız terminal, 1,5 milyon yolcuya hizmet verecek bir terminaldir. Bugün verdiğimiz o sözü yerine getirmenin mutluluğunu, bahtiyarlığını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Yeni terminalimiz Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun. 2008 Şubatı’nda aldığımız kararla Malatya askeri havaalanı içinde sığıntı gibi hizmet veren Malatya havaalanını uluslar arası düzeyde bir havaalanı yaptık. Kimse daha Malatya’ya yeni bir havaalanı gibi bir şeyi telaffuz etmesin. Bu havaalanı Malatya’nın 20 yıl, 30 yıl, 50 yıl hizmetini verecek hale gelmiştir. İcap ederse tekrar büyütürüz. Ne lazımsa yaparız ve bu havaalanı Malatya’ya sürekli hizmet verir hale gelecektir… Malatya’da hava taşımacılığındaki artış devam ediyor. Bu güzel bir şey. Şayet, bu artış devam ettiği müddetçe biz de burada ne ihtiyaçlar varsa onları da dikkate alacağız.”

Bu arada, Malatya’nın birçok önemli yatırımının, örneğin Erkenek, Karahan tünelleri, Arena Stadı vs. gibi projelerin, yeterli araştırmalar yapılmadan başlatılması, gerekli fizibilite çalışmalarının yeterince yapılamaması ile ilgili sıkıntıların, bazı AKP’li milletvekillerinin projeyi yürüten devlet kurum ve kuruluşlarına yaptıkları “bilinçsiz” baskılar ve “acele”den kaynaklandığı iddialarını, Malatya Havalimanı Terminali için de doğrulayan sözler, geçtiğimiz günlerde Malatya’da basın toplantısı düzenleyen AKP Milletvekili Mustafa Şahin’den gelmişti.

Terminalin açıldığı 2010 yılında AKP İl Başkanlığı görevini yürütmekte olan Şahin, bu durumu şöyle ifade etmişti:

“Bilindiği gibi yanılmıyorsam her halde 2009 yada 2010 yılında mıydı, şuanda mevcut havaalanı terminalinin olmuş olduğu alan genişletilmesi için siyasi o günkü milletvekili arkadaşlarımız bir çaba sarf etmişlerdi. Ama bunun yeterli olmadığını o günkü bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a söylediğimizde, ‘Biraz acele etmeseydiniz, biraz sabretseydiniz, size biraz daha nitelikli, biraz daha donanımlı bir havaalanı yapacaktık. Milletvekillerinize sorun’ diye bir ifade kullanmıştı.

Milletvekillerimizde o günkü şartlardaki havaalanı terminalinin vatandaşların rahat etmesi için biraz acele etmişlerdi. Ama şuanda yeterli değil. Malatya ile Elazığ havaalanı sürekli karşılaştırılıyor. Ancak Elazığlılarda kendi havaalanından memnun değiller. Büyükşehir olan Malatya’mıza şuandaki havaalanı kesinlikle yakışmıyor. Bazı arazilerin sivil havaalanına devri için onları aldık. Şuanda pistte bir sorun yoktur, terminal binasının ne olursa olsun Malatya’mıza yakışacak nitelikte ve daha donanımlı bir terminal binasının yapılması için gayret gösteriyoruz. Şuanda terminal binasının yeniden yapılması ihtiyacı karşılar” şeklinde konuştu.

AKP eski milletvekili Ömer Faruk Öz de, inşa aşamasında, elverişsiz yer seçimi, yetersiz zemin etüdü ve proje eksikleri yüzünden bir türlü tamamlanamayan Karahan ve Erkenek tünelleri başta olmak üzere, Malatya’daki birçok “sorunlu” iş dolayısıyla tepkilerini ilettikleri yetkililerin, “Bu sorunların, bir AKP Malatya milletvekilinin yapılan işlerin doğasına aykırı olan baskıları ve acelesinden kaynaklandığı” yolundaki yakınmalarını dinlediklerini söylemişti.

Malatya’nın bugün tartışılan projelerinin yetersizliği ya da sorunlarının,  bazı AKP milletvekillerinin projeyi yürüten devlet kurum ve kuruluşlarına yaptıkları “bilinçsiz” baskılar ve “acele”den kaynaklandığı iddia edilirken, Öznur Çalık ismi gündeme gelmişti.

"MALATYA TERMİNALİ İÇİN TSK'DAN YER BEKLİYORUZ.."

2010 yılında açıldıktan 2-3 yıl sonra yetersiz hale gelen Malatya Havalimanı Terminali ile ilgili sorunlar her geçen gün daha da artarken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yetersizliğin farkında olduklarını bildirdi.

Hürriyet'in Malatyalı yazarı Vahap Munyar, gazetedeki köşesinde, bir programda karşılaştığı bakan Arslan'la, bu konudaki diyaloğunu şöyle aktardı:

"...MALATYA TERMİNALİ İÇİN TSK’DAN YER BEKLİYORUZ

Fırsatı bulmuşken Malatya Erhaç Havalimanı terminalinin yetersizliğini aktardım, yanıtladı:

- Malatya Erhaç Havalimanı’nın yetersizliğinin farkındayız. Büyütmek için TSK’dan yer bekliyoruz."

malatyahaber.com- hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Erhan (6 yıl önce)
    Zamanında söyledik o kadar bu havalimanı bir kaç yıl sonra yetersiz kalır diye, ama milletvekilleri içinde dediğini yaptıran çok bilmiş geçinen kişiler var onların dediği oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (6 yıl önce)
    Sanayi kavşağında trafik sorununu ortadan kaldıramayınca, dönerli kavşağın kendisini ortadan kaldırdılar. Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan bir kavşak düzenlemesi Malatya'da maalesef işler halde, trajik komik bir durum.Işıkta bekleyen bir araç üç ayrı tarafta araçların geçmesini ve sıranın kendisine gelmesini bekliyor.Yeşilin yanmasıyla kırmızının tekrar yanması bir oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Malatya Havalimanı Türkiye nin en stratejik havalinamıdır körfez ve ırak işgali sırasında çekiç güç türkiye ye konuşlandığında türkiye nin birçok havaliimanı Nato BM koalisyon güçlerine açıldı malaya ise açılmadı bu yüzden bazıları yazdığı gibi utanılacak havalimanı değil. eksikleri olabilir bunlar zamanla giderilir. hep eleştiri eleştiri en doğal hakkınız amma birde yapıcı öneri ve çözüm getirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    biz Malatya ya sivil modern en az 25-30 yıl yetecek bir havalani istiyoruz...Al sana yapıcı oneri..hadi yap... Her sene bunlar havalanini biraz daha genisleterek her sene bir muteaahite para kazandırıyorlar...baska amac yok..acaba ihaleyi kim alacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (6 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Yapıcı öneri olarak BÜYÜKŞEHİR belediyemiz havalimanına otobüs seferleri başlatsa da servis yapan firmalara fahiş fiyatlar vermekten kurtulabilsek. Artık belediyeden acil olarak havalimanına MOTAS seferlerini başlatmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Bina büyütüldüğünde yıkılacak paralar çöpe. Geleceği düşünmeyenin geleceği olmaz. Doğruyu sadece ben düşünürümler............. O paralarda tüyü bitmemiş yetim hakkı var beyler. Gelecek en az 50 yıllık planlanır. Ben yaptım doğru ne güzel. Eleştiri insanı diktatörleşmeden kurtarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • DAYICIĞIM (6 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    orada Amerikalıların sakladığı ne var biliyormusun. eskiden Japonya ya uçakla atmışlardı. Şimdi de balistik füzelerle atıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYTAÇ (6 yıl önce)
    zamanında ulaştırma bakanı yeni havalanı yapalım dediğinde.. bizi milletvekilleri yağcılık olsun diye. gerek yok şu anki havalanını büyültelim yeterli demişlerdi demişlerdi. yeni statda öle herkes 35. kişik yaptırır bizimkiler 25 bin.. neyimiz düzgün gidiyoki.. yönetici yok malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karaca (6 yıl önce)
    Malatya'ya yeni havaalanı yapılmasını engelleyen öznur çalık olmuştur. Olayı kurcalayın, altında öznur çalık isminin çıkacağını görürsünüz. Basın mensuplarına duyurulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    Türkiyenin en kötü havalimanı Malatya da. Ben utanıyorum resmen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    İnşallah Malatya için en iyisi olur. Malatya'nın daha büyük bir havalimanına ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Diyarbakır havalimanı asker ve sivil ortak kullanılıyordu havalimanı yetersiz kalınca aynı havalimanı içinde ayrı sivil bina yapıldı yani anlayacağınız ortada pist hem askeri hemde sivil uçakların kalkış yapıyor solda asker sağda ise sivil binalar mevcut böyle bir çözüm olabilir .
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Şu fotograftakilere sorsan bu garabet havalimanın sorumlusu kim diye, kesin cehape zihniyetidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim (6 yıl önce)
    Şu sabırsızlığı ve adabı görüyormusunuz sn Binali yıldırım beyefendi açılış için daha konuşurken kurdelayı önce ben keseyim yarışını , misafire devlet büyüklerine saygı nerede, işte O günün acelecileri, hava limanı bizim dönemde olsun da varsın üç beş yıl sonra yetersiz olsun işte Vizyon,işte siyasetçi. Sn Başbakanımızın o gün ki vekillerin aceleciği ve tesbitleri bugün daha net anlaşılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Beceriksiz vekiller. Biz tamamen yeni ve sivil bir havaalanı istiyoruz. Malatyalı buna layık değil diyorsanız, Malatyalı sandıkta bunun hesabını sormalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (6 yıl önce)
    yorumlara cevap değildir. Türkiye'de para kazanmanın en güzel şeklidir aslında olan. bir dönem sonra yetersiz kalacağı çok iyi bilindiği halde eski zamanlarda tek odada büyüyen evin erkekleri evlilik çağına gelince var olan damın yanına bir oda eklenerek ev dengesiz büyütüldüğü gibi terminalimiz büyütüldü. şimdi de köy garajı gibi kaldı...yeni proje yeni ihale yeni istimlakler vs vs
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Ulaştırma bakanı yemin etmiş galiba.. istedıgınız kadar söyleyin, isterse bakanınız olsun ben Malatya ya yeni havalimanı yapmam demiş galiba! Ama Elazığ’a yenisini yapmayı biliyorlar.. hatta Suan 150 milyon tl daha gönderip 2. Ci pist yaptırıyorlar.. Malatya ya gelince gerek yok.. biz Malatya ya değil, Malatya — Elazığ arasına bölgesel havalimanı istiyoruz.. yer olarakta kale diyoruz biri çıkıp anlatsın şunlara!
    0
    0
    Yanıtla
  • DAYICIĞIM (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısınız. Karadeniz'in her tarafını havaalanı ile doldurdular. Nüfusu 300000 olan ordu ya dahi havaalanı yaptılar. Bölgenin en gelişmiş Şehri olan Malatya ya yeni havaalanı yapmayıp kiracı gibi askeri havaalanını kullandırıyorlar. Askeri açıdan aslında çok sakıncalı bir durum. Geleceğin taşımacılığı artık havada yolcu ve kargo tamamen havadan yapılacak. Eğer kargo ile Avrupaya Malatya'dan taze kayısı taşısanız. Dalbastı kiraz taşısanız. bir yılda havaalanının parasını çıkarırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya ya havalimanı 1941 de açıldı saydığın iller yeni havalimanı açılacak veya yeni yapılacak birde bu yönüyle bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • DAYICIĞIM (6 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul da 2 tane var Şimdi de yeni 3. havalimanı yapıyorlar. sen de bu yönüyle bak. hem o havaalanı değil Amerikan üssü olarak yapıldı. askeri amaçlı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bu.vekilernen.malatyanin.sorunlar.cozulmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Sanırım ulaştırma bakanlığı muhalefet partisinin bakanı TSK dediğide Tacikistan silahla kuvvetleri Ya da Ohal in olduğu dönemde ulaştırma bakanı ile milli savunma bakanı küşmüşler Konuşmuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Oynama gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş. Murat beye de bir çift laf olsun Battalgazi belediyesi yeni belediye binası vizyonsuzluk eseridir. Aklı selim olan şehir plancıları öyle diyor haberin ola bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bahsettigin o sehir planlayicilarinin da ne kadar akli selim oldukları tartisilir hemşerim.... Ben suna %100 katılıyorum: Battalgazi belediyesinin yeni, modern ve 40-50 yıl yetecek bir bina yapması kesinlikle doğru, yaptıkları mimari de çok guzel ve bina gerekliydi ayrıca...Ancak yer secimi hatalı olabilir...Orada da zannımca o stadın yeri, okullar nikah sarayi vs. hep sehrin ortasında büyük bir park yapacaz diye düşünüldü karar verilirken herhalde...park olsa o bölge o kadar yogun trafik olmaz o bölge de...Ancak siyasiler, Gurkan bunu da yaparsa büyükşehire aday olur düşüncesiyle ile o parka karismasina %100 izin verilmiyorlar maalesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Daha çok beklersiniz. Yakında Elazığa bağlarlar hava alanını sorun biter. Tıpış tıpış gider geliriz. İstasyon caddesine harcananları yazın bi zahmet. Bugün gördüm orta refüj daraltılıyor. O paralar haram olsun size. Trambüs ugruna mahvettiniz. Çöşnük istasyon kavşagı 3-4 dakika. İstasyon kavşağı 10 dakika. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın sizleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIYIM (6 yıl önce)Vatansever isimli kullanıcı yorumuna
    Daralmıyor aksine rahatlaması için dönerli kavşak yapılıyor. Baştan planlı yapılsa daha iyiydi. Bizde yap boz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğer öyle ise yine vizyonsuzluk yapmşlar. O rasıda dahil çevre yolnda birkaç yere daha battı çıktı yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Bırakın günlük çözüm leri yapın yeni bir Havalimanı.Elazglılar olsaydı şimdi çoooktan yaptırmışlardı.Ama bizimkilwr ancak boş boş konuşurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    battalgazi yeni belediye binası yapılmasına laf edenler nerede??? Vizyon budur iste... Yesilyurt Belediyesi (YB): Yaw bu bizim 1-2 yıl evvel tamir ettigimiz icine girdiğimiz belediye binası varya... Malatyalilar: Eeeee ?? YB: Hah iste o bina yetersiz..Yeni bina yapalım.. Malatyalilar: Peki tamir icin harcadiginiz o kadar para başkanım ?? YB: Hele oralara fazla kurcalamayın...Gundeme getirmeyin... Malatyalilar: Haa...Yasa varol, en büyük belediye bizim belediye.. YB: O bizim başörtülü bacımız varyaaaaa ..... Malatyalilar: Yaaaasaaaaaa! En büyük baskan bizim baskan.... Bu bir filmden alintidir
    0
    0
    Yanıtla