SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buz: "Ligi Yavaş Yavaş Tanıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-03-02 01:22:15
Buz:
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Alima Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “Özellikle fiziksel açıdan baktığınız zaman son 3 maçta diri bir Yeni Malatyaspor vardı” dedi.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası’nda gazetecilere geride kalan Adanaspor karşılaşması, önlerinde Göztepe maçı ve takımdaki son durum hakkında açıklamalara bulundu.

Adanaspor karşısında iyi bir futbol oynadıklarını ifade eden Buz, “Toplam olarak son 3 maça baktığınızda iki lider ve ilk 5’te olan bir takımla oynadık. Oradan 7 puan çıkarttık. 9 puan maksimumdu ama 7 puan aldık. Son maçımızı da kazanabilirdik. 1-0’da bitebilirdi yani onlarda kazanabilirdi” dedi.

“1 PUANLA YETİNMEK ZORUNDA KALDIK”

Buz, Adanaspor karşısında iyi mücadele etmelerine karşın 1 puanla yetinmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

İkinci yarıda baskı kurduklarını ve golü bulduklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: “Takımla ilgili taktiksel açıdan ve takımımızın çok diri olmasından dolayı sevinçliyim. Özellikle ikinci devre dengeyi tutup da baskı kurmak zorundasınız. Orta sahayı da yumuşatabilirsiniz, orada risk alabilirsiniz. Ama rakibiniz ikiyi de bulabilir. Maçta kopabilir. Biz devam ettik. Psikolojik olarak golü 42. Dakikada yedik. O da iyi bir zamanlama değildi. İkinci yarıda bunu üzerimizden iyi attığımızı düşünüyorum. Maçın ikinci yarısında da baskı kurmaya çalıştık ve sonucunda da golü bulduk. 1-1 berabere kaldık. Seyircilerimize galibiyeti hediye ermek isterdik. Ancak 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. O da çok kötü değil.”

“LİGİ YAVAŞ YAVAŞ TANIYORUZ”

Buz, PTT 1. Lige bu sezon çıktıklarını hatırlatarak, ligi yavaş yavaş tanıdıklarını belirtti.

Göztepe ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını dile getiren Buz, “Alt sırayla aramızda 7 puanlık bir fark var. Yukarıyla da 5-6 puan olabilir. Anca her zaman şunu düşünmeniz gerekiyor; bunu burada iyi yaptığımızı düşünüyorum. Müsabaka müsabaka gideceğiz. Önümüzdeki Göztepe müsabakası kolay değil. Onlarda bir baskı altında. Camia çok büyük bir baskı altında çünkü beklentilerin çok altında kaldılar. Baktığınız zaman lige 3 takım çıktı. Bu takımlar Göztepe, 1461 Trabzon ve biz. O ligde de siz misafir olduğunuz zaman, önce o ligi tanımanız lazım. O ligi yavaş yavaş tanıyoruz. Bu sen bizim için o ligi tanıma. Nasıl gardımızı alacağız, neler yapmak zorunda olduğumuzu, nasıl bir takım olmak zorunda olduğumuzu öğreniyoruz. Bu da bizim için önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SON 3 MAÇTA DİRİ BİR TAKIM VARDI”

Tecrübeli teknik adam, takıma yüklendiklerini ve bunun meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Son 3 maçta diri bir takım olduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Takıma tabi ki yüklendik. Ancak şunu da söyleyebilirim; hala 1461 Trabzon maçını düşünüyorum. Oradan beraberlik çıkarmamız lazım. Taşlar yerine oturmamıştı, fiziksel açıdan sıkıntılarımız vardı. Ama onları giderdiğimizi düşünüyoruz. Yüklendiğimizi düşünüyoruz. Onunda semerelerini almaya başladık. Özellikle fiziksel açıdan baktığınız zaman son 3 maçta diri bir Yeni Malatyaspor vardı” diye konuştu.

“BİZSİZ OLMAZ, SİZSİZ DE OLMAZ”

PTT 1. Lig’de bazı teknik adamları yerel medya ile yaşadıkları tartışmalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Buz, “Futbolun içerisinde teknik taraf vardır. Futbol takımı vardır, yönetimi vardır. Öbür taraftara da medya vardır. Bu bir alıp, vermektir. Bizsiz olmaz, sizsizde olmaz. Arayı her zaman bulmak durumundasınız. Polemiklerle bir yere varacağımızı hiç düşünmüyorum. Sonuçta bu hepimizin ekmek parası. Her şeyden evvelde özellikle yerel basın, kendi şehrini de düşünmek zorundadır. Bizlerde teknik adam açısından kritiğe açık olmak zorundayız. Seviyeli olduğu zaman bir sıkıntı olmaz. Aile içerisinde her şey olabilir. Ben her zaman kucak açmışımdır. En zor günlerimde bile bunu yapıyorum. O yüzden bunları birlikte yapacağız. Yine dövüşeceğiz, yine yazacaksınız ama birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Birbirimizi çok iyi tanıdığımız zaman bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mehmet (8 yıl önce)
    Vallahi hocam alemsin. Lig bitmeden tanısan bari...
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (8 yıl önce)
    Hocam lig bitiyor.Bu nasıl bir yorumdur:):)
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (8 yıl önce)
    hedef play off olsun hoca sana güveniyoruz çak bi göz göz e :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet yüksel (8 yıl önce)
    Yorumum konu ve gündem ile ilgili değil fakat, hep merak etmişimdir. (Y) Malatya spor bir marka ise Malatya sporumuz' un renkleri neden kaysıyı çağrıştırmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (8 yıl önce)
    hocam hic sut atmiyoruz buna cozum
    0
    0
    Yanıtla