SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Buzdan Çifte Minare

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:45
Buzdan Çifte Minare
A- A+ PAYLAŞ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Winterfest 2015 Festivali kapsamında tarihi Çifte Minareli Medresesi'nin maketini buzdan inşa etti. 

Önceki yıllarda da birçok buzdan sanat eseri yapıp sergileyen Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, bu sefer de Çifte Minareli Medresesi'nin çelik konsosyon şeklinde yapılan maketini buzdan sanata dönüştürdü. Geceleri eksi 25 dereceyi bulan soğuk havadan faydalanarak suyu buza, buzu da sanata çeviren Prof. Dr. Kavukçu, "Bu esirimizin adı 'Buz ve Ateş' Bulunduğumuz bölgede havaların geceleri çok soğuk olması hasebiyle havaya sıkılan su yere düşmeden donuyor. Biz de öğrencilerimle çalışarak buzu sanata çeviriyoruz ortaya çok güzel sonuçlar çıkıyor. Tarihsel mirasın yeniden yorumlanması olarak ele aldık. Daha önceden de yaptığım çalışmaların birçoğunda buna dönük amaçlar bulabilirsiniz. Bu çalışmada Çifte Minareli Medrese'nin çelik yapısını elde ettik. Bu çelik yapı üzerine iklim koşullarını da kullanarak suyla bu içerik yapıyı buluşturduk ve oluşan buzla yeni bir görüntü yeni bir yorum yeni bir değerlendirme elde ettik" dedi.

Aziziye Parkı içerisinde buzdan sanata dönüşen eser vatandaşların ilgi odağı oldu. Buzdan Çifte Minareli Medreseyi gören vatandaşlar önünde bol bol fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız