SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ByLock Operasyonundan Cezaevine Not Çıktı

0
Güncellendi - 2017-08-06 20:06:17
ByLock Operasyonundan Cezaevine Not Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

  • ‘ByLock' kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan hemşirenin üzerinden, aynı suçtan cezaevinde tutuklu olan psikolog eşine vermek için yazdığı not çıktı.

Malatya'da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan hemşirenin üzerinden, aynı suçtan cezaevinde tutuklu olan psikolog eşine vermek için kağıdın üzerine yazılı not çıktı. Notta, eşine cüzdanında bulunan bir dolarlık banknotla ilgili savunma yaparken söylemesi gerekenleri yazan hemşire, tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ByLock kullandığı iddiasıyla kentteki bir hastanede görev yapan hemşirenin adresine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan kadının cüzdanında, aynı suçtan cezaevinde tutuklu bulunan psikolog eşine vermek için yazdığı not çıktı.

Hemşirenin cezaevindeki FETÖ suçundan eşine yazdığı not şöyle:

"Bir doları açıklarken şöyle bir savunmamız olsun. Cidde Havaalanı'nda uçağı beklerken yemek yedik (tavuk burger, 2 adet), 9 dolar tuttu. Para üstü olarak da bir dolar verdiler. Bir dolarla üzerimizde kalan bir riyali cüzdanımızın bir köşesine koyduk. Arama yapıldığı gün memurlar bir dolarla beraber bir riyali de gördüler. Bir doları aldılar. Biz de 'Neden bir riyali de almıyorsunuz?' dediğimizde, 'Bizim işimize bu yarıyor, biz alacağımızı aldık, bir riyale gerek yok.' dediler. Ben medyadan defaatle bir doların FETÖ üyeliği için kullanıldığını duydum. Gerçekten FETÖ'yle ilişkin olsa evimde bir dolar tutar mıyım? Ben öğrencilik hayatımdan bu zamana kadar FETÖ'nün ne dershanelerine ne de sohbetlerine gittim. Çevremde FETÖ ile ilişkili kimseyle diyaloğum olmadı. Buna iş yerindeki arkadaşlarım da şahitlik edecektir. Umreden döndüğümüzde bin 200 dolarımız daha vardı. Onu da 'Dolar bozdur kampanyasında' bozdurduk. O bir dolar unutulduğundan kaldı. Eğer ByLock ile ilgili bir suçlama da varsa o konuda karar senin. Kesinlikle etkin pişmanlık yasasından faydalanmak gibi bir gündemimiz yok. Sen FETÖ'cü değilsin, olmadığın bir şeyi kabul edip siciline işletme. Biliyorum, orada dardasın ama ben burada senden 2 kat daha fazla dardayım. Avukatla paylaştığın bilgilerden haberimiz oldu. Boynum büküldü. Yine de canın sağ olsun. Sen iyi ol yeter. Allah'a emanet ol inşallah. Bugünler de geçecek biliyorum, inşallah hem dünyamızı hem ahiretimizi mahvetmeden geçer. Sabırla, metanetle bekliyoruz çıkmanı."

MALATYA'DA ARANIYORDU, DİYARBAKIR'DA YAKALANDI..

Öte yandan  Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tespit edilen ve örgütün hücre evi olarak bilinen 4 gaybubet evine yapılan operasyonda Bylock kullandığı tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada gözaltına alınan şahısların daha önceden farklı illerde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında arananlar listesinde yer aldıklarının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Gözaltına alınan şahıslar içerisinden 7 şahsın ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu, bu şahıslardan, D.A. ve H.E. isimli şahısların Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu, A.K. isimli şahsın Şanlıurfa ve Mardin Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu, M.A. isimli şahsın Malatya Cumhuriyet başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu, K.A. ve A.A. isimli şahısların Antalya Cumhuriyet başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu, C.B. isimli şahsın Batman Cumhuriyet başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan ‘aranıyor’ kaydının bulunduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada evlerdeki aramalarda sahte kimlik ve örgütüne ait dokümanların yanı sıra 20 bin dolar ile 39 bin lira para ele geçirildiği belirtildi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulanan açıklamada, "Gaybubet evlerine yapılan operasyonda ayrıca 20 bin 570 Amerikan doları, 39 bin 130 Türk lirası, 100 euro paranın yanı sıra sahte kimlik belgeleri, terör örgütüne ait dokümanlar ile çok sayıda dijital materyal ve operasyon anında ikametten aşağı atılan 5 adet cep telefonu ele geçirilmiş olup, konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir" denildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Diyarbakır, iha

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız