SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS, Çıkışa Geçmek İstiyor

0
Güncellendi - 2020-02-07 03:23:25
BYMS, Çıkışa Geçmek İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 21.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Cuma akşamı sahasında MKE Ankaragücü’nü konuk ediyor. Sarı kırmızılılar, kritik karşılaşmayı kazanarak, ligde çıkış yakalamanın hesaplarını yapıyor.

 Süper Ligin 21.haftasının açılış maçında bu akşam 20.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Ankara ekibini yenerek, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak istiyor.

 2019-2020 sezonun ilk yarısını 24 puanla sekizinci sırada tamamlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. 18.haftada deplasmanda Medipol Başakşehir’e 4-1’lik skorla mağlup olan sarı kırmızılılar, 19.haftayı maç yapmadan geçirdi.

 Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 24 Ocak’ta yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde Malatya’nın da etkilenmesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor maçını ertelemişti. Bu karar sonrası 20.haftada Alanyaspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını Antalya’da gerçekleştiren Malatya ekibi, deplasmanda rakibine 2-1’lik skorla yenildi.

 İkinci yarıda 3 hafta geride kalırken, oynadığı 2 karşılaşmayı da kaybeden sarı kırmızılılar, MKE Ankaragücü’nü yenerek, ligde çıkış yakalamak istiyor.

 İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre; Ankaragücü ile oynadığı üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Yeni Malatyaspor (1M), bu galibiyetlerde rakip filelere toplam yedi gol gönderdi.

 Süper Lig tarihinde Ankara takımlarıyla oynadığı sekiz maçın sadece birini kaybeden Yeni Malatyaspor (5G 2B), tek yenilgisini Ankaragücü karşısında aldı (0-1).

 Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçında iki kez mağlup olan Yeni Malatyaspor (2B 2M), aynı sayıda yenilgiyi daha önceki 10 karşılaşmada almıştı (6G 2B).

 Süper Lig'de 14 haftadır galibiyet alamayan (6B 8M) ve 12 maçtır kalesinde gol gören (toplam 26) Ankaragücü, son altı karşılaşmanın sadece birini kaybetti (5B).

 Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Ankaragücü (3B), daha uzun bir seriyi en son Aralık 2005-Şubat 2006 arasında yaşadı (dört maç).

 Bu sezon Süper Lig'de hiçbir takım Yeni Malatyaspor'dan daha az kafa golü atmadı (2). Ankaragücü ise kalesinde en fazla kafa golü gören ekip konumunda (9).

 Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalarında rakip fileleri en fazla havalandıran takım Yeni Malatyaspor (16). Ankaragücü (11) ise Kayserispor'un (16) ardından bu dakika aralığında en fazla gol yiyen ekip konumunda.

 Yeni Malatyaspor, Thievy Bifouma'nın gol attığı son beş Süper Lig maçını kaybetmedi (3G 2B).

 

 Ankaragücü formasıyla çıktığı ilk Süper Lig maçında gol sevinci yaşayan Gerson Fernandes, 2011'den (Ümit Kurt) bu yana takımı adına bunu başaran ilk isim oldu.

 Yeni Malatyaspor'un başında ilk iç saha maçına çıkmaya hazırlanan Kemal Özdeş, bu sezonun ilk yarısında görev yaptığı Kasımpaşa'da konuk ettiği Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olmuştu.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız