SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Çıkışı Galatasaray Önünde Arıyor

0
Güncellendi - 2020-02-16 21:02:10
BYMS Çıkışı Galatasaray Önünde Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 22.haftasında 16 Şubat Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla ayrılarak, ligdeki kötü gidişatı durdurmanın hesaplarını yapıyor.

SİYAH BANTLA ÇIKACAKLAR

Süper Lig’de bir maçı eksik olan ve ikinci yarıda oynadığı 3 karşılaşmayı kaybeden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 22.haftada İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak. Ligde şuana kadar oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik, 8’de mağlubiyet yaşayan sarı kırmızılılar, 24 puanla 10.sırada yer alıyor.

Galatasaray maçı öncesi B.Yeni Malatyaspor'da Fofana, Gökhan Töre ve Hadebe'nin sakatlıkları bulunuyor.

İstanbul'da taraftarlarca karşılanan B.Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz günlerde vefat eden Malatyaspor eski başkanlarından Turan Çevik anısına, Galatasaray maçına siyah bantlarla çıkacak.

DEPLASMANDA 12.MAÇ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de şuana kadar topladığı 24 puanın 13’ünü deplasman karşılaşmalarında elde etti.

Galatasaray maçıyla birlikte 12.deplasman karşılaşmasına çıkacak olan sarı kırmızılılar, daha önce deplasmanda oynadığı 11 lig karşılaşmasında 3 galibiyet, 4 beraberlik, 4 de mağlubiyet yaşadı. 

Ligde son deplasman galibiyetini 15.haftada İstanbul’da Beşiktaş’a karşı 2-0’lık skorla alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sonraki deplasman maçlarında galibiyet yüzü göremedi.

Ligin 17.haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan sarı kırmızılılar, 18.haftada Medipol Başakşehir’e 4-1’lik skorla kaybetti. Sarı kırmızılılar, 20.haftada ise Aytemiz Alanyaspor’a 2-1 kaybetti. 

DEPLASMANDA GALATASARAY’A KARŞI GALİBİYETLERİ YOK

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşarken, şuana kadar Galatasaray’a karşı deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda galibiyet yüzü göremedi. 

BcTurk Yeni Malatyaspor ile Galatasaray şuana kadar 5’i Süper Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 7 karşılaşma oynadı. 5 Süper Lig maçında 2 kez BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2 kez de Galatasaray güldü. 1 Lig maçı ise beraberlikle sonuçlandı. İki takı 2 kez de kupa maçı oynadı. 1 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, 1 karşılaşma ise Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İki ekip ilk olarak 2017-2018 sezonunun 16.haftasında karşı karşıya geldi. Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısının 33.haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle tamamlandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısının 10.haftasında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısının 27.haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 3-0 Galatarasay’ın üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İki takım 2018-2019 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde eşleşti. İstanbul’da oynanan ilk maç 0-0’lık eşitlikle sonuçlanırken, Malatya’da oynanan ikinci maçı ise Galatasaray 5-2 kazandı. 

2019-2020 sezondaki ilk maç Malatya’da oynandı. Sezonun beşinci haftasında 22 Eylül 2019’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda Galatasaray ile oynadığı 2 lig maçını da kaybetti. Sarı kırmızılılar, İstanbul temsilcisine deplasmanda 2017-2018 sezonunda 2-0, 2018-2019 sezonunda ise 3-0’lık skorlarla mağlup oldu.

MAÇI, ALPER ULUSOY YÖNETECEK

16 Şubat Pazar günü 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak olan Galatasaray-BtcTurk Yeni Malatyaspor karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılıklarını Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İsmail Şencan ile Bursa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Ali Saygın Ögel yapacak. Mücadelede, Trabzon Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ramazan Keleş ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Müsabakanın VAR hakemliğini İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, AVAR hakemliğini ise İstanbul Bölgesi Klasman Hakemi Çağdaş Altay yapacak.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray’da Yeni Malatyaspor maçı öncesinde Brezilyalı futbolcu Mariano cezalı durumda bulunuyor. Mariano, hafta içi kupada oynanan Alanyaspor müsabakasında çift sarı karttan kırmızı kartla ile oyun dışında kalmıştı.

Sarı-kırmızılılarda Adem Büyük sarı kart sınırında bulunuyor. Adem sarı kart görmesi halinde gelecek hafta ligde oynanacak Fenerbahçe derbisinde takımını yalnız bırakacak.

Galatasaray'da sol bek Saracchi de sakat. Oynayıp oynamaması maç öncesi belli olacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- İstanbul, iha

FOTO: B.Yeni Malatyaspor kafilesini İstanbul'da taraftarlar karşıladı (YMS Kulübü)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • pasa (4 yıl önce)
    Bu kadro , hoca ve yönetimle çok zor. fark yemezsek başarı sayılır, Mustafa Reşit Akçay'ı getirin diye yalvardık yönetime gittiler en olmadık hocayı getirdiler. adam geçen hafta bizi, bu hafta feneri yendi. bu saatten sonra futbolcuları gazla ligde tutacak yılmaz vural, ümit özat veya irfan buz gibi bir hoca lazım bize. yoksa işimiz çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (4 yıl önce)
    Çikis biraz zor gs. Trabzom cok formda sergen hoca kizanlar transfer yapmayanlara kizsinlar 1 Yari liderlige oynayan takim suan kumeye oynuyor yazik malatya düşer se daha 10 yil çıkamaz 3 mac galibiyet parasina 2 tane nokta transferle ilk 8 rahatlıkla zorlanırdi bugun insallah fark yemeyiz . takimda ruh kalmamis savasarak oyun kazanılıyor altaki takımlar kazanarak yukari tirmaniyorlar bizde adim adim kumeye gidiyoruz alt yapi takimlari kume dusuyor sonrada sportif basari diyoruz ortada yanlışlar var hatalarimizi kabul edip dogrulari bulmamiz gerekiyor adil baskanin ve ekibinin takibi emegi cok inkar edilemez ama bir kan degisimi sart diye dusumuyorum insallah kume dusmeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Biraz isim yapan kim varsa yok pahasına sattı büyüme yerine sürekli küçülmeyi düşündü bir iki maç kaldı bırakıp gitmesine durum çok kötü 24 puanla ligde kalamayiz kalsak ne olur gelecek yıl gideriz kısacası dostlar bu yönetim süresini doldurdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • FK (4 yıl önce)
    5 tane yer geliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Çıkışı geçen hafta sahasında yapacaktı. Ne çıkışı? Bu haliyle gidip İstanbul da GS mı yenecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    "Deplasmanda G.Saraya Karşı Galibiyetleri Yok" şeklinde yazılacağına, "Deplasmanda G.Saraya Karşı Galibiyetimiz Yok" şeklinde yazılmış olsa kendi memleketimizin tek takımını hep beraber sahiplenmiş ve taraftarlarımıza karşı birlik ve beraberlik örneği sergilemiş olmazmıyız? Sonuçta siz bir Malatyalı olarak kamuoyu oluşturuyorsunuz. Lütfen bu gibi küçük fakat önemli ayrıntılara dikkat edersek çok iyi olur diyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Izlemek veya sonucu dahi merak etmiyom Çünkü yeterince üzüldük benim gibi düşünen binlerce Taraftar var yolu açik olsun güle güle malatya spor Futbolu sevemez oldum malatya spor futbolun tuzuydu tadiydi yok olyu bunu bize yaşatanlar mutlu olsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Gorecez bakalim kemal ozdesi. ORta saha yok. 4 3 3 oynayan hic bir takim basarili olamaz. ya 4 5 1 oynayacan ya 4 1 4 1. gelmis kafasina gore 4 3 3 oynatiyor. bir takimi takim yapan hocadir.
    0
    0
    Yanıtla
  • tvservisi (4 yıl önce)
    Devre arası iyi iki oyuncumuzu yitirdik.Umarım puan alırız 24 puana çakıldık kaldık kaç haftadır.. Kayseride yendi altakilerle makas Kapandı iyice..Kötü düşünmek dahi istemiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer mor (4 yıl önce)
    Eğer bu maçtan bir puan alalım daha bu sayfadan yazmayacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (4 yıl önce)
    Umarım çok farklı yenilmeyiz,yarından itibaren küme düşme potasına gireceğiz işimiz çok zor rakiplerimiz iyi transferlerle toparlanmaya başladılar,bizim hiçbir umudumuz yok ve hiç bu kadar karamsar olmamıştım.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (4 yıl önce)
    Alttaki takımlar sürekli galip gelmeye başladılar...malatyasporumuzun işi zor..inşallah atlatılır...
    0
    0
    Yanıtla