SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS İzmir'de 3 Puan İstiyor

0
Güncellendi - 2019-11-08 17:36:05
BYMS İzmir'de 3 Puan İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 11.haftasında Pazar günü deplasmanda Göztepe ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, ligdeki yükselişini sürdürmek istiyor.

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 4 haftada 10 puan topladı. Sarı kırmızılı takım, 4 haftalık bölümde 3 galibiyet, 1'de beraberlik aldı. Süper Lig'de 10 haftalık bölümde 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3'te mağlubiyet alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, puanını 17'ye yükseltti. Sarı kırmızılı takım, 17 puanın 10'unu geride kalan 4 haftalık bölümde elde etti. 

Ligde 10. haftada deplasmanda oynadıkları Kasımpaşa karşılaşmasında galibiyeti kaçıran sarı kırmızılı takım, ligin 11.haftasında İzmir deplasmanında Göztepe’yi yenerek, çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. 

İYİ BİR GİDİŞAT YAKALADILAR

Ligde son mağlubiyetini altıncı haftada deplasmanda Antalyaspor'a karşı 3-0'lık skorla alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sonraki bölümde oynadığı 4 karşılaşmada iyi bir çıkış yakaladı. Ligde 6.haftada 7 puanla 13.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 10.haftada 17 puanla 3.sırada bulunuyor. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde son 4 haftalık bölümde 3 galibiyet, 1'de beraberlik elde etti. Ligin 7.haftasında sahasında Yukatel Denizlispor'u 5-1'le geçen sarı kırmızılılar, 8.haftada ise deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Ligin 9.haftasında sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-0'la geçen Malatya ekibi, 10.haftada ise deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. 

GÖZTEPE EVİNDE KAZANMAK İSTİYOR

Süper Ligin İzmir temsilcisi Göztepe ise ligin 10.haftasında deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

Ligde geride kalan 10 haftalık bölümde 3 kez galip gelebilen sarı kırmızılılar, 3 karşılaşmada berabere kalırken, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. 

10 karşılaşmada rakip ağları 9 kez havalandırıp, kalesinde ise 11 gol gören İzmir ekibi, topladığı 12 puanla 11.sırada yer alıyor. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Yeni Malatyaspor ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kazanan Göztepe, daha sonraki üç karşılaşmada rakibini mağlup edemedi (1B 2M).

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de Göztepe'ye konuk olduğu iki maçı da kaybetmedi (1G 1B).

Süper Lig'deki son maçında Trabzonspor'u mağlup eden Göztepe (1-0), bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet almak için sahaya çıkıyor.

Süper Lig'de dört haftadır maç kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (3G 1B), lig tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini egale edebilir (Aralık 2018-Ocak 2019).

Süper Lig'in ilk 10 haftasında ceza sahası dışından en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (5). Göztepe ise gollerinin en büyük bölümünü ceza sahası dışından kaydeden ekip konumunda (%44; 4/9).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en az gol bulan iki takımdan biri Göztepe (4; Ankaragücü ile birlikte). Yeni Malatyaspor ise bu süreçte rakip fileleri en fazla havalandıran ekip (17).

2019/20 Süper Lig sezonunda şu ana kadar en uzun süre önde oynayan takım olan Yeni Malatyaspor (332 dakika), skor avantajı yakaladığı altı maçın beşini kazandı (1B).

Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'in en golcü takımı durumunda (10 maçta 24 gol). Göztepe ise şu ana kadar en fazla karşılaşmada kalesini gole kapayan ekip (5 maç).

Bu sezon ligdeki ilk golünü Trabzonspor'a atan Cameron Jerome, Süper Lig kariyerinde henüz üst üste iki karşılaşmada rakip fileleri havalandıramadı.

Süper Lig'de rakip kaleye çektiği son yedi isabetli şutunun altısı gol olan Adis Jahovic, aynı sayıda golü daha önceki 19 şutunda bulabilmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız