SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Kazanıp Rahatlamak İstiyor

0
Güncellendi - 2020-07-13 00:06:07
BYMS Kazanıp Rahatlamak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 32.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, yarın akşam 21.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Beşiktaş’ı konuk edecek. Bu sezonu sıkıntılı geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında kazanıp, rahatlamak, İstanbul ekibi Beşiktaş ise Avrupa biletini almak istiyor. 

Süper Lig’de sona yaklaşılırken kümede şampiyonluk, kümede kalma ve Avrupa’ya gitme hedefleri olan takımlar kıyasıya bir yarış içerisine girdi. Ligin 32.haftasında kümede kalmayı garantilemek isteyen BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Avrupa’ya gitme hedefi olan Beşiktaş, Yeni Malatya Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Her iki takım içinde 3 puanın büyük önem taşıdığı karşılaşma 21.00’da başlayacak.

31 HAFTADA 32 PUAN

2019-2020 sezonuna şuanda Beşiktaş’ı çalıştıran teknik direktör Sergen Yalçın ile başlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ilk yarıda 17 haftalık bölümde 24 puan toplamıştı. 

Sezonun ikinci yarısına iyi başlayamayan ve istikrarsız sonuçlar alan sarı siyahlılar, geride kalan 14 hafta sonunda 2 galibiyet, 2’de beraberlikle 8 puan topladı. 

Geride kalan 31 hafta sonunda 32 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, şuana kadar 8 galibiyet, 8 beraberlik, 15’te mağlubiyet yaşadı. Sarı siyahlılar, 31 haftalık süreçte rakip ağları 44 kez havalandırırken, kalesinde ise 46 gol gördü.

53 PUANLA DÖRDÜNCÜ SIRADA

Sezonun ilk yarısında BtcTurk Yeni Malatyaspor’u çalıştıran teknik direktör Sergen Yalçın, ikinci yarıda Beşiktaş’ın başına geçmişti. BtcTurk Yeni Malatyaspor’da oynattığı futbolla takdir kazanan Sergen Yalçın, siyah beyazlı takımada ayrı bir heyecan getirdi.

Sezona ‘şampiyonluk’ hedefiyle başlayan ancak bu hedefinden uzaklaşan Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyor. İstanbul ekibi, ligde geride kalan 31 haftalık süreçte topladığı 53 puanla bu hedefine oldukça yakın bir konumda bulunuyor.

31 haftalık süreçte 16 galibiyet, 5 beraberlik, 10’da mağlubiyet yaşayan siyah beyazlılar, 53 gol kaydedip, 40 gol yedi 

SAHASINDA 4 KEZ GÜLDÜ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında şuana kadar oynadığı 15 karşılaşmada 16 puan topladı. Sarı siyahlılar, MKE Ankaragücü, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor ile birlikte sahasında en az puan toplayan takım oldu. 

İç sahada çıktığı 15 karşılaşmada sadece 4 kez galip gelebilen BtcTurk Yeni Malatyaspor, 4 karşılaşmada berabere kalırken, 7 karşılaşmayı ise kaybetti. Doğu Anadolu temsilcisi, sahasında çıktığı 15 karşılaşmada rakip ağları 22 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü. 

DEPLASMANDA 20 PUAN ELDE ETTİLER

İstanbul temsilcisi Beşiktaş ise bu sezon deplasmanda istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşıyor. 

Deplasmanda şuana kadar 15 karşılaşmaya çıkan siyah beyazlılar, bu karşılaşmaların 6’sında 3 puanla ayrılabildi. 

Dış sahada 15 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşayan İstanbul temsilcisi, 20 puanı hanesine yazdırabildi. Siyah beyazlılar, 15 dış saha maçında rakip ağları 21 kez havalandırırken, kalesinde ise 25 gol gördü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kemal (3 yıl önce)
    Özellikle Fenerbahçenin sahasında oynayacağı rize maçını çok merak ediyorum.Malum bu takıma yapmadığımız yalakalık kalmadı.Ancak iki çok önemli maçta emre denen oyuncunu sayesinde eksik kalan takımımız göz göre göre puanlardan oldu.Rize maçında bakalım sahaya tam kadro ile ve 90 dakika mücadele edeceklermi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Değerli futbolcularımız çıkın sahaya aslanlar gibi mücadele edin inanın bu maçı alırsınız sizlerden ricam ikili mücadelelerde dikkatli olalım kırmızı kart görebiliriz rakibe penaltı verebiliriz hakeme hiç guvenmiyorum ondan ricamız tarafsız maç yönetsin bu maçta Rize maçına ayar vermesin vicdanlı olsun gördüğünü çalsın gerektiğinde vara gitsin bir şehrin kaderi ile oynamasın.bu maçta puan alamaz isek işimiz gerçekten çok zor diyorum ve kumeden düşme ikili avarajla kalır düşüncesindeyim.
    0
    0
    Yanıtla