SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'nin 'Hayal Kırıklığı'nın Sözleşmesi Bu Yıl Son

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un büyük umutlarla transfer ettiği İssiar Dia’nın sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Süper Lig’de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, bir dönem Fenerbahçe’nin de formasını giyen İssiar Dia’yı 2017-2018 sezonunda AS Nancy-Lorraine takımından transfer etmişti. 

2017-2018 sezonunda ligin 15.haftasında 6 Aralık’ta, Göztepe ile oynanacak olan karşılaşmanın hazırlıkları esnasında sakatlanan Dia, ilk yarıyı kapatmış ve İstanbul’a tedaviye gitmişti. Sağ uyluk ön adalesinde yırtık tespit edilen Senegalli oyuncu uzun süren tedavi döneminin ardından takıma katılmış ancak bir kez daha sakatlığı nüksetmişti. 

2017-2018 sezonunda Süper Lig’de 12 karşılaşmada 569 dakika görev alan Dia, 2 asist yaptı. İssiar Dia, o sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 karşılaşmada 171 dakika görev aldı. 

2018-2019 sezonunda da sakatlık ve form düşüklüğü yaşayan Dia, Süper Lig’de 2 karşılaşmada 85, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 karşılaşmada 128 dakika görev alırken, gol atma ya da asist yapma başarısı gösteremedi. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile 3 yıllık anlaşma yapan Dia, bu sezon hiçbir karşılaşmada görev almazken, toplamda 19 kez sarı kırmızılı formayı giydi ve 2 asist yapabildi. 

33 yaşındaki İssiar Dia’nın 1 Temmuz 2017’de başlayan sözleşmesi 31 Mayıs 2020’de sona eriyor. Senegalli oyuncunun BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer olduğu dönemde 2 milyon Euro olan piyasa değeri ise şuanda 100 bin Euro.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Bunun yanında yiğithan ve umut bulut tam bir ordöv tabağı gibi.bunların transferi kulübün intihar etmesi gibi birşey oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Y (3 yıl önce)
    Bu futbolcuyu kim aldıysa futboldan bu kadar anlıyor demektir nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (3 yıl önce)
    Nazar boncuğu olsun bu transfer.:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Bu başkanı kimse gonderemez kendiside gidemez sadece ismini vermiyecegim bir vekilimiz bugün istese yarın gider baskanimizin kişiliğine saygı duyarım biz onu kulüp yöneticiliği ile değerlendiririz önceleri güzel işler yaptı yanlışı özellikle takımın iskeleti futbolcuları sattı yönetim açık ve şeffaf değildi kamuoyuna taransferler ve mali taplo ile ilgili bilgi vermedi yönetimini bile devre dışı bıraktı aşırı güvenle her şeye kendisi karar verir oldu önceleri futbol kamuoyunda seviliyordu son zamanlarda sebebini bilmiyorum antipati çekmeye başladı dia gibi birisi ile madem uzun sözleşme yaptın parasinin yarısını maç başına bağlasan bak nasıl oynuyordu kısacası kamuoyunda başkanin kredisi bitmiştir ısrar etmesi hem takıma hem kendisine zarar verir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kocaman (3 yıl önce)
    Âdil başkan bundan da KAR ettik derse şimdi ???? şaşırma eyyyyy malatyasporlum ne yapalım MALATYA mıza sahip çıkan bir iş adamı olsa bu durumlara düşmeyiz FIKRA:::::? Bir zamanlar elazığ spor başkanına başkanım takımınız çok iyi her şey çok güzel yalniz tek bir eksiğiniz bulunuyor derler kondisyon BASKAN Bak onu da alırım benden daha başka bir şey istemeyin der...??bizim başkan da o hale gelmiş hala farkında değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Hırsızın hiçmi suç yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    İyi futbolcularla üç yıllık sözleşme yapmazsınız futbol hayatı bitmiş adama geçmişteki kariyerine bakarak 3 yıllık sözleşme yaparsınız bu oyuncu malatyadan kaç para aldı açıklayabilirimi yönetim kurulumuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (3 yıl önce)
    Adamın hiçbir suçu yok helal olsun.Suç o yaşta kronik sakat adamla 3 yıllık sözleşme imzalayanda.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    seyyar satıcıyla uğraşarak kulübün 1 lirasını kimseye yedirmem diyen yöneticiler nerede acaba bu adam 4 yıldır yattığı yerden para alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Dia da sorun yok onla o sözleşmeyi yapanlarda kabahat senelik 900 bin euro artı 5 yıldiz otel masrafları aracı yardimcısı menajer ücreti ile senelik 1 200 000 euro para sayma makinesi sayamaz o parayi ama sayin adil gevrek kulübü batirdı rahman bugra gibi yigitcan gibi pendik den alınan kısa boylu genç kaleci gibi saymakla bitmez bu kadar iş bilmez bir yönetim arasan bulunmazz rezalet in daniskası toplam da dia nin masrafı 30 milyon tl takımin borcu 55 milyon tl dia dan alınan verim 0 elde var sıfır kutluyorum Adil Gevrek ve Ali ravcı denen menajer i
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (3 yıl önce)
    2 yılı İstanbul'da yatarak geçirdi, yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Dilerim Malatyada yatarak kazandığın para burnundan gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Amin amin haram zıkkım olsun yıllardır hak etmediği paraları yiyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kirli bir zihniyet.Dianın ne suçu var?Bu adamın sakat olduğunu sağır sultan bile duymuştu.Böyle bir adama 3 yıllık kontrat yapan adamın aldığı her kuruş zehir zıkkım olsun.Dianın hiç bir suçu yok.Aldığı her kuruş helal hoş olsun.Doğrucu ahmet rolünü oynayanlar olduğu sürece helede bunların şakşakcıları olduğu sürece bu tür oyuncuları daha çok görürüz bu takımda.Sahi daha en son 37 yaşındaki umut transfer edilmişti değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adama niye beddua ediyorsun o sözlesmeyi yapanlara kizacaksın
    0
    0
    Yanıtla