SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'nin İzlandalı'sının Kariyeri

0
Güncellendi - 2020-01-30 03:32:48
BYMS'nin İzlandalı'sının Kariyeri
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, İzlandalı forvet oyuncusu Vidar Örn Kjartansson’u sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Transfer çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılılar, Adis Jahovic’in takımdan ayrılmasının ardından ileri uç mevkii için aradığını Rusya’da buldu. Malatya temsilcisi, Rusya Premier Liga ekiplerinden Rostov’da forma giyen 29 yaşındaki İzlandalı golcü Vidar Örn Kjartansson’u kadrosuna kattı.

Vidar Örn Kjartansson ile 30 Haziran 2020 yılına kadar kiralık olarak sözleşme imzalayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Adis Jahovic’in takımdan ayrılmasının ardından hücum hattını yeni bir golcüyle güçlendirmiş oldu. 

29 yaşında ve 1,87 metre boyundaki santrafor İzlanda’nın Selfoss şehrinde dünyaya geldi. 16 yaşındayken 2006 yılında Selfoss'ta futbola başladı. 2009 yılında İzlanda’da İBV takımına katılan Kjartansson, daha sonra yeniden Selfoss'a döndü.

2013'te İzlanda kulübü Fylkir'e transfer olan İzlandalı golcü, Aralık 2013'te Norveç kulübü Valerenga’nın formasını giydi ve Norveç'teki ilk yılından sonra  29 maçta 25 gol atarak Norveç'in en iyi liginde gol kralı oldu. 

22 Ocak 2015'te Çin Süper Liginde oynayan Vidar Örn Kjartansson, 27 Ocak 2016'da İsveçli kulüp Malmö’ye imza attı.

30 Ağustos 2016'da İsrail kulübü Maccabi Tel Aviv'e transfer olan İzlandalı golcü oyuncu, 31 Ağustos 2018'de Rusya Premier Ligi kulübü FC Rostov’a transfer oldu. 

Maccabi Tel Aviv formasıyla 92 karşılaşmada 44 gol, 6 asistlik performans sergileyen Vidar Örn Kjartansson, Selfoss formasıyla 55 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 26 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

İzlandalı golcü, Jiangsu Suning formasıyla 35 karşılaşmaya çıkarken 13 gol kaydedip, 7’de asist yaptı. Vålerenga Fotball takımında 33 karşılaşmada 31 gol kaydedip, 6’da asist yapan Kjartansson, Fylkir Reykjavík’te forma giydiği 30 karşılaşmada 21 gol atma başarısı gösterdi. Golcü oyuncu, Malmö’de ise 26 maçta 17 gol kaydetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Giden oyuncularımızdan hangisinin yerini doldurabildik.sadık,Boutaib ve şimdide guilherme gibi.helede yiğithanın yeri hiç doldurulamaz!başarılı oyuncularımız gitti.böyle oluncada istikrarda sağlanamadı.hele bir sivasa bak birde bizim halimize bak.o çok bilmiş atanlar yüzünden eski malatyaspor amatöre düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli ali, Bu kötü futbolcuların biri fenere gitti.Birinide trabzon aldı.Diğeride yurt dışında.Bu takımlar bu futbolcuları niye almışlar acaba?Demekki senin bildiğin kadar bunlar hiç futboldan anlamıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • AKAB (4 yıl önce)
    Mac basina en az yarim gol ile ortalama 0.7 gol atmis...bu fena sayilmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kariyer müthiş ya.zaten bize futbolcunun geleceği lazım değil.mazisindeki başarısı önemli.17 maçda bir gol bir asist mükemmel bir performans sayılır bizim için!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli ali ,bu takım 3 senedir süper ligde,senin gidenlerin arkasından methiye dizip,gelenleride beğenmiyen biri olduğunu herkes biliyor.Şimdi sana soruyorum. Bu normal bir durum mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Kariyeri gollerle dolu.Adam daha Türkiye ye gelmeden sosyal medyadan atıp tutanları,çöp diyenleri hatırlıyorum.Malatyasporun Ne kadar sevmiyeni ve çöp yorumcuları varmış.Bu adamalara dikkat edilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (4 yıl önce)
    Bizdede 16 maçta bi 10 gol atarsin hı
    0
    0
    Yanıtla