SON DAKİKA
SON DEPREMLER

C Vitamininin Fazlasına Dikkat !

A- A+ PAYLAŞ

Doktorlar, fazla alınan C vitamini haplarının zararlığı olabileceğini söylüyorlar. Peki fazla C vitamini almak, ne gibi sağlık sorunlarına yol açıyor?

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, C vitamini normal büyümeyi ve gelişmeyi destekleyen suda eriyen vitamindir. Ayrıca, C vitamini vücudunuzun demiri özümsemesine yardım ediyor. Çünkü, vücut C vitamini üretemiyor ve depalayamıyor. Bu nedenle beslenmede C vitamini çok önemli. Birçok insan için küçük bir bardak portakal suyu ve bir kase çilek, bir orta boy portakal ya da bir porsiyon brokoli, günlük ihtiyacınız olan C vitaminini karşılıyor. Ancak fazladan içilen C vitamini, vücut tarafından idrar yoluyla dışarı atılıyor.

Beslenme yoluyla aldığınız C vitamini size zarar vermezken, C vitamini haplarının gereğinden fazla içilmesi bulantı, ishal, böbrek taşı ve mide yanmasına neden olabiliyor. Ayrıca, çok fazla miktarda alınan C vitamini nadiren solgunluk, baş dönmesi ve bitkinliğe yol açabiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız