SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇAD Kongresini Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:40:58
ÇAD Kongresini Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği, olağan kongresini gerçekleştirdi. 

Yapılan kongrede yeni yönetim kurulu oluştu. Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Yusuf Sürücü, derneklerinin eşitlik ve özgürlükten yana olan, hukukun üstünlüğüne, adalete, insan hak ve özgürlüklerine, barışa, kardeşliğe, çoğulcu demokrasiye, demokratik cumhuriyete inanan bir yapıda olduğunu söyledi. Sürücü, derneklerinin bu anlayışa yürekten bağlılık gösteren avukatlarca kurulan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, “Temel amacımız; insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alarak, insan onuruna yaraşan ve hukukun üstünlüğüne dayalı olan özgür bireylerden oluşan bir toplumsal düzen kurulmasına katkıda bulunmaktır. Bireyin özgür gelişimini, özgür toplumun inşası için olmazsa olmaz kural kabul eden derneğimiz, bütün çalışmalarında insanın insan olmaktan kaynaklanan bütün hak ve özgürlüklerini, doğa/çevre hakkı ile birlikte ele almayı bir ilke olarak kabul etmektedir. Ülkemizde yaygın olarak ihlal edilen başta kadın ve çocuk hakları olmak üzere, çevre hakkı, düşünce ve örgütlenme hakkına aykırı uygulama ve düzenlemelerin karşısında mücadele etmek derneğimizin temel amaçlarındandır. Özgür bireylerden oluşan adalet duygusunun egemen olacağı bir toplum düzeninin bu şekilde kurulacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hukukun temel ilkelerine olan bağlılıkla ülke, toplum sorunlarının hukuk ve adalet içerisinde çözülmesi için adım atacak olan sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeyi de ilke olarak kabul ettiğini söyleyen Yusuf Sürücü, bu anlamda başta yaşam hakkı olmak üzere düşünce, inanç, kültür, eğitim, sağlık, örgütlenme gibi hak özgürlüklere sahip olma ve onlardan yararlanma için verilecek olan mücadelede yer alacaklarını belirtti. Sürücü, daha sonra özetle şunları belirtti:

“Haksızlığa uğrayan, hukuksal hakları ihlal edilen, farklı muameleye tabi tutulan, ezilen, hor görülen, yok sayılan, dışlanan bütün toplum kesimleri ve bireylerin hakkını ve hukukunu korumak için mücadele edecektir. Sıkça yapılan ve hukukun temel ilkelerini gözetmeyen, hukuk devleti anlayışına aykırı yasa ve yönetmelik değişiklikleri, bürokraside yanlı atama ve partizan kadrolaşmalar, gelir dağılımındaki gittikçe artan adaletsizlikler, ülke içinde yaşanan şiddet ortamı ve komşularımızla olan sorunlar ülkemizin geleceği hakkındaki kaygılarımızı arttırmaktadır. Bütün bu olumsuz gelişmeler hukuk devletine, demokrasiye, barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Derneğimiz bu anlayış ve sorumluluk içinde hareket edecektir.”

Sürücü, dernek yönetiminin şu şekilde şekillendiğini belirtti:”Yusuf Sürücü, Ömür Pehlivan, Tayfun Çakır, Zeliha Genç, Didem Canbay Kaya, Kenan Bakça ve Emircan Eren.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız