SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Caddenin 'Gündüz Esnafı'na İade-i Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Çarşamba günü gündüz ve sokağa taşan silahların kullanıldığı, 3 kişinin vurulduğu olaylara sahne olan Cezmi Kartay Caddesi’nden bir grup esnafın, Perşembe günü “İMDAT” ziyareti yaptıkları Belediye Başkanı Cemal Akın ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, bir gün sonra esnaflara “iade-i ziyarette” bulundular. Bu arada, Cezmi Kartay Caddesi’nin bağlandığı, 3 kişinin vurulduğu yere yaklaşık 75 metre mesafedeki Akpınar Meydanı’ndaki bir kahvehanede, gündüz saatlerinde bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı.

İADE- İ ZİYARET..
Belediye Başkanı Akın ile ESOB Başkanı Keskin, bazı oda başkanlarıyla birlikte, içkili eğlence yerlerinin yoğunlukta olduğu ve bu sık sık olayların yaşandığı Cezmi Kartay Caddesi’nde huzur isteyen “gündüz esnafı”nı ziyaret ettiler.

Çarşamba günü yaşanan olaylar nedeniyle esnaflara “geçmiş olsun” dileklerini ileten ve kandillerini kutlayan iki başkan, eğlence yerleri dışındaki işyerlerinin esnaflarını tek tek ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Akın, buradaki konuşmalarında, eğlence sektöründe hizmet veren işyerlerinin taşınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu işyerlerinin işletmecilerinin de bu nakile sıcak baktıklarını belirterek, “Biz esnaf odalarımızla, buradaki esnafımızla, Malatya’daki duyarlı insanlarımızla, bu olaylara fevkalade duyarlı olan basın mensuplarımızla bu konuyu en kısa zamanda çözeceğiz.

Daha önceki Belediye Başkanlarımız, bu konuda çalışma ve gayretler göstermişler. Ancak problem çözülemeden bugüne kadar gelmiş. Malatya Belediyesi olarak konuyla ilgili yer arayışlarımız oldu. Şu anda Vagon Onarım Fabrikası ile Organize Sanayi arasında söz konusu ihtiyacı karşılayabilecek bir alanı belirlemiş durumdayız. Bu yerin Malatya Belediyesine devri hususundaki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda yıllardan beri beklenti içerisinde olan ve çözülmesi için her iki tarafın da, yani buradan ayrılmak isteyen esnaf gurubunun da halihazırda hizmet veren esnaf gurubunun da beklenti içinde olduğu çözümü inşallah en kısa zamanda üreteceğiz” diye konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Yıllardır burada bir sıkıntı var. Burada bu işi yapan eğlence sektöründeki esnaflarımız da buradan ayrılarak, Belediye tarafından alt yapısı yapılmış, organizasyonu yapılmış başka bir mekana gitmeyi onlar da istiyorlar. Malatya’yı bu stresten kurtarmak lazım, Ben inanıyorum ki en kısa zamanda sorun çözülerek her iki taraf da rahat edecek. Buradaki esnaflarımız da rahatlayacak” dedi.

Esnaflar da ziyaretler sırasında, sıkıntılarını anlattılar ve Çarşamba günü yüzlerce kişinin bulunduğu caddede meydana gelen olayın yine de “şans eseri” ucuz atlatıldığını bildirdiler.

YİNE OLAY..
Öte yandan, caddedeki bir pavyonun elemanlarıyla daha önce burada işlenen cinayetin kurbanının yakınları arasında Pazartesi ve Çarşamba günleri yaşanan olaylar nedeniyle kentin gündemine oturan Cezmi Kartay Caddesi’nin bağlandığı Akpınar Meydanı’ndaki bir kahvehanede, öğle saatlerinde Cumali G. adlı 20 yaşlarındaki şahıs başından bıçakla yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız