SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Caddeye İsmi Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
22 Eylül günü Diyarbakır'da bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu Şehit olan Polis Memuru Mehmet Emin Çakır'ın (26) ismi, caddeye verildi. Şehit Mehmet Emin Çakır'ın adının verileceği caminin de temeli atıldı. 
 
Hekimhan İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde yapılcak olan, Şehit Mehmet Emin Çakır Camii'nin temeli törenle atıldı.
 
Caminin temel atma törenine Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Emniyet Müdürü Altay Üst, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya İl Müftü Vekili Cengiz Yağcı, İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, Hekimhan İl Genel Meclis Üyesi Nebi Yiğit, Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şube Başkanı Ömer Apo, Hekimhan Belediyesi eski başkanı Ali Akyüz, din görevlileri, iş adamı Muharrem Poynaz, şehit polis Mehmet Emin Çakır'ın annesi Perize Çakır ile şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu şehit polis Mehmet Emin Çakır'ın dayısı Mehmet Emin Yağmur'un yaptığı program, Güzelyayla Köyü Camii'nin imam hatibi Muhsin Uysal'ın okuduğu Kur'an tilavetiyle başladı. 
 
Açılış konuşmasını yapan, Hekimhan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Kaymakam Nurettin Dayan'ın rehberliğinde müftülük olarak başlatılan Hekimhan'da Cami Seferberliği Projesi kapsamında 9 köye 9 cami ve 14 camiye 14 minare yapılacağını ifade etti. Kaymakamı Nurettin Dayan ise, şehit Mehmet Emin Çakır'ın taziyesinde annesine verdikleri 'adını yaşatacağız' sözünü tutmanın gururu içerisinde olduklarını anlattı.
 
Konuşmaların ardından kesilen kurbandan sonra Malatya İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan'ın yaptığı dua ile şehidin annesi Perize Çakır butona basarak temele ilk harcı döktü. Temel atma merasimi mahalle sakinlerince verilen yemek ziyafetiyle sona ererken, Hekimhan İlçe Müftülüğü tarafından konuklara Kur'an-ı Kerim hediye edildi. 
 
İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kocaözü Belde Belediye Meclisi, Diyarbakır'da şehit edilen hemşerileri polis memuru Mehmet Emin Çakır'ın ismini Kocaözü beldesinin en işlek caddesine verdi. İsmin caddeye verilmesi üzerine Kocaözü Belediye Başkan Gani Karaca'yı ziyaret eden şehit polisin ailesi, belediye başkanına teşekkür ettiler. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız