SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Caferi Diye Durduruldu!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir cami inşaatının Belediye tarafından mühürlenmesi ile ilgili tartışma çeşitli iddialarla sürüyor.

Malatya merkez İnönü Mahallesi Kömür Tevzi yanındaki boş alana yaptırılan Mevlana Camii inşaatı Malatya Belediyesi'nce mühürlenerek durdurulması nedeniyle Mevlana Camii Yaptırma Derneği Başkanı Hacı Tunç, Mevlana Camii Yaptırma Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Kocaaslan ve Malatya Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mehmet Moran Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Malatya Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mehmet Moran cami inşaatının camiyi yaptıran dernek yönetici ve üyelerinin Caferi olduğu iddiası nedeniyle durdurulduğunu iddia etti. Moran, özetle "Malumlarınız olduğu üzere Malatya Belediyesi tarafından imar izni verilen Mevlana Camii Malatya Müftülüğü tarafından Kıblesi belirlenmiş (Tayin Edilmiş) camii şerifin bodrum katı bitirildikten sonra Caferi Müslümanları oldukları için inşaat mühürlenmiştir.

Bu konu 04/Kasım/2009 tarihindeki meclis oturumunda görüşülürken caminin durdurulma gerekçesinin sadece ve yalnız Caferi oluşlarından kaynaklandığını Yüce Meclisimize açıkladığımda Ak Partili üyelerin gülüştüğünü tüm Malatya basın ekranlarından izledi. Fazla geçmeden iki gün sonra Malatya kamuoyu bu tesbitimin ne kadar doğru olduğunu gördü.

Sayın Başkanım geliniz bir büyüklük gösteriniz, Peygamber efendimizin veda hutbesindeki daveti üzere Allahın ipine sımsıkı sarılalım. Ayrılıp, bölünüp, helak olmayalım.

Sayın Başkanım ve Sayın Meclis üyeleri Malatya’da Caferi cemaati mazlum ve mağdur konumuna düşmüşlerdir."iddiasında bulundu.

Mevlana Camii Yaptırma Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Kocaaslan'da yine kendilerinin Caferi olmasından dolayı cami inşaatını durdurulduğunu ve cami inşaatını yaptırmak için ellerinde tüm resmi evrakların bulunduğunu iddia etti.

Basın toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız