SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çağdaş Bir Kent Vizyonu İstiyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'da faaliyet gösteren Malatyalılar Dernekleri yaptıkları açıklamada, amaçlarının Malatya'ya hizmet olduğunu bildirdi.

Almanya'ya 1971 yılında giden Berlin Malatyalılar Derneği Başkanı Hasan Deniz, öncelikli amaçlarının gençlerin örf ve adetlerini unutmamalarını ve kentle bağlarını koparmamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Müştak Akgül ise 1978 yılından beri Almanya'da bulunduğunu kaydederek, dernek faaliyetlerinde siyasi çizgilerden uzak bir şekilde çalışma yaptıklarını ifade etti. Almanya'da ilin kültürel ve turistik tanıtımı için her zaman göreve hazır olduklarını dile getiren Akgül, doküman konusunda sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.

Mannheim'deki Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş'da, yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa'da 52 bini aşkın hemşehrilerinin yaşadığını söyleyerek, hedeflerinin ilerde Malatyalılar Derneklerini bir konfederasyon altında toplamak olduğunu söyledi. Malatya'ya eğitim ve sağlık konusunda neler yapabileceklerini düşündüklerini aktaran Alabaş, "Kentimizi Avrupa'da daha iyi tanıtmak istiyoruz" dedi.

Şehirdeki altyapıdan şikayetçi olan başkanlar, altyapı çalışmalarının çağdaş bir kent vizyonuyla yapılmasını istedi. İldeki dinlenme tesisleri ve mesirelerin daha çağdaş ve nezih bir ortama kavuşturulması gerektiğini anlatan başkanlar, Malatya Erhaç Havaalanı'nın da uluslararası olması gerektiğini kaydetti.

FOTOĞRAF: Soldan Sağa Hasan Deniz, Müştak Akgül ve Murat Alabaş.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız