SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çağdaş Düşünceye Çağırıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:12
A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla geçtiğimiz hafta sonunda bir etkinlik gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen müzikli etkinliğe; CHP Kadınlar Kolu Başkanı Güllü Tuncer, Atatürkçü Düşünce Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Emine Köseler'in yanı sıra 400 civarında kadın katıldı.

Etkinliğin başında bir konuşma yapan ADD Malatya Şubesi Başkanı Yunus Millioğulları, "Bütün kadınlarımızı, Atatürk’ümüzün çağdaş düşünceleri etrafında toplanmaya çağırıyoruz. Çağdaş bir Türkiye, kadınlarımızın eşit ve özgür olmasıyla mümkün olacaktır.

Kadın sorunu, kadının birey olması sorunudur. Birey olmak insan olmanın gereğidir.

Kurtuluş Savaşımızda ve daha sonraki süreçlerde kadınlarımızın rolü çok büyüktür. Cephelerde mermi taşıyan, Cumhuriyetimin kuruluşunda büyük katkısı olan kadınlarımızın bu büyük gayretini, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’te görmüş ve kadınlarımıza Avrupa ülkelerinden daha önce seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Kadınlarımız kara peçelerinden kurtulmuş ve çağdaş yaşamın birer bireyi olmuşlardır. İnanıyoruz ki toplumumuz, bu değerlerin kıymetini bilecek ve kadınlarımızı tekrar kara peçelere sokmak isteyenlere izin vermeyecektir.

1857 yılında çalışma koşulları için direnen ve canını vermekten çekinmeyen kadınlarımız, kurtuluş savaşı mücadelemizde de benzer fedakârlıkları göstermiştir. Cumhuriyetimizin korunması ve yaşatılması için başta kadınlarımız olmak üzere, toplumumuzun üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyoruz.

Bütün kadınlarımızı, Atatürk’ümüzün çağdaş düşünceleri etrafında toplanmaya çağırıyoruz.

Kadınlarımız hayatın her alanında önemlidir. 8 Mart bir sembol gündür."dedi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Gülan Karaduman da bir konuşma yaptı. Daha sonra Oğuz Tatar ve öğrencisinin saz dinletisi, piyanist eşliğinde müzik ve davul-zurna eşliğinde oyun ve halaylarla etkinlik devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız