SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çağırmak Zorunda mıyız?''

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan'la randevuyu alan AKP Milletvekili Münir Erkal'dan, çağrılmayan milletvekillerinin tepkisine tepki geldi..

CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç’ın, Vali Osman Derya Kadıoğlu başkanlığında bir heyetin Malatya’nın sorunlarını iletmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye davet edilmemesinden dolayı gösterdikleri sert tepki, Başbakan Erdoğan’la randevuyu organize eden AKP Malatya Milletvekili Erkal tarafından “ garip, anlaşılmaz ve mantıksal bir dayanağı olmayan” bir tepki olarak nitelendirildi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, Malatya Heyeti’nin Başbakan Recep Tayyip Erdogan’la yaptığı görüşmeye ilişkin izlenimlerini anlatmak için telefonla bağlandğı ER TV Ana Haber Bülteni’nde soruları yanıtlarken, özellikle Mevlüt Aslanoğlu’nun görüşmeye davet edilmemesine yönelik eleştirilerini aynı sertlikte cevap verdi. Erkal, Mevlüt Aslanoğlu’nun tepkisine anlam veremediğini belirterek, “ Sayın Aslanoğlu’nu çağırmak zorunda mıyız? Ne için çağıracağız. Sayın Aslanoğlu her toplantımıza katılmak istiyorsa söylesin bundan sonra çağıralım” şeklinde konuştu.

Erkal, Aslanoğlu ve Kılıç’ın tepkilerinin yersiz ve haksız olduğuna vurgu yaparak, “ Ben 10 yıl Malatya Belediye Başkanlığı yaptım. 2.5 yıldan bu yana da milletvekiliyim. Böyle bir taleple ilk defa karşılaşıyorum. Mantığı nedir bu tepkinin anlamıyorum. Mantıksal dayanağı yok bu tepkilerin. Kendileri istiyorsa Sayın Başbakanla görüşebilirler. Ama bu heyete davet etmek zorunluluğumuz nereden kaynaklanıyor anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, görüşmeyle ilgili yerel televizyonlara açıklama yaparken, Başbakanla yaptıkları görüşmenin, milletvekili Erkal'ın aldığı randevu üzerine gerçekleştiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız