SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çağlayan ve Güler İstifa Etti...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:41
Çağlayan ve Güler İstifa Etti...
A- A+ PAYLAŞ

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti. Çağlayan'ın istifasının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler de istifa etti..

Bakan Çağlayan, çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için görevi bıraktığını kaydetti. Bakan Çağlayan, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Pakistan'dan dönmüştü. Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde de Ankara Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti. Çağlayan ise toplantıya katılmamıştı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa ettiğini duyurdu. Zafer Çağlayan'ın açıklaması şöyle:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

BAKAN MUAMMER GÜLER DE İSTİFA ETTİ: YAZILI OLARAK SUNDUM 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul merkezli  operasyonun "Hükümete, AK Parti'ye ve ülkeye karşı düzenlenen kirli bir tezgah"  olduğunu belirterek, "oğlunun da dahil edildiği çirkin oyunu bozmak ve  gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak" için bakanlık  görevinden istifa ettiğini bildirdi.  

Güler yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen  operasyonu "Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir  tezgahtır" ifadeleriyle değerlendirdi. Güler, açıklamasında  şunları kaydetti: 

"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha  açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı  Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25  Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."  

Evinden çıkmadı

İstifa eden Çağlayan'ın bu sabah bakanlığa gitmediği öğrenildi. Erdoğan'ın bu haftanın sonuna kadar kabine revizyonunu yapması bekleniyordu. İki bakanın revizyonu beklemeden bu sabah istifa etmeleri, Erdoğan'ın Pakistan dönüşünün ardından dün gece yaptığı görüşmeleri akla getirdi.

MGK'yı beklemedi

Milli Güvenlik Kurulu'nun Aralık ayı olağan toplantısı yarın Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Güler, içişleri bakanı olarak kurulun üyesi. Toplantıda; çözüm sürecinde gelinen aşama ile Türkiye'nin güvenlik sorunları ele alınacak. Bir yılın değerlendirmesi yapılacak. Güler, istifa ettiği için yarın yapılacak toplantıya katılamayacak. Güler'in MGK toplantısını beklemeden isitfa etmesi de dikkat çekti. 

BAKAN GÜLER NELER SÖYLEMİŞTİ? 

Candaş Tolga Işık, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşmesini dün köşesine taşımıştı. Muammer Güler, operasyonla ilgili şunları söylemişti.  

(İstifanızı verdiğinizi söylediniz. Başbakan Erdoğan ne dedi?) sorusu üzerine 

17 Aralık sabahı görevden affım, görevden azlim ve istifam dahil her şeye hazır olduğumu söyledim. Başbakan da ‘Gereğini kendim yapacağım' dedi. 

-Telefon konuşmasında Reza Zarrab'a bir polis müdürünü görevden alacağınızı söylediğiniz iddia ediliyor.

Olay şudur: Bir ilçe emniyet müdür yardımcısı, Reza Zarrab'ı 1 milyon dolar vermediği taktirde organizeden operasyon yaptırmakla tehdit etmiş. Bana iletti. Biz de soruşturma açtık. Sonra fark ettik ki bu soruşturma bir şekilde tıkanmış! Reza Zarrab'ın İstanbul Emniyeti'ne

bizzat başvurusu da var, bu polis müdürü tarafından tehdit edildiğini açıkça söylüyor. 

-Operasyonun kilit adamı olarak görülen Reza Zarrab'ı nasıl tanıdınız? 

Oğlumun 2004-2008 arasında iş yaptığı bir akrabamız var. Bu şahıs oğluma bir borç taktı! Battıklarını söyleyip senetler düzenlediler. O senetleri de ödemediler. Sonra bu çocuk Reza Zarrab'ın Çin'deki operasyonlarının başına geçmiş.

Oğlum da “Madem bunun yanında duruyor, para kazanıyor, alacağımızı tahsil edebilir miyiz?” diye düşünerek

Reza Zarrab'la tanışıyor. Budur tanışıklığımız. 

EVDEKİ PARA İÇİN NELER SÖYLEDİ? 

Bakan Güler, oğlunun evinde bulunan para için şunları söyledi: O paralar oğlumun Bahçeşehir'deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeleri mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında bir ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin bozulmasını beklemişler. 

GÖRÜŞMEDEN ÖNCE EMNİYETTEN BİLGİ İSTEDİM

Güler, 'Rıza Zarrab'la konuştunuz mu sorusuna ise şu yanıtı verdi: Görüştüm. Bana ziyaretime geldi. Hatta görüşeceğim zaman Emniyet teşkilatından bu adamla ilgili bilgi istedim. Bana yanlış bilgi verildi. "Yürüyen bir tahkikat var. Görüşmeyin" denebilirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız