SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çağrı Merkezli' Çete

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:19
'Çağrı Merkezli' Çete
A- A+ PAYLAŞ
Adana merkezli 18 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda kendilerini savcı veya polis olarak tanıtıp, toplam 3 milyon lirayı bulan dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 106 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
 
Konya'da bir otelde yakalanan 32 yaşındaki Mehmet Ençbir'in şebeke lideri olduğu ve kurbanlarına kendisini savcı ve polis olarak tanıttığı öne sürüldü.Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Adana Emniyet Müdürlüğü yaklaşık 7 ay önce 'kontör dolandırıcılığı' adı verilen yöntemle dolandırıcılık yapan şebekeyi ortaya çıkartmak için çalışma başlattı. 
 
Mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip yürüten polis, geçen pazartesi Adana merkezli 18 ilde ve 8 ilçede eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda çok miktarda 100 ve 200 TL'lik banknot, ziynet eşyası, banka dekontları, cep telefonu sim kartları ele geçirildi. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Mehmet Ençbir, bir akrabasına kız istemek için gittiği Konya'da otel odasında gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'nde toplandı.Zanlılardan Mehmet Ençbir'in cep telefonundan aradığı kurbanlarına kendisini 'Savcı Ali' ve 'Polis Ali Vural' diye tanıttığı iddia edildi. Ele geçirilen belgelerin incelemesinde ve teknik takipte şebekenin gerçekleştirdiği dolandırıcılık miktarının 3 milyon lirayı bulduğu öne sürüldü.
 
GÜNDEMİ TAKİP EDİYORLAR
 
Dolandırıcılık şebekesinin ülke gündemine göre kurbanlarını korkuttuğu da ortaya çıktı. Şebekenin 'Ergenekon', 'Balyoz' davalarının gündemde olduğu günlerde, kurbanlarını "Adınız Ergenekon soruşturmasında geçiyor" diye kandırdığı, PKK-KCK operasyonlarının medyada yer aldığı günlerde ise "Hesaplarınızdan PKK-KCK terör örgütüne para aktarıldığı belirlendi" şeklinde ifadeler kullandığı bildirildi.
 
ÇAĞRI MERKEZİ KURMUŞLAR
 
Ayrıca şebekenin Şanlıurfa'da bir evi 'çağrı merkezi' olarak kullandığı, burada çalıştırılan bir kadının telefonlara cevap verdiği belirlendi. Kimliği açıklanmayan kadının sorgusunda "Ben bir bankanın çağrı merkezinde engelli kontenjanından iş başvurusu yaptım. Beni arayanlar, evraklarımın incelendiğini ve evimden telefonlara bakabileceğimi söylediler. Bana bir not verdiler, telefon çaldığında onu okuyordum" dediği öğrenildi.Şebekenin kurbanlarını rastgele aradığı, günlük olarak sonu '00' ile başlayıp, sırasıyla rakamları arttırdığı, buna kendi aralarında 'sulama' dedikleri, görüşme yaptıkları kişileri kandırdıkları durumları ise 'hasat' diye adlandırdıkları bildirildi.Gözaltı süreleri dolan 109 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında 2 ayrı çevik kuvvet otobüsüne bindirilip, sağlık kontrolünün ardından Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyetteki 'telefon dinlemeleri' ve sorguların yer aldığı yaklaşık 100 klasör ise hafif ticari araca sığmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız