SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çak Bakayım!..'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom'un Malatya'da yaptırdığı ilköğretim okulu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle açıldı. Yıldırım, okul açılış töreni sırasında öğrencilerle "çak" yaptı, açılıştan sonra anılarını anlattı, öğrencilere sorular sordu.

MALATYA ORTALAMANIN ALTINDA..
Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki Türk Telekom İlköğretim Okulu'nun açılışında mehteran takımı konser verdi, halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra konuşmalara geçildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 4 yıllık iktidarları döneminde 102 bin derslik yapıldığını söyledi ve hükümet olarak eğitme önem verdiklerini ifade etti. Türkiye'de okuma-yazma oranının yüzde 92 olmasına rağmen Malatya'da yüzde 86 olmasının üzücü olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, " Burayı seçilmesinin önemli bir nedeni var. Bu bölge yeni yerleşim bölgesi ve en fazla Malatya’da okula ihtiyaç bu bölgedeydi, diğer bölgelerin taleplerini geri çevirdik bu bölgeye yaptırdık. Şimdi bu güzel okula artık kızlarınızı da göndereceksiniz. Burada eğitim görecek çocuklar, internet ortamında artık büyüklerini eğitecek. Eskiden büyükler küçükleri eğitirdi, şimdi küçükler büyükleri eğitmeye başladı.

Bugün Türkiye’de okur yazar oranı yüzde 92.Malatya’da yüzde 86.Erkeklerde yüzde 95, ama kızlarımızda biraz düşük.Burada Malatya’da velilerimize sesleniyorum. Kızlarınızı bu güzel okulumuza göndereceksiniz. Onların ihtiyacı neyse ihtiyaçlarını karşılamaya biz hazırız.

Kız çocukları okula giden ailelere yardım ediyoruz. Bunu biliyorsunuz değil mi? İşte bu yardımlar annenize yapılıyor. Babanıza verilmiyor. Niye biliyor musunuz ?. Bilmiyorsunuz. Babanıza verirsek belki duman olur gider. Annenize verirsek o size eğitime destek olarak geri döner." diye konuştu.

Bakan, Malatya’daki 91 Bin Dev Öğrenci kampanyası ile ilgili de “91 Bin Dev Öğrencilere teşekkür ederim. Kaldırın ellerinizi Malatya görsün, kaldırın ellerinizi Türkiye görsün. Sizlerle gurur duyuyoruz. Tek başınıza yola çıktınız. Bu kampanyada biz de varız dediniz. Bu ülkede cahilliği yenmek için el ele verdiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Size bir müjdem var.

Türk Telekom’a teklif ediyorum. Bu kampanyaya, bu gençlerimize yavrularımıza destek vermeye hazır mısınız? ( Bunu Telekom yönetim kurulu başkanına söylüyor. O da elini kaldırarak kabul ettiğin ifade ediyor).. Yapacağınız çok basit, bunlar hediye kabul etmezler, terleyerek, didinerek, çalışarak bir şey istiyorlar. Yapacağınız çok basın hazırlanan dev kültür yayınlarını alıp katkılarınız bu kadar olur. Onlara vereceğiniz destek onların yapacakları işleri, kampanyayı daha da hızlandıracak ve daha fazla gencimize eğitim imkanı sağlanacak.”dedi.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Emin Başer de, telekomünikasyonda dünyada 13. sırada, Avrupa'da 5. sırada olduklarını belirtip, hedeflerinin dünyada 5., Avrupa'da ise 3. sıraya yerleşmek olduğunu vurguladı. Bu yıl 20 ilde 20 okul yapıp, 100 milyon YTL harcayacaklarını bildiren Başer, Türk Telekom olarak bu yıl toplam 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un da yaptığı konuşmaların ardından 16 derslikli olan 480 öğrenci kapasiteli Türk Telekom İlköğretim Okulu'nun açılışı, yetkililerin kurdele kesmesi ile yapıldı.

Törende, Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany'a, Vali Daşöz tarafından plaket verildi.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET..
Okulun açılışının ardından Bakan bir sınıfa girdi. Öğrenci olmadığını görünce, “öğrencilerde gelsin” dedi. Öğrencilerle birlikte sırada oturdu ve sohbet etti. Öğrenciler bakanı ilköğretim okulundaki bir anısını sordu.

Sınıfta şu diyaloğ oldu:

-Bakan : Öğretmenimiz teker teker sordu. İşte karneniz nasıl, zayıfınız var mı. Ondan sonra bana da sordu. Zayıfın var mı dedi. Ben zayıfım yok takdir bekliyorum hocam dedim. Bana gülümseyerek dedi ki senin beden eğitimin zayıf dedi. Halbuki ben iyi not almıştım biliyordum notlarımı da. Ben herhalde hoca şaka yaptı dedim. Karneyi aldım baktım hepsi 8, 9, beden eğitimi 4. Meğerse şaka değilmiş. Böyle bir hatıram oldu. Çok üzülmüştüm. O zaman en yüksek not 10 du. Aynı 5 gibi .5 yerine 10 vardı. 4 olunca zayıf oluyordu. 5 , 6 orta, 7/8 iyi, 9-10 pekiyi. Ya hocam benim zayıfımın olmamasına üzülmüş her halde. Beni üzmeyi uygun görmüş bana zayıf vermiş. Siz olsaydınız ne yapardınız?
-Öğrenciler : üzülürdük
-Bakan : Hocaya ne yapardınız? Nasıl tepki yapardınız?
-Bakan : Günahımız ne değil mi? E ne yapalım öyle oldu.
-Soru: Öğretmen size hiç vurdu mu?
-Öğrenciler: Yok hiç vurmadı

Öte yandan, bakan okulu gezerken, okul bahçesinde çocuklara meyve suyu dağıtılırken izdiham yaşandı. Çocuklar, meyve suyu alabilmek için adeta birbirlerini ezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız