SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çakı Gibi Olmuşlar'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından uzun yıllardan beri uygulanmakta olan ve Engelliler Haftası içerisinde gerçekleştirilen engelli vatandaşların 1 günlük temsili askerlik Malatya’da 22 engelli vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

2.Ordu Muhabere Alay Komutanlığı’na sabah saatlerinde teslim olan 22 engelli vatandaşa askeri elbiseler giydirildikten sonra eğitim çalışmaları yaptırıldı.

Temel askerlik kurallarına ilişkin teorik bilgilerin verildiği temsili askerlikte araç ve gereç tanıtımı da yapılırken Alay içerisinde fidan dikimi de yapıldı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, temsili askerlik yapanlar yemin etti ve daha sonra terhis belgeleri verildi.

Yemin töreni için eğitim alanı hazırlanmasına karşın yağış dolayısıyla tören Muhabere Alayı’ndaki yemekhanede gerçekleştirildi.

Engelli vatandaşların yakınlarının da katıldığı törende terhis belgeleri 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Muhabere Alay Komutanı Muhabere Kd.Albay Hikmet Feridun Harmantepe, Muhabere Alay Komutanlığı’ndan Muhabere Yarbay Hakan Şeker ile Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ile Dernek Başkan yardımcısı Yüksel Doğanşahin tarafından verildi.
2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, temsili askerlere terhis belgelerini verirken, “ Çakı gibi asker olmuşlar” dedi.

Askerler terhis olduktan sonra aileleri ve komutanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, temsili askerlik yapanların aileleri de yaptıkları konuşmalarda büyük bir mutluluk duyduklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür ettiklerini söylediler.

Temsili askerlik yapan bazı engelli vatandaşlarda terhis olduktan sonra ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan attılar.

Temsili askerlik töreni Şehir Mezarlığı’ndaki şehitliğin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Temsili askerlik için 32 kişinin başvurduğu, bunlardan 22'sinin kışlaya geldiği öğrenildi.

MİLLETVEKİLİNİN MESAJI
Bu arada AKP Milletvekili Öznur Çalık, Engelliler Haftası dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesindeki en önemli kriterlerinden birisi de engelli vatandaşlarımızın toplum yaşama entegrasyonunu sağlayabilmektir. Engellilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yaşamda var olmalarını temini noktasında hükümetimizce son derece kararlı adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor.

Eğitim imkânlarının geliştirilmesi, çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşlarımızın sosyal güvencelerinin sağlanması, meslek edindirilmesi, işverenlerimizin belirli oranlarda engelli vatandaşlarımızı istihdam etmeleri, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların giderilmesi, kültür, spor ve sanat yaşamına yönelik alt yapı olanaklarının sağlanarak her konuda hayatla aralarındaki engellerin kaldırılmasının gayreti içerisindeyiz. Bu hususta yaptığımız çalışmalara kısaca değinmek yerinde olacaktır:

- 5378 sayılı Engelliler kanunuyla, yaşanan sorunlara çağdaş çözümler getirildi,
- 184.825 engelli çocuğumuza her ay kişi başına 403 YTL özel eğitim desteği veriliyor, toplam 403 milyon YTL,
- Üniversiteli engellilerimiz için öncelikler ve kolaylıklar sağlandı,
- Başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremeyen engellilerimize, yaklaşık 56 bin kişiye bir asgari ücret tutarında bakım desteği veriliyor,
- Yatılı bakım merkezlerinden, günde 24 saat süreyle bakım hizmeti alan bakıma muhtaç özürlüler için iki aylık net asgari ücret tutarında yardım yapılıyor,
- 2002 yılında işçi kadrosundaki yıllık istihdam 10.883 iken, AK Parti döneminde bu rakam ortalama 20.200 olmuştur
- Engelli vatandaşlarımızın 2022 sayılı yasa kapsamında aldıkları aylıkları da yüzde 200 ile 300 oranında artırılarak 160-240 YTL arasında engelli aylığı verilmeye başlandı,
- 2007 yılında 328 bin engelli kardeşimize 710 milyon YTL ödeme yaptık. Yani 710 trilyon. Bu kapsamda borçları sebebiyle sürekli hacizlerle karşı karşıya kalan yaklaşık 81 bin engelli vatandaşımızın borçları geçtiğimiz hafta silindi,
- Ayrıca, Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında engelli çocuğu olan annelerimize 5 yıl önce emekli olma imkânı getirildi.

İktidar Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunları üzerinde hassasiyetle durmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle her ne kadar bedensel ve zihinsel engelleri olsa da “Yüreklerinde engel olmayan” tüm kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyor, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız