SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çakır 4 Aydır Randevu Vermiyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:14:09
'Çakır 4 Aydır Randevu Vermiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Seçim gezilerini ilçe ve köylerde sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, "Kime oy vereceksiniz diye sorduğunuzda, AKP’ye oy vermeyi düşünenler diyor ki ‘Tayyip’e oy vereceğim.’ Sorsanız Malatya halkının belki de yüzde 60’ı belediye başkanının adını bilmez. Böyle bir yerel yönetim olur mu!" diye konuştu.

İnci'nin Doğanşehir bölgesine yaptığı geziye ilişkin basın bülteni şöyle:

"Her gün ilçe, köy ve beldeleri ziyaret ederek seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Doğanşehir’in Polat beldesinde vatandaşlarla buluşarak projelerini anlattı. 

CHP’li İnci’nin Polat ziyaretine, 30 Mart seçimlerinde yeniden aday gösterilen Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mahmut Değirmenci de katıldı. 

POLATLILAR ENDİŞELİ 

Polat’taki esnafları tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen İnci, kahvehanelerde de vatandaşlarla toplantılar yaptı. Vatandaşlar, özellikle kayısı ve elma sorunlarını dile getirirken, belediyelerinin kapatılmasıyla beldelerinin yeterince hizmet alamayacağı endişesini taşıdıklarını söylediler.

Kasaba meydanındaki çay bahçesinde toplanan kalabalığa hitap eden CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, ilçe ve köylere yaptığı ziyaretler sırasında belediye hizmetlerinden çok vatandaşların ekonomik sıkıntılarını dinlediğini belirterek, “Vatandaş diyor ki ben açım, evimde ekmeğim yok, elektriğim kesik. Kayısıyı 2,5 liraya mal etmişim, ama 2 liraya satamıyorum diyor. Vatandaş haklı” dedikten sonra çiftçilerin sorunlarının çözümü için yapılabilecek çalışmaları anlatıp hükümeti eleştirdi. 

ELMA VE KAYISI BU DURUMDA OLMAYABİLİRDİ

AKP’li belediyelerin ve milletvekillerinin Malatya’nın sorunlarıyla ilgilenmediğini vurgulayan İnci, “Birçok ilçe belediyemiz ve Malatya Belediyesi AKP’li. Bunların 5 tane de milletvekili var. İktidara en çok oyu veriyoruz. Başbakanla gönül bağımız var. Her türlü bağlantı tamam yani. Sen bir insanla eğer bu kadar samimiysen, bu kadar bağlantın varsa onun da bir telefonunla ilin bir sorununu çözmesi gerekir” diyerek, şöyle devam etti: 

“Malatya’da şu anda 10 bine yakın Suriyeli var. Bu Suriyelilere 3 öğün yemek veriliyor. Bu da 30 bin porsiyon demek. Peki bunu veriyorsun da Doğanşehir’in elması niye dalında çürüdü? Elmanın kilosu neden 10 kuruşa satıldı? Bir AKP’li milletvekili, bu fonu sağlayan bakanlığa ‘İki günde bir, o tabldota 1 tane de elma koyun’ diyemedi mi? Bu çok mu olurdu? Kayısı için de benzer yöntemler uygulanabilir ve fakir köylülerin kısmen de olsa rahatlaması sağlanabilirdi. Ama ne hükümet ne de belediye bunu yapmadı.” 

“ARAŞTIRIN, ÖYLE OY VERİN”

İnci, CHP’de ilk belirlenen 2 belediye başkan adayından birisinin kendisi olduğunu belirterek, “Bu benim ve ailem için bir gururdur. Genel merkezimin bana ne kadar güvendiğinin ve bu işi ne kadar iyi yapabileceğime getirdiği kanaatin en önemli göstergesidir” dedi. Polatlılardan, mevcut belediye başkan adaylarını araştırdıktan sonra oy vermelerini isteyen İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“RAKİBİM ÇAKIR DEĞİL, BAŞBAKAN”

“Oturun inceleyin. Kim bu göreve layıksa, kimin bu görevi yapabileceğini düşünüyorsanız oyunuzu ona göre verin. Sadece başbakan sevgisiyle yerel seçimlerde oy vermeyin. Başbakan üç yılda bir Malatya’ya geliyor, Malatya’yla bir alakası yok. Şu anda bizim rakibimiz zaten Sayın Ahmet Çakır değil, Sayın Başbakan. Kime oy vereceksiniz diye sorduğunuzda, AKP’ye oy vermeyi düşünenler diyor ki ‘Tayyip’e oy vereceğim.’ Sorsanız Malatya halkının belki de yüzde 60’ı belediye başkanının adını bilmez. Böyle bir yerel yönetim olur mu!”

“ÇAKIR’DAN 4 AYDIR RANDEVU BEKLEYEN STK BAŞKANI VAR”

CHP’li Hakan İnci, görüştüğü bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanının 4 aydır Malatya Belediye Başkanı’ndan randevu alamadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Düşünün bu Malatya merkezde yaşayan bir sivil toplum örgütünün başkanı. Yani bir grup adına randevu talep ediyor. Bu belediye başkanı göreve devam ederse, siz yarın Polatlı bir vatandaş olarak belki 1 yıl randevu alamazsınız. O yüzden seçiminizi yaparken tüm bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Biz göreve gelirsek, hangi konuda olursa olsun belediyenin kapısı sonuna kadar halka açık olacak.”

KATILIM PAYI ADALETSİZLİĞİ

Malatya’da belediyenin aldığı katılım payında adaletsizlik olduğunu belirten İnci, şöyle devam etti:

“Malatya merkezde katılım payında bir sıkıntı var. Yarın bu Polat’a da yansıyacak. Ev sahiplerinden katılım alıyorlar. Yani belediye şu kaldırımı yapıyor, karşıdaki dükkan sahiplerine bir ay sonra fatura gidiyor. Diyorlar ki ben senin kapının önüne kaldırım yaptım, örneğin bin lira vereceksin. Ama bütün özellikleri birbiriyle aynı olan 2 dükkanın birinden bin lira istenirken, diğerinden 500 lira isteniyor. Bunların hepsi ispatlı, elimizde belgeleri var. Buna itiraz eden vatandaş ise ne belediye başkanına ne de belediyeye derdini anlatamıyor. Biz göreve gelirsek, Açık Kapı uygulamamızla vatandaşı dinleyeceğiz. Cevap alamadığınız konuyu belediyeye getirdiğinizde, ben ve daire başkanlarım karşınızda olacağız. Konuyla ilgili olan daire başkanım eğer sizi tatmin edici bir yanıt veremiyorsa, ertesi gün o görevi bırakmak zorunda. Biz bu şekilde bir yönetim anlayışına sahibiz.”

“PARA ALAN EMİR DE ALIR”

CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, Malatya halkından başka hiç kimseden emir almayacaklarını kaydederek, “Şu anda hiçbir sponsorumuz yok. Yarın seçildiğimiz zaman bize gelip de ‘Hakan İnci ben sana şu kadar destekte bulundum, belediyeden de bana şunu yapacaksın’ diyecek bir Allah’ın kulu yok, olamaz da. Para alan emir de alır. Biz şimdiye kadar kimseden para almadık, bundan sonra da almayacağız. Hiçbir sponsorluğu da ne kişi ne kurum olarak kabul etmiyoruz. Bizim emir alacağımız tek yer, Malatya halkı olacaktır” diye konuştu. 

İnci’nin konuşması sırasında bazı vatandaşların yoksulluktan yakınarak hükümete tepki göstermeleri dikkat çekti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız