SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır Ankette Nerede?

A- A+ PAYLAŞ

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi / AKAM tarafından 15 – 21 Kasım 2010 tarihleri arasında Tüm illerde ve 324 İlçede toplam 8110 kişi ile Telefonla mülakat yöntemiyle gerçekleştirilen ankette önemli sonuçlara ulaşıldı.

EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI
Yerel yönetimler ve siyaset gündemi araştırmasında; en çok beğenilen büyük şehir belediye başkanları, il belediye başkanı, metropol ilçe belediye başkanı belirlendi.

En Beğenilen Büyükşehir Belediye Başkanı anketinde, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yüzde 74 ile ilk sırada yeralırken, yüzde 72.1 ile Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ikinci sırada.

En Çok Beğenilen İl Belediye Başkanları anketinde; yüzde 77.3'le Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilk sırayı alırken, yüzde 70.1 ile Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ikinci, yüzde 70 ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi üçüncü oldu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır yüzde 68.5 beğenilme oranıyla sıralamada dördüncülüğü elde etti.

CHP-AKP FARK 5 PUAN
AKAM’ın son seçim anketinde kararsızların dağılımıyla AKP’nin oy oranı yüzde 35.9, CHP’nin oy oranı yüzde 30.2, MHP’nin oy oranı ise yüzde 13.1 oldu.

Anket şirketi AKAM’ın genel sonuç değerlendirmesinde ise şu görüşlere yer veriliyor:

Ak Parti oy oranlarında referandum sonrası oluşan iyimser havanın dağıldığı ve tekrar düşüş trendine girildiği görülüyor. CHP ise referandumdan sonra özellikle yönetim değişikliğinden sonra oy oranını daha hızlı artırmaya başladı ve ilk defa DENİZ BAYKAL’IN bıraktığı seviyeye yükseldi. AK PARTİ, CHP arasındaki makas hızla daralmakta.

MHP de ise ufakta olsa yükseliş başlamıştır. Saadet Partisi ise %5 oy oranına ulaşmıştır. BDP de ise düşüş Kasım ayında da devam etmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız