SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır 'Büyük' Konuşuyor..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:49
Çakır 'Büyük' Konuşuyor..
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir 2014 yerel seçimlerinde başlamak üzere büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından başlattığı ilçe ve belde gezilerini sürdürüyor.

Çakır'ın gezilerine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"İlçe ve belde gezilerini sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu kez Kale İlçesi ile Erenli, Yaygın ve Beydağı beldelerini ziyaret etti.

Geziye Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt ile bazı daire müdürleri katıldı.

ERENLİ BELDESİNİ ZİYARET 

İlk ziyaretini Erenli Beldesine yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol’u makamında ziyaret ederek Erenli beldesi hakkında bilgiler aldı.

Resmi nüfuslarının 1109 kişi olduğunu yaz aylarında nüfuslarının arttığını belirten Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, “Beldemizin alt yapı çalışmaları ile ilgili eksikleri var. Beldemizin yolları da problemli. Büyükşehir olmamızla birlikte bu problemlerin çözüleceğine inanıyoruz. Büyükşehir yasası Malatya’nın kalkınmasına vesile olacak. Biz de bugüne kadar elimizden gelen gayreti göstererek hizmet etmeye çalıştık” dedi.

Büyükşehir ile birlikte Malatya’da yeni bir sürecin başladığını belirten Başkan Çakır, “Teknik ekibimizle birlikte ilçe ve beldeleri ziyaret ederek sorunların haritasını çıkarıyoruz. İlçe ve belde belediye başkanlarımızla görüş alış verişinde bulunuyoruz” dedi.

İlçe ve belde belediye başkanlarının çok güzel hizmetlere imza attığını belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise “Bütün ilçe ve beldelerimiz Büyükşehir yasasıyla birlikte hızlı bir şekilde hizmet atağına kalkacak. Bugüne kadar belediye başkanlarımız kıt imkanlarla güzel hizmetler ürettiler” dedi. 

KALE İLÇESİNE ZİYARET

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Kale İlçesi’ne giden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada ilk olarak Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nu ziyaret etti.

Yerel yönetimlerin Büyükşehir statüsüyle güçleneceğini belirten Kale Kaymakamı Uzunoğlu, “Büyükşehir, Malatya’mıza hayırlı olsun. Malatya Büyükşehir ile birlikte daha da gelişecek. Kanunun çıkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın büyükşehiri hak ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Tüfenkçi, “Malatya eğer 20 yıl önce Büyükşehir olabilseydi, daha sağlıklı gelişirdi. Bugün imrendiğimiz bazı kentlerimiz 20 yıl önce Büyükşehir olan kentler. Ama zararın neresinden dönülürse kardır. Doğru planlama ve tek elden yönetim anlayışıyla hizmet atağına kalkacağız” dedi.

Büyükşehirin önemli avantajlarının olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Ziyaretlerimizin amacı Büyükşehir sürecinden önce ilçe ve beldelerimizin sorunlarını öğrenmek ve istişare etmek. Kale İlçemiz Malatya’mızın doğusunda barajın hemen yanında güzel bir ilçemiz. Turizm potansiyeli var. İlçe ve beldelerimizdeki vatandaşlarımız şunu iyi bilmeliler ki, Büyükşehir ile birlikte hizmette süreklilik olacak. Malatya Belediyesi’nin araç parkı ve teknik donanımı buna hazır” dedi.

Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan’ı da ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kale ilçesi ile ilgili bilgiler aldı. 

Kale’nin 28 mahallesi 6 bin nüfusunun olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Kıt kaynaklarla hizmet üretmeye çalışıyoruz. İlçemizin şu an en büyük problemi kanalizasyon. Bazı projeler hazırladık ama İller Bankası maliyeti yüksek buldu. İlçemize bu yıl önemli yatırımlar yapılıyor. İnönü Üniversitesi ilçemize 4 yıldızlı bir otel inşaatı  (sosyal tesis) ve meslek yüksek okulu yapıyor. TOKİ’de 75 konutluk birinci etap çalışmalarına başladı. Malatya Belediyemiz de konforlu, klimalı otobüsleri tahsis etti. Vatandaşlarımız rahat rahat yolculuk yapıyorlar. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca sizleri burada görmekten de onur duyuyorum” dedi.

YAYGIN BELDESİNİ ZİYARET

Yaygın’da, Belediye Başkanı İrfan Karataş ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Çakır, Yaygın Belediyesi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir ile birlikte daha güzel çalışmaların üretileceğini belirten Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, mevcut yapı ve imkanlarla belde belediyelerin hizmet yapamadığını, bu süreç içerisinde Malatya Belediyesi’nden önemli destekler gördüğünü söyledi.

Mevcut yapıyla Özel İdarelerin ilçelere ve beldelere kısıtlı hizmet yaptığını belirten Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise “Büyükşehir ile birlikte bu yapı değişiyor. Artık ilçe ve beldelerimiz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak” dedi.

Malatya’nın daha sağlıklı gelişip büyümesi için Büyükşehir yasasının önemli olduğunu belirten Başkan Çakır, “Büyükşehir yasasıyla birlikte su havzalarımız, ormanlık alanlarımız koruma altına alınacak. İlçe ve beldelerimiz maddi kaynaklardan daha fazla yararlanacak. Hizmette bir süreklilik olacak” dedi.

BEYDAĞI BELDESİNİ ZİYARET

Yaygın’dan sonra Beydağı beldesine geçen Başkan Çakır ve beraberindekiler, belde belediye başkanı Abuzer Sarıtaş’ı makamında ziyaret ederek, beldenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Beydağı Beldesi’nin en önemli sorununun sulama suyu olduğunu belirten Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş, “Bu sorun kısa vadede çözülebilecek bir sorun değil. Sadece beldemizin sorunu da değil. Bu bölgede bulunan bütün beldelerimizin sorunu. Beldemizde alt yapı sorununun büyük bölümünü çözdük. Belde yolumuzun asfaltlanmasıyla ilgili sorunlarımız var. İmkanlarımız ölçüsünde çözmeye gayret ediyoruz. Büyükşehir ile birlikte farklı ve güzel değişikliklerin olacağına inanıyorum” dedi.

Bütün ilçe ve beldelerin eksikliklerini, sorunlarını tespit edip aciliyetine göre çözmeye gayret edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya bölgesinde lider bir kent. Bir cazibe merkezi. Büyükşehir ile birlikte hızlı bir şekilde sorunları çözmeye çalışacağız. Buraya geliş amacımızda Büyükşehir sürecinde bu sorunları tespit edip çözüm yolları üretmektir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız