SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çakır Büyükşehiri Yönetemez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:41
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, seçim çalışmalarında 3 ana başlık üzerinde duracaklarını kaydederek, bunların sosyal belediyecilik, imar ve trafik olduğunu söyledi. 

İnci, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından büyükşehir belediye başkan adayı gösterilen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın büyükşehir belediyesini yönetemeyeceğini de belirterek “Esnaflar Çakır’a beş senede bir kere geliyorsunuz, bir daha da gelmiyorsunuz diyorlar. Randevu alamadıklarını, görüşemediklerini, başkan Çakır’ın sorunlarıyla ilgilenmediğini söylüyorlar” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, 10 yıllık belediyecilik deneyimi olduğunu belirterek, Malatya için projelerini açıklamaya başladı. 

Uzman ekibiyle birlikte Malatya’nın imar planları üzerinde çalıştığını belirten İnci, büyükşehir olmasıyla birlikte Malatya’nın bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyleyerek, “Bizler şu anda Malatya’nın planları üzerinde çalışıyoruz. Uzmanlarımız geldi ve imar üzerinde çalışıyorlar. Malatya’da çok enteresan uygulamalar gördük, onları yakında açıklayacağız” ifadelerini kaydetti. 

‘Engellilerin sorunlarını çözeceğiz’

İnsan odaklı projeler ürettiklerini ifade eden İnci, “Sosyal projeleri önemsiyoruz. Şu anda özellikle dezavantajlı gruplar üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Engelliler, yaşlılar ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızla ilgili projelerimiz var. Bu projelerimizi de sadece şehir merkezi için değil, ilçeleriyle ve köyleriyle birlikte tüm büyükşehir için oluşturuyoruz. Göreve geldiğimde ilk işim öncelikle engellilerin problemlerini çözmek olacak. Engellilerle ilgili eğitim, rehabilitasyon, araç gereç yardımı gibi projelerimiz var” dedi. 

İnci, Malatya’nın önemli sorunlarından birinin de otopark olduğunu vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Malatya’da şu anda 127 bin civarında kayıtlı araç var. 5 bin civarında da farklı il plakaları taşıyan araç var, toplamı 132 bin eder. Peki merkezde kaç araçlık otopark var biliyor musunuz? Sadece bin 700 araçlık otopark var. Düşünün, yüzde 1’ine denk geliyor. Yani otopark konusunda bu kadar vahim bir durum var ortada. 

Biz geldiğimizde güvenlikli otoparklar yapacağız. Bir hanımefendi tek başına da gelse oraya, güvenli bir şekilde aracını park edecek. O otoparkların üst katlarında da tamamen bayanların çalışacağı kafe tarzı yerler yapacağız, orada çocuklara da oyun alanları yapacağız. Bu otoparklar Malatya Büyükşehir Belediyesi güvencesinde olacak.”

‘Herkesin oyuna talibim’

Belediyecilik deneyimi olduğunu ve herkesin oyuna talip olduğunu aktaran İnci, Edirne Belediyesi’nde 2 dönemdir belediye meclis üyeliği yaptığını, şu anda da imar komisyonu ve trafik komisyonu başkanı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ben hem bilimsel yönden kendimi yetiştirdim, hem de sahadan geliyorum. İnşaat mühendisiyim, yerel yönetimler üzerine mastır yaptım. Kamu İhale Yasası üzerine de mastırım var. Bu iki konu belediyeyi direk ilgilendiren konular. Bu şu anlama geliyor. Ben, hiçbir bürokratın oyuncağı olmayacağım anlamına geliyor. Benim önüme konan evrakı hemen onaylamayacağım anlamına geliyor. Ben burada sorumluluğu alıyorum, yarın belediyedeki en ufak bir sorumsuzluğun, yanlışın, imar yanlışlıklarının sorumluluğunu üstleneceğim anlamına geliyor. Çünkü bu işi biliyorum. Şu anda Sayın Çakır çıkıp bilmiyorum diyebilir, bilmiyor gerçekten, mesleği bu değil. Ama benim Malatya halkına karşı böyle bir şey deme hakkım yok. Benim dönemimde bir hata olursa, ‘Ya müdürüm böyle yapmış, savcılığa gönderdim’ diyemem. O zaman ben niye buraya geldim.”

‘Çakır, büyükşehiri yönetemez’

Hakan İnci, yaptığı açıklamada, Ahmet Çakır’ın büyükşehiri yönetemeyeceğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Çakır’ın Malatya büyükşehir belediyesini yönetebilmesi mümkün değil. Çünkü şu anda şehir merkezini dahi yönetemiyor. Birçok problem var. Mesela ben bugün hali gezdim. Kasapları, balıkçıları gezdim. Herkeste bir sahipsizlik duygusu var. Sahibimiz yok, halimiz ortada diyorlar. Zaten kafanızı çevirdiğiniz zaman da onların ne demek istediğini görüyorsunuz. Bu bölgelerde bir keşmekeşlik var. Vatandaş girdiği zaman orada bir şehir dokusunda değil de daha farklı bir doku içerisinde hareket ediyor. Yolların hali ortada, bir kar yağdı, her taraf çamur oldu. Bir esnafın dükkanına girdiğinizde her tarafın çamur içinde olduğunu görüyorsunuz. Esnaflar dert yanıyorlar.” 

Esnafların Çakır’a tepki gösterdiklerini belirten İnci, “Esnaflar Çakır’a beş senede bir kere geliyorsunuz, bir daha da gelmiyorsunuz diyorlar. Randevu alamadıklarını, görüşemediklerini, başkan Çakır’ın sorunlarıyla ilgilenmediğini söylüyorlar” diye konuştu. 

Keskin’e çağrı: İstifa et aday ol

Hakan İnci, esnaflar büyük sorunlar yaşarken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin’in de Belediye Başkanı Çakır’ı desteklediğini açıklamasına tepki göstererek “Esnaf odası başkanımız gayet memnun olduğu için esnaflar adına başkana teşekkürlerini iletiyor. Fakat hangi esnaf adına teşekkür ettiğini bizim anlamamız mümkün değil. Bir esnaf odası başkanı olarak bin tane üyeniz olsa ve 999 tanesi sizin gibi düşünüp 1 kişi dahi farklı düşünse siz asla onun adına böyle bir demeç veremezsiniz. Sayın Keskin eğer o demeci veriyorsa, istifa eder oda başkanlığından, gider Ahmet Çakır’ın meclis üyesi adayı olur, beraber gezer, ben de saygı duyarım. Ama onun yaptığını ben Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim, ilk kez Malatya’da görüyorum.” 

‘Belediye olarak hesap vereceğiz’

Seçilmesi durumunda belediyenin üst düzey yönetimi ile 15 günde bir halka hesap vereceklerini belirten İnci, “Belediye başkanı olduğumda her gün 16.00-18.00 saatleri arasında ‘Açık Kapı’ uygulaması yapacağım. Bu saatler arasında kim isterse başkanla randevusuz görüşebilecek. Bir uygulama daha yapacağız, bütün daire başkanlarımızla 15 günde bir halkın karşısına çıkacağız ve hesap vereceğiz. Eğer bir vatandaş, sorunu çözülmediyse ilgili daire başkanına benim yanımda soracak ve yanıtını alacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız