SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır, "Ciddi Maliyeti Olan Çalışmalar"

0
Güncellendi - 2016-10-06 18:51:55
Çakır,
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Turgut Özal ve Özalper Mahallesi’nde maliyeti 4 milyon 522 bin TL olan 18 bin 50 metrelik içme suyu Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) ve 1.050 adet abone bağlantı çalışmaları yapılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeye, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ve MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ‘de katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “MASKİ, Kaptaj’dan çıkan suyu Malatya geneline sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede sularımız denetlenebilir ve kontrol edilebilir bir hale gelmiş olacak. Şehrimiz 83 alt bölgeye ayrıldı. Şuanda 9 bölgede çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar ciddi maliyet getiren çalışmalar. Toplamda 300-400 milyonluk bir yatırım gerektiriyor. Her bir Ölçülebilir Alt Bölge’nin yaklaşık maliyeti 3 milyon TL’nin üzerinde oluyor. Şuan 20 milyonluk yatırım merkezde devam ediyor. Şuan Turgut Özal ve Özalper Mahallesi’nde çalışıyoruz. Çalışmalar esnasında suların kesilmesi kaçınılmaz oluyor. Daha önce dağınık, kontrolü imkansız olan, kaçakların denetlenemediği, tespit edilemediği, su basınçlarının her bölgeye göre farklılık arz ettiği bir durum vardı. Şimdi daha sağlıklı, denetlenebilir bir sisteme geçiyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra zaman zaman yaz aylarında yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkmış olacak. “ dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    inanınki verdiğiniz rahatsızlık yaptığınız hizmete değmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Özalper meslek lisesinin her tarafı kazıldı.a101 in önü çukur yapıldı etrafı çevrildi.insanlar sıkıntı çeksin diye kapatılmıyor.Meslek lisesinin etrafındaki alt yapı işi tamam asfalt yapılmadığı için çocuklar ve okul rezaleti yaşıyor.oranın asfaltını herhalde yeni seçilecek başkan yapacak.neyi bekliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın Çakır , sizin ne kadar başarılı, eşi bulunmaz ve yüz yılda bir gelecek kişi olduğunuzu bir çok kez yazdım. Sayın başkanım, hani şu ev yapmak isteyipte sizin belediye binanızdan içeri girenlerden " otopark " adı altında yaptığınız kesintiler, ruhsat , harç ( r ile ç arasında A yok ) .... Bu paralar ile bu güne kadar kaç tane otopark yaptınız? Muhterem hem otopark yapmayıp hamde sokak aralarına kadar otopark şirketlerine kiralıyorsunuz. Kandırılmaya müsait bu yapımızdan istifade ettiğinizi düşünüyorum. Olsun sen bizim medarı iftiharımızın. Sensiz bu şehir ne yapar. Ne olur bir dönem daha aday ol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Yarım proje leri tamamla yenisi lazım değil
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin (7 yıl önce)
    alt yapı berbat bir durumda eleştiri yapanlar görmek lazım altyapıdaki eski içme suyu hatlarını ve aspest borularının durumunu zor olacak ama bittiği zaman artık malatyada su kesintileri olmayacak temiz ve kaliteli su evlerimize gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    merkezde oto yıkamaların gürültüsünden evlerinde oturamıyorlar bu işletmeleri merkezden kaldırmaya hiç niyetin yok herhalde sayın başkan nasıl olsa senin evinin yanında oto yıkama yok rahatın yerinde.......
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (7 yıl önce)
    bu maliyetler nedense her 2 yılda bir yapılıyor yapmayın ama başkan kalıcı proje üretilsin bıktık artık kaldırım çalışmasından alt yapı diye malatyayı yaşanmaz kılıyorsunuz bence başkan lütfen ama malatya sorunlarını halledin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla