SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır "Çok Çok Önemli" Dedi!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:57:05
Çakır
A- A+ PAYLAŞ

19 Ekim Muhtarlar Günü Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemekli bir programla kutlandı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Reyyan Düğün salonunda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamcı, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkçi, Nurettin Yaraş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, Muhtar Derneklerinin Başkanları ile yüzlerce muhtar katıldı. 

Malatya’ya yapmış olduğu hizmetlerden ve 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden dernek başkanları, “böyle anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren ve her zaman muhtarların yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz” dediler. 

19 Ekim tarihinin muhtarlar kutlanmaya başlandığını belirten Başkan Çakır, “Biz yerel yöneticilerin sahadaki en büyük destekçileri muhtarlardır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın muhtarlara olan ilgileri ve 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kutlanması muhtarlarımızın sorunlarına yönelik çözüm önerileri bu günler sayesinde daha fazla gündeme gelecektir. 19 Ekim kaynaşma ve dayanışma adına çok çok önemlidir. Bu sene ilkini kutladığımız günün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın her noktasına hizmet götürmek için çalışma gayreti içerisindeyiz. Malatya merkezde nasıl hizmet ediyorsak ilçelerimizde ve kırsal mahallelerimize de aynı titizlikle hizmet götüreceğiz. İlçelerimizin ve Kırsal mahallelerimizin yol ve kanalizasyon gibi sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kırsal mahallelerimizden gelen muhtarlarımız Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmet ve yatırımları yakinen takip ediyorlar. El Ele vereceğiz temelde Malatya’nın kalkınması, insana hizmeti hep birlikte sağlayacağız. Davetimize uzaktan ve yakından katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Program sırasında bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekillerinden Nurettin Yaşar, “Muhtarlık teşkilatı bundan 186 yıl önce 19 Ekim 1829 yılında ll. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul’un fatih ve Eyüp semtlerinde başlamıştır. Daha sonra Kastamonu’da devam ettirilen teşkilat zamanla Osmanlı coğrafyasında yaygınlaşan bir uygulama olmuştur. Gecikilmiş olmasına rağmen 19 Ekim tarihinin bundan böyle muhtarlar günü olarak kutlanması sevindiricidir. 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Battalgazi Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç, Malatya genelinde yapmış olduğu hizmet ve yatırımlardan, muhtarlara göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, yerelde yaptığı hizmetlerden dolayı da Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a birer teşekkür plaketi verdi. Ayrıca Battalgazi Muhtarlar Derneği tarafından en yaşlı üyeleri olan ve yılın muhtarı seçilen Seyit Ahmet Acar’a da Vali Süleyman Kamcı tarafından plaket verildi. 

Program sonunda günün anısına Büyükşehir belediyesi tarafından muhtarlara birer gömlek hediye edildi. 

"DEMOKRASİNİN ÖZÜ.."

Malatya’daki Muhtarlar Derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri 19 Ekim Muhtarlar günü kutlamaları, Battalgazi Belediyesi Meclis salonunda yapıldı. Programa Vali Süleyman Kamçı, AKP Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kâhtalı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Erdem, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı. Programın açılışında söz alan kentteki muhtarlar derneği başkanları günün anlam ve önemine değindi. Sosyal hakların daha da iyileştirilmesini isteyen muhtarlar günün her saatinde görev başında olduklarını hatırlatarak, haklarının yeniden gözden geçirilmesini istedi. 19 Ekim’in artık her yıl Muhtarlar Günü olarak kutlanacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren muhtarlar, programa katılanlara da teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Demokrasiyi bir çeşme olarak değerlendirirsek, bu çeşmeleri suyla besleyen muhtarlar diyebiliriz” dedi. Battalgazi Belediyesi olarak muhtarların görev alanlarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını belirten Gürkan, bu kapsamda mahalle muhtarlarıma bilgisayar dağıtım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bütün muhtarların gününü kutlayarak, “Demokrasi yerelde başlar. Eğer yerelde temsiliyet güçlü ise ülke demokraside o kadar güçlü olur” diye konuştu. Muhtarlara her zaman önem verdiklerinin altını çizen Çakır, “Çünkü bütün ilgili birimlerimiz, eğer bir mahallede bir konuda bilgiye ihtiyaç duyan varsa başvuracakları tek kişi o mahallenin muhtarı oluyor. Bütün yöneticilerimiz içinde, belediyelerimiz içinde, farklı kurumlarımız içinde bu böyledir. İlk müracaat edeceğimiz kişi muhtarımızdır. En kırsal bölgede iseniz buradaki ihtiyaçları nedir? Diye sorsanız ilk soracağınız kişi oranın muhtarıdır. Dolayısıyla biz bu bilinçle muhtarlarımıza özel bir önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta muhtarların demokrasinin özü olduğunu ifade eti. Çalık, “Demokrasinin ilk mihenk taşı, ile iş başına gelmiş en önemli kişileri muhtarlardır. 19 Ekim 1829 da ilk muhtarlık seçimleri yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Muhtarlar gününün ilan edilmesi aşamasında çaba sarf ettiklerini belirten Çalık, “Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olması taleplerimizi dile getirdik. Bakanlar Kurulu'ndan çıkardığımız kararla 19 Ekim artık Muhtarlar Günü olarak kabul edildi. Hayırlı olsun uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Kutlama programında son olarak söz alan Vali Süleyman Kamçı’da 19 Ekim 1829’da İstanbul’da başlanan ve sonrasında 1833 yılından itibaren de Anadolu'daki mahalle ve köylerde uygulanmaya konulan muhtarlık sisteminin belediyecilikten bile eski ve köklü bir sistem olduğunu dile getirdi. Mevcut yönetim sisteminde muhtarlıkların, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçası olduğunu ifade eden Kamçı, “Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle aziz halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabı olan muhtarlarımız, 50 binin üzerinde mevcudu olan devasa bir ordudur” diye konuştu.

Muhtarların devlet olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi olduğunu vurgulayan Kamçı, “Dolayısıyla devleti temsil etmekte olan muhtarlarımız, görev ciddiyetlerini daima en üst seviyede tutmak, halkla çok daha alakalı olmak, halkın sorun ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili mercilere iletmek durumundadır. Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşı olduklarını, devlet-vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır” şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız