SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çakır Herkesin Başkanı mı?!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı çalışmalarına, dün yaptığı birinci oturumla başladı. Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapılan toplantıya, CHP grubunun eleştirileri damga vurdu.

Toplantının başında CHP adına söz alan Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, seçim sürecinde belediyenin imkanlarıyla seçim çalışmaları yürütülmesi, kırsaldaki hizmetlerde aksama olduğu gerekçesi ve Muharrem ayında tatlı fuarının açılması ile ilgili bir dizi eleştiriler yöneltti.  Seçim sürecinde belediyenin tüm imkanlarının iktidar partisine seferber edildiğini ileri süren Kuşçu, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, seçim sürecinde milletvekili adaylarından daha çok çalıştığınızı ve yorulduğunuzu düşünüyoruz. İlçelerde Büyükşehir Belediyesi, imkanlarını sonuna kadar kullanmıştır. Kendimize soruyoruz, acaba Belediye Başkanı herkesin başkanı mı?” diye sordu.

“Atatürk’ü saygıyla anıyoruz”

Toplantının başında söz alan Hurşit Kuşçu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. Yılında saygıyla ve özlemle andıklarını belirtti. Kuşçu konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Çalışmalar yarım kaldı”

“Tüm seçim süresince Büyükşehir Belediyesinin çalışama programı alt-üst olmuştur. Hizmet götürülen yerleri burada açıklamanın yersizliğini bildiğimizi, ancak neden bir yerlerin hizmet alamadığını belirtmenizi duymak isteriz. Bir şehirde kime oy verirseniz verin, hizmetlerden herkesin eşit faydalanmalıdır. Asfalt, yol çalışmaları yarım kalmış, çalışmalar eksik kalmış, stabilize çalışmaları dahi başlamamıştır. İçme suyu sondaj çalışmaları bir başka bahara kalmıştır. Bütçelerde bazı maddeler simgeseldir. Ama bütçede görüldüğü gibi hizmette eşitsizlik vardır.”

Muharrem ayında yiyecek fuarının açılması  eleştirisi

Konuşmasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.nin düzenlediği Yöresel Tatlar Fuarının Muharrem Ayı içinde açılmasının mantığını da soran CHP Sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Ramazan Ayı’nda kitap fuarının açılması ne kadar doğru ise Muharrem Ayı’nda yemek ve yöresel tatlar fuarının açılması bize göre o kadar yanlıştır. Yetkililerin bize bunun mantığını açıklamasını bekliyoruz” diyerek Muharrem ayında yiyecek-içecek fuarının yanlışlığını dile getirdi.

Polat, eleştirilere ‘siyaset’ dedi

CHP’nin eleştirilerine yanıt ise Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Yeşilyurt Belediye Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan geldi. Eleştirileri ‘Sünnilik-Alevilik üzerinden siyaset yapmak’ olarak değerlendiren Polat “Malatya’da alevi-Sünni ayrışması yoktur. Olmamalıdır da. Alevilik-Sünnilik ekseninde siyaset yapmayalım” dedi.

Kızıldaş: Ayrımcılık yapmadık, yapmayız da

Hacı Uğur Polat’ın bu ifadeleri üzerine söz alan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise var olan bir sorunun dile getirilmesinin ayrımcılık olamayacağını söyledi. “Bugüne kadar ayrımcılık yapmadık, yapmayız da” diye konuşan Kızıldaş “Meclisimizin göreve başladığı tarihten bugüne kadar öyle bir siyaset yapmadık.  Hakkımız olan hizmetleri alamadığımız halde fazla dile getirmedik. Ayrımcılık yapmadık ve yapmayacağız da. Ama sorunları dile getirdiğimizde de ayrımcılık eleştirisi yapılması doğru değil, eleştiriye biraz tahammüllü olun” ifadeleri ile Başkan Polat’a cevap verdi.  

Kuşçu: Fuarın yanlışlığını anlatmaya çalıştım

Tekrar cevap hakkı isteyen CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu ise “Ben Alevi kelimesi kullanmadım. Muharrem ayında böyle bir fuarın açılmasının doğru olmadığını anlatmaya çalıştım”  dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız