SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çakır İtiraf Etmiş"

0
Güncellendi - 2016-03-11 16:12:59
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, işçi ücretleriyle ilgili yaptığı açıklamaları "itirafname" olarak değerlendirdi ve "Yaptığı itiraflardan hangisi sosyal belediyeciliğe sığıyor merak ediyoruz. İşçinin maaşından tasarruf etmek ne zamandır sosyal belediyecilik diye anılıyor."dedi.

Kiraz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne işçilerin hakkının gasp edildiğini, işçilere zorla muvafakatname imzalatıldığını, işçilerin almaları gereken maaştan daha düşük maaşa mahkûm edildiğini belirterek bu anlayışa ve adaletsizliğe karşı incir ağacı diktiğimizi belirtmiştik.

Belediye Başkanı Sayın Çakır, her AKP’li gibi davranıp asıl konuyu bir kenara bırakarak incir ağacı üzerinden bize cevap vermiş. Hiç şaşırmadık. Zorda kaldıklarında topu taça atmayı alışkanlık haline getirdikleri için asıl meseleyi saptırmayı tercih etmiş.

Sosyal medya üzerinden kendilerine sorularımızı tekrar iletince, sağolsun ağaçtan işçinin maaşına geçen bir açıklama yapmak zorunda kalmış. Ancak, sayın başkanın açıklaması da AKP’nin ve AKP’li belediyelerin zihniyetini tekrar göz önüne serdi.

Belediye Başkanı Çakır, aslında bir açıklama değil bir itirafnameyi kamuoyuna sunmuş.

İşçilerin statülerinin değiştirildiğini,

İşçilere zorla muvafakatname imzalatıldığını,

Daha önce asgari ücretin üzerinde maaş alanların maaşlarının düşürüldüğünü,

İtiraf etmiş.Şu çok iyi bilinmelidir ki, sözleşmelerinin bitimine 22 ay kalan işçilerin ,sözleşmelerinin zorla değiştirilmesi yasal değildir.Ve kabul edilemez.

“Ya bu şekilde bir uygulama yapacaktık, ya da 400 kişiyi işten çıkaracaktık” diyen sayın Başkan,bir de sosyal belediyecilikten bahsetmiş.

Yaptığı itiraflardan hangisi sosyal belediyeciliğe sığıyor merak ediyoruz. İşçinin maaşından tasarruf etmek ne zamandır sosyal belediyecilik diye anılıyor. Bir kez daha hatırlatıyoruz,

Tasarruf edeceksen, Milyarlarca maaş alan genel müdürlerin maaşından tasarruf et.

Kaplıcalarda yaptırdığın tatillerden tasarruf et.

Söküp söküp tekrar yaptırdığın kaldırım taşlarından tasarruf et.

Tasarruf edeceğin yüzlerce kalem varken, işçinin maaşını tasarruf kalemi olarak görmek insafsızlıktır, adaletsizliktir.

Şunu da belirtmek isteriz ki Cumhuriyet Halk Partisinin kazanımlarını peşkeş çeke çeke bitiremiyorsunuz. Bu yüzden kendi yanlışlarınızı, eksikliklerinizi kapatmak için Cumhuriyet Halk Partisine sataşmaktan vazgeçin. Bu adaletsiz anlayışlarınız düzelene kadar sizler rahatsız olsanız da mücadelemizi sürdüreceğiz. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • haklı (8 yıl önce)
    ne dıyım tebrık edıyorum cesaretlerınden dolayı...arastırılsın gercekler aynen durum bu.umarım beledıye bu yanlıstan bir an önce döner yoksa cıkmaz bir yola giriyo.taktır kendılerının.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (8 yıl önce)
    CHP zihniyetını istemiyoruz bu ülke 2023 de çok daha iyiye gidecek
    0
    0
    Yanıtla
  • yasemin (8 yıl önce)
    Gelisiyoruz gibi gorunuyoruz ama bu gidişle 2023 ancak Amerikan filimlerinde gordugumuz korkunç gelecek senaryoları gibi olacak.agac yok toprak yok su yok.isciler acliktan birbirini yetken kalanlarinda kodamanlar ve siyasetciler yiyecekler.
    0
    0
    Yanıtla