SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır; "Kanalboyu, Malatyamız'a Değer Katıyor"

0
Güncellendi - 2016-11-02 14:45:39
Çakır;
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatürk Anıtı önünde yapımı devam eden köprü menfez inşaatında çalışmaları sürdürülüyor.

Kanalboyu çevre düzenleme çalışmaları kapsamında birinci bölümü tamamlayan ve Malatya halkının hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, düzenleme çalışmaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde yetersiz kalan eski menfezin yerine köprü menfez yapımına devam ediyor.

Yan betonarme blokları tamamlanan köprü menfezin, üst beton blokları yapılıyor. Menfez ile birlikte yapılan yağmur drenaj kanallarında da sona yaklaşıldı. Köprü menfez 50 metre uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğinde, 5 metre genişliğinde yapılıyor.

Başkan Çakır incelemelerde bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, anıt önü köprü menfez inşaatını sık sık yerinde inceleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Köprü menfez ve Kanalboyu ikinci etap çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu’nun Malatya’nın önemli mekanlarından biri olduğunu, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu alanın bambaşka bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Çakır: Kanalboyu, Malatyamız’a değer katıyor

Köprü menfez inşaatının geceli-gündüzlü devam ettiğini ifade eden Başkan Çakır, “Kavşaktaki düzenlemeleri tamamlamak için tempolu ve planlı bir şekilde çalışıyoruz. Köprü menfezimizin yan betonarme blokları bitti. Şimdi üst betonarme blokları yapılıyor. Kısa bir süre içerisinde bu çalışmaları tamamlayacağız. Hemen devamında üstyapı çalışmalarına başlayacağız.

Kanalboyu ikinci bölüm çalışmaları da bu çalışmayla birlikte başlayacak. Kanalboyu’nun ikinci bölüm projesinde Malatyalıları görsel anlamda güzel sürprizler bekliyor. Gezilmeye değecek bir proje olacak. Bu tür yerler Malatya’mıza değer katıyor. Biz bu bölgemizde bulunan birkaç okulumuzu farklı noktalara taşıyarak meydan ve çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Kanalboyu ikinci etap çalışmaları bu projelerin incisi olacak. Buradaki çalışmalar birinci etap çalışmalarına göre daha farklı olacak. İnsanların ruh güzelliğine hitap edecek, aileleriyle gönül rahatlığı içinde gezebilecekleri, rahat ve ferah mekanlar da oturabilecekleri alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Her türlü ayrıntıya dikkat ediyor, özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tolga (7 yıl önce)
    10 numarasın Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Fahri Kayahan yolu başlı başına fiyasko, 60 yıl önce yapılan İnönü caddesi ülkemizin düz olarak en uzun caddesi ünvanını uzun yıllar kimseye kaptırmazken; yıllarca bu cadde üzerinden geçiş yapan belediyenin fahri kayahan bulvarına sözde hizmet etmiş çalışanlarına sesleniyorum: Sizler hangi akla, hangi kuruma, hangi şirkete, hangi cemaate hizmet ettiniz de güzelim Malatyamızın güzide yeri olması gereken bu caddeyi böyle saçma virajlarla doldurdunuz. Hani onu anladık, yuttuk ve de ona alıştık da; üstüne üstelik daha da saçma olan pompalama yoluyla yapılacak olan şu kanal işi (proje denemez çünkü) nedir ya. Çöpten üretilen elektriğin tüm gücünü burada pompalara mı harcayacaksınız. Pes yani pes. Evvela hafta içi mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde sürücüleri çileden çıkaran keşmekeş hale gelmiş trafik sinyalizasyon işine bir el atın...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşenaz (7 yıl önce)
    Sayın Belediye Başkanımız hizmetleriniz çok güzel çok memnunuz yalınız burdaki kanalboyu projesini fahri kayahan bulvarına da uygulansaydı daha güzel olurdu çünkü asfaltın üzerine kanal olmaz şık değilinsanlar yaya yolundan giderken boyumuzu nekadar uzatalım ki o suyun güzelleğini görelim hem devir dayim den dolayı zaten yazın sivri sineklerden sıkıntı duyacağız suyunborularla hava lojmanlarının karşısına geçirilmeli bahçeler sulanmalı ayrıca kanalın etrafına dikilen lambalar güzel değil daha gösterişli olabilirdi basit duruyor kenarlara dikilen ağaçların herzaman sulanmasını istiyoruz hep kurutuyorlar çınar ağacı dikilse daha güzel olurdu yurt dışına (avustralyaya) Türkiyeden hep çınar ihraç ediyoruz ve ordaki çınarlar bizim akasya ağaçları gibi yuvarlak yuvarlak budanıyormuş görüntü çok güzel birde trafik ışıklarına numaratör istiyoruz kavşakta devamlı kazalar oluyor şoförler hep acele ediyorlar numaratör olsa kendilerini öyle ayarlarlar birde kışla caddesinde insanlar her yerden gelişi güzel geçiyorlar yolun orta kısmına demirlerle bölünürse herkes gelişi güzel geçmez herkes zor durumda kalıyor yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz başarılarınızın devamını diliyoruz saygılarımızla
    0
    0
    Yanıtla