SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır Levha Astı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:53
Çakır Levha Astı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, 3 yıla yakın bir süredir ‘Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik’ kapsamında yürütülen çalışmaların son aşaması olan levhalama çalışmaları başladı. Yönetmelik kapsamında yapılan isim değişikliği, numaralandırma, levha rengi seçimi gibi çalışmaların ardından şimdi de levhalama çalışmaları yapılıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zafer Mahallesi’nde yapılan levhalama çalışmalarına bizzat katılarak, levha asıp, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde yapılan levhalama çalışmalarına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra, Başkan Yardımcısı İsmail Nacar, bazı daire müdürleri ile Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulgurlu da katıldı.

Geçmiş dönemlerde numarataj çalışmalarının bölge bölge yapıldığını, ancak tüm Malatya’yı içine alan geniş kapsamlı bir çalışmanın ilk defa yapılarak bitirildiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu çalışmanın Malatya ve Belediye için önemli bir altyapı çalışması olduğunu söyledi

Yapılan numarataj çalışmasının Coğrafi Bilgi Sistemi çerçevesinde yürütüldüğünü ve 3 yıldan beri devam ettiğini kaydeden Başkan Çakır, “3 yıl süren bir çalışmanın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. İlk önce mahalle sınırları, daha sonra da numaratajlama işlemi yönetmeliklere uygun hale getirildi. Malatya’da 3.200 cadde ve sokağımız var. Birçok cadde ve sokak isimleri rakamla belirlenmiş, bazılarında da tekrar vardı. Bunlarla ilgili çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlamıştık” dedi.

Cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi sırasında sivil toplum kuruluşları ve muhtarların görüşlerinin de alındığını kaydeden Başkan Çakır, levha renklerinin ise vatandaşların istekleri doğrultusunda belirlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

80 bin adet bina-dükkan kapı numarası, 7.500 adet cadde-sokak levhası, 500 adet tabela direği ile 1.400 adet tabela levhası asılacak. Bu çalışmalarımızı Büyükşehir Malatya olarak yapıyoruz. Hem Battalgazi’ye, hem de Yeşilyurt’ta uygun bir çalışma yapıldı. Battalgazi merkez ilçemizde 47 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin tamamında sahada düzeltme işlemleri tamamlanarak numarataj yönetmeliğine uygun hale getirildi. Şu ana kadar 13 mahallemizde levlama tamamlandı. 

Yeşilyurt merkez ilçemizde de 36 mahallemiz var. Bunların da tamamında sahada düzeltme işlemleri tamamlanarak numarataj yönetmeliğine uygun hale getirildi. Şu anda 10 ekip çalışıyor. Toplamda 68 kişi bu alanda çalışma yapıyor. Şubat ayının sonlarına doğru bu çalışmayı bitireceğiz. Yani seçim öncesinde tabelama işlemlerini tamamen bitirmiş olacağız. Bu çalışmalarla bu alandaki eksiklikleri gidermiş olacağız. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Zafer Mahallesi muhtarı Kemal Bulgurlu da çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; “Zafer Mahallesi sizlerle gurur duyuyor. Öncelikle mahallem adına bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bizim mahallemizin alt ve üst yapısı yüzde 85 oranında bitmişti. Bugün de numarataj ve yön levha çalışmaları başlamış oldu. Tekrar teşekkür eder, memleketimiz, Malatya ve mahallemiz için hayırlı olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız