SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır Mührü Devraldı

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart 2009 tarihinde yapılan seçimlerde AKP’den Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ahmet Çakır, görevi makamda düzenlenen sembolik "başkanlık mühürü" teslim töreniyle eski Belediye Başkanı Cemal Akın’dan devraldı. Görev devir-teslim töreninde AKP’nin 6 milletvekilinden sadece İhsan Koca yer alırken, Koca’nın da görevi teslim eden Cemal Akın ile tokalaşmaması dikkat çekti.

ÇAKIR GÖREVİ TESLİM ALDI
Malatya Belediye Başkanlığı görev devir teslim töreni yapıldı.

Saat 11.00’de Belediye Binası önünde düzenlenen törene yeni Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, partililer, vatandaşlar ile Belediye çalışanları katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediyeye gelişi sırasında Mehter Takımı konseriyle karşılanırken, vatandaşların Çakır’a büyük ilgi gösterdikleri gözlendi.

Belediye önündeki törende ilk olarak görevi teslim eden eski Belediye Başkanı Cemal Akın bir konuşma yaptı.

Seçimlere katılarak demokratik görevlerini yerine getiren herkese ve basın mensuplarına teşekkür ederek, hizmet süresi boyunca Malatya’yı Malatya için sorumluluk duyan herkesle, ortak yönetme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

5 yıllık görev süreleri içerisindeki çalışma esasları ve sistemi hakkında da bilgiler veren Akın, “Emanetin gerçek sahiplerine kapımız her zaman açık oldu. Şeffaf, katılımcı ve ilkeli bir belediyecilik anlayışı ile 20. Belediye Başkanınız olarak görevimizin son gününe, son saatine, şu ana kadar çalıştık” dedi.

Belediye Başkanlığı görevi sırasında kendisine verilen desteğin Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a da verileceğinden emin olduğunu ve bunu beklediğini söyleyen Akın, “Malatya Belediye Başkanlığı yapan ve aramızda olmayan tüm Belediye Başkanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olanlara hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bu duygularla bu güzel topluluğunuzdan helallik dileyerek selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanlığı görevine başlayan Ahmet Çakır ise, Akın’ın ardından yaptığı konuşmada

Kendisini bu göreve layık gören başta AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bugüne kadar Malatya için çalışan, uğraşan, gayret sarf eden başta Cemal Akın Başkanım olmak üzere gelmiş, geçmiş tüm başkanlarıma ve ekiplerine Malatyalılar adına en derin şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır dedik ve bugün bu bayrağı halkımız bize emanet etti. Bu bayrağı daha yükseklere taşımak, Malatya’mızın hak ettiği hizmetlerin en güzelini sunabilmek için gece demeden gündüz demeden ekip ruhuyla çalışacağımızı buradan beyan etmek istiyorum” dedi.

Belediye olarak halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacaklarını belirten Başkan Çakır, “Daha öncede söylediğim üzere daima dürüst, adil, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Daima Malatya’nın bütün dinamiklerini göz önünde bulundurarak, ortak akıl ile hareket edeceğiz. Biz Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Malatya için projesi, düşüncesi olan herkesin bilgisinden, birikiminden ve tecrübesinden istifade edeceğiz. Tekrar tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımıza da bundan sonraki haşatında sıhhat, sağlık , afiyet diliyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Çıktığımız bu yolda yar ve yardımcımız olsun” dedi.

TEBRİK KABULU PAZAR'A KADAR..
Belediye Başkanı Çakır konuşmasında ayrıca, tüm kesimlere seslenerek, 6 Nisan Pazartesi gününden itibaren sözün bittiği, işin başladığı noktadan hareketle çalışmaya başlayacaklarını söyleyerek bu nedenle tebrik ve hayırlı olsun ziyaretine gelmeyi arzu edeceklerin Cuma, Cumartesi ve Pazar günü belediyenin açık olacağını ve bu 3 gün içerisinde gelmelerini istedi.

ÇİÇEK YERİNE MALATYASPOR'A BAĞIŞ
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasının son bölümünü Malatyaspor’a ayırarak, kendilerine ziyarete gelecek olanlar veya çiçek göndererek tebrik etmek isteyeceklere seslenerek, “Biliyorsunuz Malatyasporumuzun son 6 hafta kalan maçlarında Malatyasporumuza destek olmak amacıyla, çiçek yerine Malatyasporumuza destek olunmasını istiyoruz. Ziraat Bankasının 48839835 – 5001 hesap nolu bir diğer hesap numarası da Halk Bankasının Merkez Şubesiyle 5000035 numaralı hesaplara çiçek göndermek yerine eğer buralara katkıda bulunursanız, bizleri tekrar mutlu edersiniz” dedi.

AKIN BELEDİYE MÜHRÜNÜ TESLİM ETTİ
Belediye önünde yapılan devir teslim töreninin ardından, törene katılan kalabalıkla birlikte Başkanlık Makamına çıkan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Mührünü burada eski Başkan Cemal Akın’dan aldı.

Akın buradaki konuşmasından ve belediye mührünü Çakır’a teslim ettikten sonra belediye binasından ayrıldı. Çakır, Akın’ı belediye binası çıkışına kadar uğurladı.

Akın, belediye makam odasında Çakır’a mührü teslim edip ayrılırken, AKP Malatya Milletvekili İnsan Koca’nın içeri girdiği gözlendi. Akın ile Koca’nın tokalaşmadıkları gözlerden kaçmadı.

Cemal Akın’ı uğurladıktan sonra makam koltuğuna oturan Belediye Başkanı Ahmet Çakır burada kısa bir açıklama daha yaparak kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Çakır daha sonra devir teslim törenini izlemek üzere gelen vatandaşlarla makam odası çıkışında tokalaştı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız