SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır, Muhtarlarla Toplantı Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:40
Çakır, Muhtarlarla Toplantı Yaptı
A- A+ PAYLAŞ
 
Mahalle murtarları ile bir araya gelen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Amacımız Malatya’da yaşayan insanların daha sağlıklı, daha sorunsuz bir ortamda yaşamalarıdır” dedi.
 
Belediye hizmet binası içerisinde bulunan Beydağı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı, Mahalle ve Köy Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ile muhtarlar katıldı.
 
"BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ"
 
Başkan Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada,  “Çünkü muhtarlarımız da bizler gibi Malatya’ya nasıl hizmet edebiliriz çabası içerisindeler. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaya, istişare etmeye önem veriyoruz. Muhtarlarımızdan gelen öneriler olduğu gibi, vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini de yine muhtarlarımız bizlere iletiyorlar. Bu fikir ve önerileri, proje ve hizmetler sırasında dikkate alıyoruz.Göreve geldiğimiz günden bu yana şeffaf belediyeciliğe büyük önem verdik. Malatya’yı ortak akıl ile yönetmeye, hizmetlerimizde de adil olmaya büyük önem veriyoruz. Malatya’yı bir bütün olarak ele alıyoruz, Yapılan çalışmalar cadde ve sokak bazında, dar kapsamlı düşünmek mümkün değil.Tabi herkes sorumlu olduğu bölgenin eksikliklerini dile getirecek, bunların yatırım programlarına alınması için takip edecek, önerilerde bulunacaktır. Ancak şu da bir gerçektir ki hangi mahalleden sorumlu olursak olalım Malatya’nın gelişmesi, kalkınması, bölgesinde bir cazibe merkezi olması hem bizim hem de gelecekte çocuklarımızın menfaatine, Malatya halkının menfaatine olacaktır. Bizler bu bilinçle hareket edip, çalışmalar yapıyoruz.Çünkü Malatya şehri geliştikçe; ilimizde sağlık sektörü, eğitim sektörü ve diğer sektörler de o kadar hızlı gelişecek. Malatya şehir olarak geliştikçe, modern ve sorunsuz bir şehir haline geldikçe yatırımcı da gelecek, sanayici de gelecek. Bu da dolayısıyla istihdam açısından büyük yarar sağlayacak. İşte bu nedenlerle Malatya’yı bir bütün olarak ele almaya çalışıyoruz. Amacımız Malatya’da yaşayan insanların daha sağlıklı, daha sorunsuz bir ortamda yaşamalarıdır” ifadelerini kullandı.
 
"SLAYT EŞLİĞİNDE SUNUM YAPILDI"
 
 
Görev süresinin üç yılını geride bıraktığını belirten Çakır, “ Uzun vadede şehir nasıl olmalı, nasıl gelişmeli? Bunlar tabi bir planlama çerçevesinde yapıldı. Stratejik planlarımızda, master planlarımızda, çevre düzeni planlarında, mimaride bunlara dikkat edildi.  Dediğim gibi kısa, orta ve uzun vadeli yönetim anlayışıyla yola çıktık” dedi.
 
Belediye Başkanı Çakır, muhtarlarla yaptığı toplantıda slayt eşliğinde sunumda yaparak şunları söyledi; 
 
"Bugüne kadar 50 cadde ve sokakta düzenleme çalışmasının bitirildi . 30’unda ise devam ediyor. Düzenleme yapılan cadde ve sokaklarda bütün altyapılar bitirildi. 600 bin m2 kaldırım ve yol düzenleme, 45 bin metre yol açma ve genişletme çalışması yapıldı. Fahri Kayahan bölgesinde yapılan yol açma ve imar düzenleme çalışmalarıyla bölge bir alt merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Şehrin doğu girişindeki Çevreyolu düzenleme çalışmaları bitirildi. Batı girişi düzenleme çalışmaları ise devam ediyor." dedi. 
 
Başkan Çakır ayrıca,  2 milyon 700 bin m2 asfalt serimi yapıldığını, 52 bin metre kanalizasyon, 75 bin metre içmesuyu şebeke hattının döşendiğini, 1700 adet kaçak su tespitinin yapıldığını, 1600 m2’lik alanda otopark yapım çalışmaları ile Doğu Garajı inşaatının devam ettiğini, 36 bin adet fidan, 34 bin adet gül, 1 milyon 210 bin adet çiçek dikildiğini, 277 bin m2 çimlendirme yapıldığını, Çöşnük, İnönü ve Özalper mahallelerinde Bölge parklarının yapıldığını, 18 adet çocuk ve dinlenme parkının yapıldığını, 13.6 milyon liraya 49 adet yeni otobüs alındığını, 2 adet engelli minibüsü alındığını, 22 milyon liraya 130 adet yeni araç-gereç ve iş makinası ile 23 adet yeni temizlik aracı alındığını, 2 adet yaya üst geçidi yapıldığını, çevreyolu alt geçit üzerinin meydan olarak düzenlendiğini, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında çok amaçlı sosyal tesis, semt konakları, muhtar evleri, sanat merkezi, okuma ve eğitim merkezi, gasilhane ve morg tesisileri, hanımlar kültür ve spor merkezi, hasta yakınları konuk evi gibi hizmetlerin yapıldığını, hal binasının eksikliklerinin giderildiğini, Turgut Özal mahallesine sabit semt pazarı yapıldığını, Malatya Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) uygulamalarının başlatıldığını, 13.5 milyon lira değerinde sağlık, sosyal ve gıda yardımının yapıldığını söyledi.
 
Malatya Belediyesi bünyesinde bulunan şirketler hakkındada bilgiler aktaran Başkan Çakır, 2012 ve sonrasında yapmayı planladıkları projeler ile ilgili de açılamalar yaptı. Çakır, toplantıda muhtarların fikir, düşünce ve isteklerini de dinledi. 
 
Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren yaptığı konuşmada, “Bu hizmetler gönül ve sabır işidir. Ayrıca da çok büyük paralar gerektirir. Başta caddeler olmak üzere çok güzel çalışmalar var. Malatya merkezi başta çok dar tutulmuş. Bundan dolayı şu anda sıkışıklıklar yaşanıyor. Eğer merkeze otoparklar yapılır ve cadde üzerindeki araçlar buralara çekilirse, trafik de rahatlar. Bu şehir bizim hepimizin. Sabırla yapılan işleri takdir etmek lazım” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız