SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çakır Trambüsü Açıklamalı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:50:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde uygulanması kararlaştırılan trambüs taşıma sistemi yerine hafif raylı sistemin daha verimli olacağı ileri sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hakan İnci, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve İnşaat Mühendisi Trafik Uzmanı Bekir Ilıcalı ile birlikte Avşar Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Malatya merkezde uygulanması kararlaştırılan trambüs taşıma sistemi hakkındaki çekincelerini dile getirdi.

Malatya merkezde ulaşım planlaması sorunu olduğunu söyleyen Hakan İnci, Malatya Belediyesi’nin merkezde ilk etapta üniversite hattında hizmete sunacağı trambüs taşıma sisteminin verimli olamayacağını iddia etti.

Üniversite ve Araştırma Hastanesi hattında sabah 07.30-09.00 saatleri arasında yaklaşık 20 bin yolcu gidişi olduğunu, trambüsün ise bu saatler arasında e fazla 2 bin yolcu taşıyabileceğini söyleyen İnci, “71 milyon TL’ye mal olması beklenen trambüs yerine ilk etapta metrobüs, kalıcı çözüm olarak da hafif raylı sistemi öneriyoruz” dedi.

Hafif raylı sistemin 150 milyon TL civarında mal olduğunu, bu harcama ile sözü edilen bölgeye bir saatte yaklaşık 50 bin yolcunun taşınabileceğini savunan İnci, “Oysa trambus 71 milyon TL’ye mal oluyor ve 30 trambüs daha alınsa maliyet 130 milyon TL’ye çıkıyor ve bu kez 6 bin civarında yolcu taşınabiliyor. Halbuki 150 milyon TL ile 50 bin yolcu taşıma imkanından niye yararlanılmıyor” diye sordu.

Kaynakların heba edilmesini istemediklerini söyleyen İnci, “Kazanayım ve kaybedeyim. Önemli olan Malatya’nın kaynakları. Trambüsün çözüm olmadığını ifade ediyoruz. Başkan çıkıp trambüs gerçeğini açıklıkla açıklamalı” ifadelerini kullandı.

İnci’den sonra konuşan İnşaat Mühendisi Trafik Uzmanı Bekir Ilıcalı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Toptaş’ın bir önceki dönemde ulaşım danışmanlığı yaptığını hatırlatıp, Malatya merkezde ulaşım planlaması hakkında yaptıkları çalışmayı sine vizyon eşliğinde anlattı.

Ilıcalı da trambüs taşıma sistemi yerine hafif raylı sistemin daha verimli olacağı ileri sürüp, “Ulaşıma geçici çözüm için metrobüs, sonra ise hafif raylı sistemi öneriyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız