SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır Unutmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Halen belediyeye bağlı müdürlüklerde, belediyenin büyük ortağı olduğu Fuarcılık Şirketi’nden “hizmet alımı” yoluyla istihdam edilen 360 personelle ilgili geçtiğimiz haftalarda yapılan, Akmercan Grubunun en düşük teklifi verdiği yeni Destek Hizmet İhalesi’nin komisyonda değerlendirmesi sürerken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ihaleyi alan firmaya geçecek belediye personelinin işlerini kaybetmemesi için gerekli öneride bulunacaklarını söyledi. Belediye başkanının bu sözleri, bir süredir değişik iş konularındaki belediye ihalelerine katılan ve ısrarlı olan söz konusu şirkete, bu kez “onay” verileceği şeklinde yorumlandı. Bu arada, Belediye Başkanı Çakır'ın iptal edilen ya da ertelenen ihalelerle ilgili bir soru üzerine, "Hangi ihale iptal edildi?" sorusunu sorması, belediye başkanında "unutkanlık" arazının geliştiği şeklinde yorumlandı.

Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunun ardından iptal edilen ve komisyonda değerlendirilen ihalelere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Çakır, “Tabi Akmercan ve ihaleye giren bütün şirketler Kamu İhale Kurumunun belirlediği yasal çerçeveler dahilinde ihalemize girdiler. Belediye açısından en uygun teklifi kim verdiyse haliyle bu firma ihaleyi almış olacak. Biz personelimizin işe devam etmesi noktasında görüşümüzü bildireceğiz. İşlerini kaybetmemek adına önerilerimizi sunacağız. Biliyorsunuz Esenlik firması da bu ihaleye girdi. Esenlik bu ihaleyi hem almak hem de rekabet ortamı sağlamak amacıyla ihaleye katıldı. Ama daha düşük teklif verenler var. Komisyon bunu değerlendiriyor. Komisyon neticelendirdikten sonra arkadaşlarımızın işlerini kaybetmemesi için biz ihaleyi alan firmaya gerekli önerileri sunacağız” dedi.

Akmercan firmasının yine en düşük teklifi verdiği park bahçeler ihalesinin de yeterli rekabet koşulları oluşmamasından dolayı iptal edildiğini hatırlatan Çakır, ihale şartnamesi ile ihaleye katılan bir firmanın yeterlilik belgesindeki bilgilerin birebir aynı olmasından dolayı ‘adrese teslim ihale’ olarak konuşulan ve ertelenen Kent Bilgi Sistemi İhalesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Kent Bilgi Sistemi İhalesi ertelendi. Eksiklik varsa, bir yanlışlık varsa ihaleye katılan firmalar itiraz edilebilir ve Kamu İhale Kurumu bunu iptal edilebilir. Şimdi bu eksiklikler giderildi. Bu hafta içinde Kent Bilgi Sistemi İhalesini yapacağız.”

Çakır, göreve başlamalarından bu yana ihalelerin ya ertelendiği ya da iptal edildiği, iptal edilen ihalelerin belediyeye ayrıca bir maliyet getirdiği yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de “Yanlış biliyorsunuz. Hiçbir maliyeti yok. Hangisi iptal edildi. Belediye açısından Belediyenin çıkarına ne uygunsa, onu yaparız. Rekabet koşulları oluşmadıysa, belediyenin orada bir kaybını görüyorsak iptal ederiz. Bunu da başıboş bir anlayışla değil kanunların bize verdiği çerçevede iptal ederiz. Malatya’nın menfaatini düşünecek şekilde bütün ihaleleri yapıyoruz. En uygun fiyata en iyi işi yapmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Belediyenin son dönemde birçok ihalesi iptal edilirken, belediye başkanının “Hangisi iptal edildi?” sözleri, garip karşılandı.

Malatya Belediyesi, son aylarda Genel Temizlik, Yemek, Araç Kiralanması, 361 kişilik Personel Hizmeti Alımı, Park ve Yeşil Alanların Bakımı, Kent Bilgi Sistemi ihalelerini ya ilk ilan ettiği tarihlerde yapamamış, ya iptal etmiş ya da ertelemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız