SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır 'Uyutuluyor mu?'

A- A+ PAYLAŞ

Karakavak Bölgesinde bir grubun kısa süre önce "tarla halinde" satın aldığı arsanın “şuyulandırma” adı altında rantını en az 10 kat artırdığı Ankara Caddesi olarak da bilinen Malatya- Ankara yoluna cepheli olacak şekilde “yürütülmesi” ile ilgili işlemin malatyahaber.com tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardından hemen harekete geçmesi beklenen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, muhtemelen konunun içinde olan bazı belediye görevlilerinin ve bunların çevrelerinin de etkisiyle konuya duyarlı davranmaması dikkat çekti.

Karakavak’ın güney kısmında tarla olan bir alanda hisseli yer satın alan, aralarında hukukçu ve mühendislerin de bulunduğu bir grubun bu hisseleri, AKP İl Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Eyüp Sağlam’a yaptırılan şuyu işlemi ile, bir bölümü Ankara Caddesi’ne cepheli olmak üzere rantını en az 10 kat artıracak şekilde 5317 no.lu adaya taşınmıştı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yakın isimlerden biri olduğu öne sürülen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan’ın da bu konuya ilişkin tüm detayları en başından itibaren bildiği iddia ediliyor. Ahmet Ceyhan, daha önce belediyenin Harita Müdürü iken Çakır döneminde belediye başkan yardımcılığına getirilmişti.

Şuyulandırma ile ilgili işlem askıya çıkarılırken, konunun malatyahaber.com’da “Vay Be.. İşe Bak!” başlığıyla haber olmasının ardından, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın olaya hemen müdahale edip, bu şuyu işlemini hemen durdurması ve soruşturma başlatması beklenirken, Çakır’ın, esas yerinden 1.6 kilometre “yürütülen” ve rantı yükseltilen arsayla ilgili Pazartesi günü öğleden sonra kendisiyle görüşen basın mensuplarına “konuyu tam olarak bilemediği” yolunda açıklamalar yapması şaşırttı.

Çakır’ın, plan üzerinde yapılacak incelemede dahi ne denli “haksız ve birilerine çıkar sağlayan” bir işlem olduğunu görebileceği şuyulandırma işlemi ile ilgili görüşlerini soran basın mensuplarına, “Konuyu tam olarak bilmiyorum ama baktığım kadarıyla bir bir kaydırma yok” derken, bu sözleriyle yol güzergahı üzerinde yapılan ölçümde 1.6 kilometreyi bulan “kaydırma”yı ve yapılan haksız işlemi fark edememiş olduğunu itiraf ettiği de öne sürülüyor.

Belediyeden de kaynaklandığı öne sürülen bu “kaydırma- kayırma” ile ilgili olarak Belediye başkanının, belediye bünyesindeki harita mühendislerinden bölgeye tekrardan bakmasını isteyeceğini söylemesi de ilginç bulundu.

Ayrıca Harita Mühendisleri Odası’nı da bu konuda inceleme yapmaya ve görüşlerini paylaşmaya davet eden Çakır “Gerek bizim bünyemizdeki gerekse dışarıdan harita mühendisleri bu konuyu incelesin. Mesela Harita Mühendisleri de olayı inceler. Bu incelemeler sonucunda birilerine iltimas geçildiyse, birileri korunduysa gereğini yapalım” dedi. Bu tür konularda hiç kimsenin kayırılmasına izin vermeyeceklerini öne süren Çakır, “Ancak bu iddialar rant peşinde koşan insanların işi de olabilir. Tabi böyle bir şeye de izin vermeyiz. Bizim için önemli olan vatandaşın mağdur olmamasıdır” dedi.

Haberin yayınlanmasının ardından bazı mimar ve mühendisler, haberle ilgili teşekkürlerini iletirken, özellikle belediyede görevli ve “konuyla ilgili” bazı kişilerin “Bundan hiçbir şey çıkmaz” iddiaları, bu olayın mağduru olduğunu düşündükleri kişileri “baskı altına almaya çalışmaları” ve belediye başkanının konuyu tam kavrayamamış olduğuna dair ifadeleri dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR: Belediye Başkanı Çakır'ın, "Konuyu tam olarak bilmiyorum ama baktığım kadarıyla bir kaydırma yok" dediği yaklaşık 2 dönüm hisseli arazi, toprak yol kenarındaki işte bu tarla iken (altakki fotoğrafta), tam 1.6 kilometre mesafede, Askeri Lojmanlar ile Fahri Kayahan Bulvarı'nın Ankara Caddesi ile kesiştiği kavşakta, Ramsey Mağazası'nın bulunduğu 5 dönümlük bir arsaya ortak edilmiş, sağ taraftaki 4 katlı binayı da kapsayan bu yere "şuyu sihirbazlığıyla (!)" taşınmıştı. (üstteki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız