SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır; "Yatırım Devrimi Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-05-10 21:19:58
Çakır;
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gerek MASKİ, gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak devrim niteliğinde yatırımlar yaptıklarını söyledi.  Malatya’nın merkez ve ilçelerinde içme suyu ve kanalizasyon anlamında bütüncül ve uzun vadeli alt yapı yatırımlarını birer birer hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Çakır,  TOKİ ve civarındaki yeni yerleşim alanlarında taşkınları önlemek amacıyla Devlet Su İşleri ile yeni bir çalışma başlattıklarını da açıkladı. Çakır, “Artık sokaklarımızı eskisi gibi su basmıyor.  Son üç yıldır böyle bir duruma şahit olmadı. Alt yapıda önemli çalışmalar yaptık” dedi.

Dün yapılan Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı birinci oturumunun ardından MASKİ Genel Kurulu toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı.

2016 yılı faaliyet raporu kabul edildi

 MASKİ Genel Kurulu’nda öncelikle Meclis Başkan vekilleri, divan üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçimler yapıldı.  Gizli oyla yapılan seçimlerde Hasan Göğüs 1. Başkan Vekili, Şahin Özer 2. Başkan Vekili olurken, Hilal Acı ile Mehmet Reşat Güzel divan üyeliklerine seçildi.  MASKİ’nin Plan Bütçe Komisyonu ise yasa gereği Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinden oluştu. Seçimlerin ardından MASKİ’nin 2016 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi.

CHP’den MASKİ’ye hem övgü hem eleştiri

 MASKİ’nin z2016 faaliyet raporunun görülmesi üzerine CHP Grubu adına konuşan Hurşit Kuşçu MASKİ’nin hayata geçirdiği SCADA, Radyo Frekanslı (RF) Sayaç Okuma Sistemi,  Su Analiz Laboratuvarının kurulması gibi önemli hizmetleri hayata geçirmesinin hem MASKİ hem Malatya adına önemli bir kazanç olduğunu söyledi.  İçmesuyundaki kayıp kaçak oranının hala Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu aktaran Kuşçu, “Bu durumun iyi analiz edilerek kayıp kaçağın en aza indirgenmesi gerekiyor” dedi.

MASKİ ve AYKOME’nin ortak yatırım programı kapsamında yapılan çalışmaların zamanında bitirilememesi nedeniyle bazı cadde ve sokakların köstebek yuvası gibi bekletildiğini belirten Kuşçu,  kamuoyunda bu konuda oluşan hassasiyetin dikkate alınarak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

 'Son 3 yıldır caddelerimizi su basmıyor"

 Eleştiri ve öneriler üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem MASKİ hem de büyükşehir olarak yatırım devrimi yaptıklarını söyledi.  Yakın tarihe kadar en ufak bir yağışta şehrin ana caddelerini su bastığını, özellikle evlerin birinci katlarında kanalizasyon taşması nedeniyle ciddi manada zarar-ziyan bedeli ödendiğini belirten Başkan Çakır, “Sokaklarımızı artık su basmıyor. Ben son üç yıldır böyle bir şeye şahit olmadım. Çünkü özellikle yağmur suyu ve yağışı drene etmek için alt yapıda önemli çalışmalar yaptık. Malatya’nın genelinde içme suyu ve kanalizasyon için birçok yatırımı hayata geçirdik birçoğunu da planladık ve yapmaya başlıyoruz.  Eskiden bir yağmur yağsa evlerin birinci katlarında kanalizasyon patlardı. En az 250-300 ev için ihbar alırdık ve belediyeden kaynaklı zarar-ziyan tespiti yapardık. Son yıllarda böyle bir durum yaşanmıyor.  Eskiden yapılan alt yapı sağlıklı bir şekilde yapılmadığı için elimizde bunları ölçebilecek, durumumuzu tespit edebilecek sayısal bir veri yoktu. Ama şimdi artık özellikle alt yapıda köklü yatırımlar yapıyoruz” dedi.

 “DSİ ile çalışma başlattık”

 TOKİ bölgesi ve civarındaki yeni yerleşim bölgelerinde taşkın önlemek için DSİ ile birlikte bir çalışma başlattıklarını da söyleyen Başkan Çakır “TOKİ ve o civardaki yeni gelişen yerleşim bölgelerde ana hatları Orduzu ve Hanımınçiftliği bölgesindeki kanala bağlamak için çalışma yapılıyor. Yerleşim birimlerini içerisine alan bölgeleri ayrı bir yere taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

Güler Hazar / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

Fotoğraf : Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bir yıldır mahalemiz çukur hendek insanları bezdirdinız hdp belediyeleri gibi yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Evet davrim yüptınız gelmiş geçmiş en kötü belediye ancak çukur eştiniz ve kapatmadınoz millet rezil rüsva oldu mühendislerinizin okul okuduklarına emin değilim reis kurtar bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Devam et Başkan yanındayızzzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan selçuk (6 yıl önce)
    yaptığınız çalışmalar belli devrim yaptık diyorsunuz yaptığınız yeri ertesi gün yeniden kazıyorsunuz bumu devrim ayrıca maski ve büyük şehir belediye gibi ağaç düşmanı birilerini görmedim sizee oy vermiş biri olarak sizden kurtulmamıza az kaldı seçimlerde artık akp ye oy vermeyeceğim belediyecilik hizmeti ortada yollar berbat ama sizin bundan haberiniz bile yok reis malatyayı böyle görse kahrından ölür unutmayın halk size değil reise oy veriyor bari onu mahcup etmeyinde çalışın kul hakkı var
    0
    0
    Yanıtla