SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'a Bankayla Yer Takası Yetkisi

0
Güncellendi - 2017-12-20 04:27:28
Çakır'a Bankayla Yer Takası Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında Aralık ayı çalışmalarına devam etti. Toplantıya, Belediye Meydanı’ndaki Ziraat Bankası’nın yeri ile Eski Tekel’in bitişiğindeki arsanın takası, Büyükşehir Belediye Binasının arkasındaki 8 dönümlük alana Arkeoloji Müzesi yapılmak üzere Kültürel Tesis alanı fonksiyonu verilmesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın 2017 yılı bütçesinden 9 milyon 500 bin TL’nin İnsan Kaynaklarına aktarılması, İkizce yazısındaki 13 bin metre karelik mera alanının mezarlık yapılmak üzere hazineye devredilmesi, Karakavak Mahallesi’nde 14 adet parsele özel okul fonksiyonu verilmesi gibi konular damga vurdu.

Gündem toplantısı öncesinde karar özeti okunup oylandıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Çakır’a takas yetkisi

Gündem maddeleri arasında yer alan Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Battalgazi İlçesi Şifa Mahallesi 1945 ada 7 No’lu parsel ile (Eski Tekel binası yeri- Doğa AVM’nin yan tarafı) Mülkiyeti Ziraat Bankası A.Ş'ye ait, Battalgazi İlçesi Saray Mahallesi 125 ada, 165 No’lu parselin (Eski Belediye Meydanındaki Ziraat Bankası) takası için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yetki verilmesi kabul edildi.

Fuar alanına kültürel tesis fonksiyonu

 Malatya’nın miting ve fuar alanı olarak kullandığı Büyükşehir Belediye Binası arkasındaki 8 dönümlük alanın imar planı değiştirilerek, Arkeoloji Müzesi yapılmak üzere Kültürel Tesis fonksiyonu verildi.

CHP: Fuar ve miting alanımız daralıyor

Madde üzerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, belediye arkasında çeşitli etkinliklerin yanı sıra fuar ve miting alanı olarak kullanıldığını hatırlatarak “Arkeoloji Müzesi burayı daraltacak. Fuar ve mitingler nerede yapılacak?” diye sordu.

Çınar: Fuar alanı başka bir yerde düşünülür

Kuşçu’yu yanıtlayan İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, belediyenin bir başka yeri fuar alanı olarak planlayabileceğini söyledi. Çınar, “Belediye arkasındaki 8 dönümlük alan Kültür Bakanlığı ile birlikte müze olarak planlandı.  İdaremiz, fuar alanı olarak daha kompleks yapıların olacağı farklı bir yer düşünebilir” dedi.

Meraya mezarlık alanı

Toplantıda, mevcutta mera alanı olan İkizce Mahallesi 231 ada, 1 No’lu parselin 13.000 m2’lik kısmının mera vasfından çıkarılarak, hazine adına tescil edilmesi ve sonrasında mezarlık alanı olarak Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilmesine ilişkin madde de kabul edildi.

Fen İşleri’nin 9.5 milyonu İnsan Kaynaklarına devredildi

 Gündem maddeleri arasında yer alan ve özellikle alt yapı yatırımlarına ilişkin kararların alındığı Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın 2017 yılı bütçesinden 9.5 milyon TL’nin İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na aktarılması ile Yeşilyurt İlçesi Karakavak Mahallesi 4781 adadaki toplam 14 parsele özel okul fonksiyonu verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Hizmet Alanına Akaryakıt İstasyonu fonksiyonu

Büyükşehir Meclisi’nde bir diğer önemli karar da Belediye Hizmet alanı olan Yaka Mahallesi 6072 ada 1 No’lu parselin bir kısmına Akaryakıt ve Servis İstasyonu alanı fonksiyonu verilmesi oldu.

Gündemdeki bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, Belediye Meclisi, Aralık Ayının 3. Oturumunu bugün saat 14.00’te gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mahmut (6 yıl önce)
    Düşünülür. Yani plan yook . Neyse düşünün efendiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (6 yıl önce)
    Kalici bir fuar merkezine de ihtiyac var malatyada..... erzurumda belediye sehrin hemen disinda kalici bir fuar merkezi yapti...Malatyamiza da gerekli....Buyuksehir belediyemizin dikkatine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    MALATYAYA KALICI BİR FUAR ALANI VE EN AZ 2000 KİŞİLİK BİR KONGRE MERKEZİ LAZIM. İSTANBULDA Kİ CNR YADA TÜYAP FUAR ALANI GİBİ BİR ALAN YAPILMALI. KÜLTÜREL ETKİNLİK FUARLAR VE BÜYÜK KONGRELER İÇİN KONGRE MERKEZİ LAZIM.GEÇ KALINMIŞ BİR YATIRIM ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şenol (6 yıl önce)
    Ahmet Çakır Başkanıma Şehrimizin Kültürüne Sanatına sahip çıktığı için teşekkür ederim. Şehrimizin geleceği emin ellerde. Burada yapılan yorumlar iyi niyetli değil başkanım siz İnsanımız için çalışmaya devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şenol sen ne içtin kardeş, Burada yazılı yorumları iyi niyetli görmemek kesin okuduğunu anlamama öngörüsü ile at gözlüğü ile bakma ruh halidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Ziraat bankasının yeride eski belediye binası gibi yıkılıp meydan mı olacak yoksa esenlik üzerinden ticaret mi yapacaksınız yada bedavaya peşkeş mi çekeceksiniz biz halk olarak uyursak gider ayak çakır da gökçek gibi bitirecek Malatya'yı
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (6 yıl önce)
    Akşam sabah trafiğin halini gören varmı başkan yollarda her gün isyan var. Elazığ, maraş, adıyaman diyarbakır çevre yollarını tamamladı kalıcı yatırımlar yapın. Yonca kavsaklar kavşaklarda ışıkları kaldırın k avsaklara çiçek dikerek milleti k andirmayin geleceği görün, sorun giderin ,,,,,,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bu kadar öngörüsüz bir meclis Malatya tarihinde ilk defa geldi. Lafta şikayet çok icraat gelince sıfır şehri açmak yerine tıkış tıkış bina yapıyorlar Müze ve Kütüphane için yer bulamayan Belediye başkanı bu şehri yönetmesin Şeker arazisini yandaşa pay et sonrada meydanlara müze kütüphane yap yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Kalıcı bir fuar alanı yapın.çadırla falan olmaz.tak sökle nereye kadar.G.Antep 10 yıl önce yapmıştı fuar merkezini.gidin görün bütün etkinliklerini orda yapıyolar.Acil yapılmalı.gereksizlerden vazgeçin gerekli olanı yapın.
    0
    0
    Yanıtla