SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'a Destek, Akın'a Eleştiri

A- A+ PAYLAŞ

AKP il teşkilatı tarafından vatandaşların sorunlarını dinlemeye yönelik olarak gerçekleştirilen “Nöbetçi vekil” toplantısına katılan milletvekili Ömer Faruk Öz, Belediyedeki imar usülsüzlükleri ile ilgili olarak “Şu ankı belediyemizde bir yolsuzluk usülsüzlük yok. Geçmiş yönetimde yapılanlar var.” dedi.

AKP İl binasında İl Başkanı Mustafa Şahin, bazı belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kollarının teksilcileri ile birlikte nöbetçi vekil uygulamasına katılan vekil Ömer Faruk Öz, vatandaşlarla görüşmeden once basın mensuplarına ülke ve ilimiz gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

STAD VE SÜT TEŞVİKİ..
Öz, Malatya gündemiyle ilgili olarak “Mevcut stadyumumuz kent merkezi içerisinde kaldı. Yeni bir stadyumun yapılması için geçen dönemde başlattığımız çalışma önceki üniversite yönetimince kabul edilmemesi nedeniyle bu döneme kalmıştı. Üniversitenin karşısına 33 bin kişilik bir stadyumun yapılması konusunda bakanlık ve üniversite yönetimi arasında anlaşmalar imzalandı. Daha önce Güneydoğu illerini kapsayan hayvancılığı ve süt sığırcılığını teşvik kapsamına Doğu Anadolu bölgesine alındı. Böylece ilimiz de bu teşviklerden yararlanmış olacak” dedi.

DTP KONUSU..
Öz, ülke gündeminin önemli maddesi olan DTP’nin kapatılması ile ilgili olarak da"Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı göstermek gerekiyor. Çünkü bağlayıcı bir karar. AK Parti olarak partilerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Karar hukuksal olarak doğru olabilir ama siyaseten doğru bulmuyoruz. DTP'liler, PKK'lılar geldiğinde otobüslerde PKK bayrağı yerine Türk bayraklarını açarak samimiyetlerini göstermeliydiler. DTP bu işin bitmesini istemiyor ve partinin kapatılması için her türlü girişimde bulundu. Ama yinede AK Parti olarak kapatılmasını doğru bulmuyoruz. DTP'deki milletvekillerinin yeni bir partide siyasi çalışmalarını yürütmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye'de yargı bağımsız ama tarafsız değil." dedi ve tarafsız olmamasına Danıştay'ın katsayı konusunda verdiği iki ayrı kararı örnek gösterdi.

Demokratik açılım konusunda ise “Demokratik açılım açıklandığında, DTP bize, 'PKK'nın muhatap alınmasını' istedi. CHP ve MHP ise bizim PKK'yı muhatap aldığımızı söylediler. Her ikisi de birbirinden tezat. Biz bu konuda samimiyiz. Biz isterdik ki, tüm siyasi partiler yanımızda olsunlar. Onlar siyasi geleceklerini düşünerek, AK Parti'yi yalnız bıraktılar. Bu bir devlet politikasıdır, hükümet politikası değildir. Ama demokratik açılımı, bir siyasi parti yanımızda olmadan, milletimiz ile birlikte yapacağız. Demokratik açılım sürecinde, bu ülkenin kazanması için, herkesin mutlu bir ülkede yaşamasını arzu ediyoruz. Biz siyaseten kaybetmeyi göze aldık. Muhalefetin tavrını milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

MALATYA 10 İLDEN BİRİ OLMALI..
Malatya’nın kamu yatırımlarında en fazla pay alan 10 il arasında olması için çaba gösterdiklerini söyleyen milletvekili Öz, " Tüm vekil arkadaşlarımız, valimiz ve belediye başkanımız ile birlikte Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Ulaştırma bakanımız ile ulaşım ve demir yolu noktasındaki konularda sorunlarımızı aktardık. Yeraltı geçitlerimiz Emeksiz ve Akpınar kavşağının ilk ihalesi kapsamındaki işleri tamamlandı ve inşallah yeni bir ihale ile Nisan ayında çalışmalar başlanacak ve Ağustos ayında tamamlanacak. Yine Battalgazi kavşağının ilk ihalesi yapılacak ve yapımına başlanacak: İstasyon virajı kavşağının da 2010 yılı içinde ihalesi yapılacak.

DDY’nin şehir içinde 350 dönüm bir yeri kalmış., Bu şehir içinde kalmış bir yer. Şehri tamamen ikiye bölmüş. Biz bunu DDY Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanımıza burayı başka bir yere nakledilmesini buranın da Malatya’nın kullanımına açılmasını teklif ettik. Bu konuda da DDY genel müdürüne gerekli talimatı verdi. Bir diğer konu bizim yanımızda Karayolları Genel Müdürlüğümüze 2010 yılı sonunda mutlaka Beylerderesi viyadüğünü bitirilmesi sözünü aldık.Kuzey Çevreyolu için de bir an önce çalışmalara başlaması için Karayolları Genel Müdür’üne talimatı oldu.” diye konuştu.

CEMAL AKIN'A ELEŞTİRİLER..
Vekil Öz’ün konuşması bittikten sonra basın mensuplarının sorularına geçildi.

Yeni Hal binası ve esnaflarının sorunları ile ilgili olarak sorulan soruya Milletvekili Öz; “Biz yaptıksak doğrudur mantığını hiç kabul etmiyorum. Bir kere benim yaptığım doğrudur mantığı yanlış bir mantık. Bizim bundan önce bir belediye başkanımız vardı. O belediye başkanımızın değiştirilmesini arzu ettik. Neden arzu ettik? Bu tür yanlış işleri yaptığından dolayı arzu ettik. Şimdi hal binası, malum daha önceki hal binası satıldı. Belediye bir gelir elde edecek ve bu gelirle de yeni hizmetler yapacaktı. Eski hal binasının satılmasından sonra yeni bir hal binası yapıldı. Çok hızlı bir şekilde de hal binası yapıldı. Ne amaçla yapıldı? İşin teknik boyutlarına dikkat edilmediği kanaatindeyim. O bölgedeki insanlar gerçekten mağdurdu. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a rica ettim, geldi, gerekli notları aldı ve çalışmalara başladı. Ama bir gömleğin düğmesinin bir tanesini iliklemeye yanlış başlarsanız hepsi yanlış olarak devam ediyor. Hal binasının mimari projesi, hesabı kitabı hepsi baştan aşağı yanlış. Bir tanesini düzeltsek diğer tarafı bozuluyor. Buna rağmen belediyemiz, o eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Ama Malatya’ya yakışan hal binası olmamıştır. Bu hal binasının bazı eksikliklerini gidermede başarılı olduk bazılarında da başarılı olamadık. Bu eksikliğimizi de belirteyim.” diye yanıtladı.

"UYUMLU ÇALIŞMADIĞI İÇİN DEĞİŞTİRDİK.."
Basın mensuplarının “Müteahhidin Başbakan’ın toplu açılışlarına yetiştirmek için erken bitirmek zorunda kaldığı yönündeki açıklamalarını” anımsatmaları üzerine de “O talimat da bizim tarafımızdan verilmemiştir. O talimat bizzat o dönemdeki belediye başkanı tarafından verilmiştir. Tabi ki Ak Partili belediye başkanıydı ama Ak Parti’nin il teşkilatı ve milletvekilleriyle uyumlu çalışmadığı için biz onu değiştirdik. Dolayısıyla o karar yanlış bir karadır. O hal binasının o şekilde yapılmasını ben doğru bulmuyorum ve oradaki insanlardan özür diliyorum. “dedi.

"ŞU ANDA BELEDİYEDE YANLIŞLIK YOKTUR.."
Belediye İmar arşivinin mühürlenmesi, şuyulandırma konuları ile sorulan sorulara da “ Biz kefiliz dedik. Ben yine söylüyorum. Ak Partili bir belediye olarak şu anda Malatya Belediyesi’nde hiçbir yanlışlık yoktur. Ama ne yazık ki, Malatya belediyesinde daha önce yapılan yanlış uygulamalara Malatya Belediyesi dur demiştir. Ben az çok bu konuları araştırdım. Oradaki konu, 2005 yılında bir karar alınmış. Yoğunluğu bir yerden alıyor, bir başka yerde kullanıyor. Ama kullanırken de başka bir yeri belediyeye terk etmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki bir yerde yoğunluk olarak gösterilen yerler hayali yerler. Sahte tapularla bu işler yapılmış. Şu anda konu yargıya intikal etti. Dolayısıyla kendine ait olmayan bir yeri de belediyeye terk etmek diye bir şey yok. İdari -adli soruşturma devam ediyor. Ama belediye başkanımız çok net bir tavırla olayı kapatma yoluna gitmemiş ve olayı adli mercilere taşıyıp cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Dolayısıyla şu anda bu imar izinlerinin hiç birisi Ahmet Çakır döneminde verilmemiştir. Dolayısıyla aynen arkasındayız ama yanlış yaparsa da karşısında oluruz. Ben Malatya Belediyesi’nde değil hiçbir kurumunda usulsüzlüğün, yolsuzluğun yapılmasına asla müsaade etmeyiz. Ak Parti iktidarı yolsuzlukların üzerine giden bir iktidar olmuştur. Eğer yolsuzlukların üzerine gidilmeseydi bu kadar yatırım yapılamazdı. Yolsuzlukların önü tıkanarak bu yatırımlar yapıldı. Dolayısıyla bu yolsuzluklar Ahmet Çakır döneminden önce yapılmıştır ve konu da yargıya intikal etmiştir. Ha Ahmet Çakır döneminde şu ana kadar bize intikal eden bir usulsüzlük yoktur. Olduğu takdirde bunun da gerekli takibatını yaparız.” yanıtını verdi.

ÇAKIR'IN İNŞAATI..
Ahmet Çakır il başkanı iken hayali arsa bağışlayarak imar yoğunluğu aldığı Çöşnük’teki inşaatla ilgili soruyu da “Şimdi arkadaşlar bu imar konusu teknik bir konu. Bu konu bir mimar tarafından çözülüyor ve bu konu için de belediyede gerekli karar alınıyor. Ahmet Çakır Bey teknik konularda uzman olan birisi değil. Ahmet Çakır Bey orayla ilgili alınan kararın imar yasasına uygun olup olmadığını bilmeyebilir. Ahmet Çakır Bey gayet objektif bir şekilde önceden ortağı olduğu şirketin dosyasını da yargıya intikal ettirmiştir. Dolayısıyla gayet objektif davranmıştır.” yanıtını verdi.

"ETİK OLMAYANIN İÇİNDE OLMAZLAR.."
Eski Hal binasının yerini alan ve daha sonra belediyeyle mahkemelik olan Hollandalı firmanın açtığı davanın avukatının AKP il yöneticisi olduğu yönündeki soruyu da “Böyle bir duyum bana da intikal etti. Biz yaptığımız araştırmalarda böyle bir şeyin doğru olmadığını öğrendik. Çünkü bu işin olması yasal olarak doğru olabilir ama etik değildir. Dolayısıyla etik olmayan bir şeyi de savunmamız ve bizim parti içindeki arkadaşlarımızın etik olmayan bir şeyin içinde olması mümkün değildir.” diye yanıtladı.

Soru- yanıt bölümünün sona ermesi ile toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız