SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'a MASKİ İçin Kredi Yetkisi

0
Güncellendi - 2016-02-10 21:40:45
Çakır'a MASKİ İçin Kredi Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün’ün başkanlık ettiği toplantıda, itirazlar sonucu revizyon imar planlarında yapılan değişiklikler, konut alanına ek olarak ticari alan fonksiyonu verilmesi, bazı mahalleler için yapılan nazım (1/5000) ve uygulama (1/1000) planları, LPG istasyonu gibi talepler ile kültürel ve sosyal tesis alanı olan parsele, ticari alan fonksiyonu verilmesi gibi konular görüşülerek kabul edilirken, imar planında konut olan bir parsele konut+ticaret fonksiyonu kazandırılmasını içeren talepler de reddedildi.

Saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı öncesinde bir konuşma yapan Şengün, “Ülkemizde halen sürmekte olan terör olaylarını telin ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin bozulmadan, kardeşliğimizin kıyamete kadar devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Çakır’a kredi kullanım yetkisi verildi

ccToplantıda, MASKİ hizmet binası ile içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi yapımında kredi kullanılması için Başkan Çakır’a yetki verildi. MASKİ Genel Müdürlüğünün yeni hizmet binasının ikmal inşaatı, Yazıhan kanalizasyon şebekesi, Doğanşehir kanalizasyon ve içme suyu şebekesi ile Battalgazi ilçesi Akpınar, Büyük Hüseyinbey, Kırçuval, Sancaktar, Uçbağlar mahallelerinde de içme suyu yapım işinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Çakır’a kredi kullanımı için yetki verilmesi hakkındaki gündem maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Meclis Toplantısı’nda gündemde yer alan maddelerin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. Ayrıca ilgili komisyon kararları doğrultusunda gündemde yer alan bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Meclis gündeminde kabul edilen imar konuları ise şöyle:

Mevcut planda konut alanında olan Yakınca Mahallesi 220 ada 2 nolu parsel e konut+ticaret fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Uçbağlar Mahallesi 4505 ada 5 nolu parsel için imar adalarının düzeltilmesi ve konut+ticaret fonksiyonu verilmesi ret edildi.

Bahçebaşı (Orduzu) Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 114 hektarlık alan için hazırlatılan nazım ve uygulama imar planları kabul edildi.

Göztepe Mahallesi’nde yer alan 45 hektarlık alan için hazırlatılan 1/5000 revizyon nazım imar planı kabul edildi.

Mevcut planda sosyal ve kültürel tesis alanı olan Kuluncak İlçesi İstiklal Mahallesi 24653 nolu parsele ticaret+konut fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Yakınca Mahallesi 217 ada 11 nolu parsel için istenen LPG istasyonu fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Yeşiltepe Mahallesi 191 nolu parsel için yapılan revizyon plan değişikliği kabul edildi.

Darende Aşağıulupınar Mahallesinde bulunan 9 parsele belediye hizmet alanı fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Mevcut planda konut alanı olan Niyazi Mahallesi 153 ada 5 ve 6 nolu parseller için istenen ticaret+konut fonksiyonu verilmesi reddedildi.

Arapgir Aşağı Çörenge Mahallesi bulunan 748 ada 23 nolu parsele belediye hizmet alanı fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Doğanşehir Doğu Mahallesi 2 ada 4 nolu parsel için istenen konut+ticaret fonksiyonu verilmesi ve 7 kat yükseklik verilmesi talebi kabul edildi.

Gedik Mahallesi plan paftaları içerisinde yer alan ve sınırları belirtilen alanların düşük yoğunluklu yapılaşmaya açılması talebi de kabul edildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mahir (8 yıl önce)
    Çok çakırhane bir yetki ...
    0
    0
    Yanıtla