SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır'a Sivas'tan Danışman

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önceki dönemde AKP’li Sivas Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Zeki Sarılar, Ahmet Çakır’ın danışmanı olarak Malatya’ya geldi.

1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitiren Zeki Sarılar, imar, şehircilik, harita ve fen işlerinde Belediye Başkan Danışmanı olarak Proje Geliştirme Merkezi’nde görev yapacak.

Aslen Darendeli olduğunu ifade eden Zeki Sarılar, 1958 yılında ailesinin Sivas’a göç etmesinin ardından 1959 yılında Sivas’ın Kangal İlçesi’ne bağlı Çetinkaya Beldesi’nde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Sivas’ta tamamladıktan sonra 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra Sivas’da Toptancılar Sitesi ve Sivas Hükümet Konağı inşaatlarında şantiye mimarı olarak görev yaptı. 1986 yılından bugüne kadarda serbest mimarlık ve müteahhitlik faaliyetlerini sürdüren Sarılar, Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Sivas Ticaret Odası meclis üyeliği ve meclis başkan vekilliği görevlerini de yürüttü. 29 Mart Yerel seçimlerinden önce Sivas Belediye Başkan Yardımcısı iken Büyük Birlik Partisi’nin Sivas Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından buradaki görevinden ayrıldı.

Emekli olduğunu belirten Zeki Sarılar, belediyeciliği hiç düşünmediğini ancak Haziran ayında Ahmet Çakır’ın kendisini araması üzerine bugüne kadar olan bilgi birikimini ve tecrübesini memleketi Malatya’nın hizmetinde kullanmak için kabul ettiğini söyledi.

Zeki Sarılar, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kendisini araması üzerine “Ben belediyeciği pek düşünmüyordum ama Sayın Başkan beni arayınca, açıkçası bu görevden kaçamadık. Birde bu memleket sizi yetiştirmiş, bir bilginiz beceriniz ve tecrübeniz varsa, bütün bunları memleketinizin hizmetine sunmak bir anlamda göreviniz. Yani açıkçası kaçamadık. Benim için memleketime hizmet etmek gurur verici” dedi.

Proje Geliştirme Merkezi’nde işe koyulan Zeki Sarılar, Malatya Belediyesi’ni böyle bir merkeze çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek “Burası Malatya’nın üretici beyni olacak. Çünkü uygulayıcılar, işin uygulaması noktasında o işle uğraştığı için proje üretemiyordu. Şimdi artık burada üretilecek, uygulayıcı arkadaşlar da uygulayacak. Ve belediyenin uzman ekipleri daha önceden dışarıdan yüzeysel baktıkları konulara, burada, işin içinde yer alarak verimli çalışmalar yapacak. Malatya’ya faydalı olabileceğimize inanırsak, başarılı olursak, başkanımızla birlikte sonuna kadar götüreceğiz.

Malatya’nın böyle bir merkeze çok ihtiyacı var. Malatya’da bu merkezin açılmasıyla beyin takımının oluşturulması hedefleniyor. Umarım başarılı oluruz. Elbette hatalarımız olacak, Malatya kamuoyu da tenkit edecek ve en sağlıklı çalışmayı Malatya kamuoyunun da tenkitleriyle birlikte ortaya koyacak projeleri üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız